Depo ihtiyacı olana depo, deposu boş olana müşteri buluyoruz

Depo ihtiyacı olana depo, deposu boş olana müşteri buluyoruz

“Müşteri portföyümüzünde yüzde 50’sini büyük kurumsal firmalar, diğer yüzde 50’sini ise KOBİ’ler oluşturuyor” diyen ParkPalet Satış ve Operasyon Müdürü Gökhan Demircioğlu, mevcut ve potansiyel müşterilerinden son 3 ayda 100’den fazla depolama alanı ve hizmeti talebi aldıklarını söyledi.

ÖZEL RÖPORTAJ - Depolama kapasitesi fazla olan firmalarla kısa dönem için depo alanına ihtiyaç duyan firmaları buluşturan ParkPalet’e dahil olan depo sayısı 140’a ulaştı. www.yesillojistikciler.com'a özel açıklamalarda bulunan ParkPalet Satış ve Operasyon Müdürü Gökhan Demircioğlu, ParkPalet’in Türkiye’nin ilk online B2B depo platformu olduğunu hatırlatarak, “Türkiye’nin sanayi ve lojistik merkezleri başta olmak üzere birçok önemli noktada depo alanımız bulunuyor. Bugün 14 noktada işletilen 140 depoda 400 bin palet depolama kapasitesine ulaştık” dedi. 

İŞ MODELİNİ İHRAÇ EDECEK

“İş modelimizi başta ülkemizin yoğun ticaret yaptığı komşu ülkeler olmak üzere tüm Balkanlar, Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetlere taşımayı planlıyoruz. Avrupa’da bir şirketle de işbirliği için görüşmekteyiz. Batı Avrupa ülkelerinde hizmet veren benzer platformlarla da işbirliği için görüşmelere başladık” diyen Gökhan Demircioğlu açıklamalarına şöyle devam etti: “Müşteri portföyümüzün yüzde 50’sini büyük kurumsal firmalar, diğer yüzde 50’sini ise KOBİ’ler oluşturuyor. Bu dağılımda özellikle KOBİ tarafını artırmak için çalışmalar yürütüyoruz. Mevcut ve potansiyel müşterilerimizden son 3 ayda 100’den fazla depolama alanı ve hizmeti talebi aldık. Talep sayısındaki artış ve bölgesel çeşitlilik nedeniyle kendimizi tüm depoculara talep oluşturan ortak bir pazarlama kanalı olarak görmeye başladık.”

KISA DÖNEM DEPO İHTİYACI OLANLARA

Kısa dönem depolama ihtiyacının temel sebebinin stok dalgalanmaları olduğunu, mevsimsellik ve stok dalgalanmaları yaşayan her şirketin ParkPalet’in hedef kitlesini oluşturduğunu söyleyen Demircioğlu, müşterilerinin en başında perakende ve FMCG (hızlı tüketim) sektörlerinin geldiğinin altını çizdi. Demircioğlu, “E-ticaret odaklandığımız alanlardan biri. Pek çok e-ticaret firmasının alternatif alanlara ihtiyacı oluyor ki, biz bunu ParkPalet sistemi içerisinde rahatlıkla çözebiliyoruz. Gıda sektöründeki müşterilerimiz için de ağımızda serin, soğuk veya donuk özelliklere sahip iklimlendirilmiş depolar da bulunuyor.  Ayrıca kimyasal depolar, antrepolar ve açık depolama alanları da sistemimizde yer alıyor” diye konuştu. 

“AĞIMIZDA E-TİCARET LOJİSTİĞİNDE UZMANLAŞMIŞ LOJİSTİK İŞLETMELERİNİN DEPOLARI BULUNUYOR”

E-ticaret lojistiğinin ParkPalet’in iş alanına nasıl girdiğini ise Demircioğlu, şu sözlerle anlattı: “Platformumuzu kullanan e-ticaret şirketlerinin sipariş hazırlama, paketleme ve faturalandırma gibi konularda sorunlar yaşadığını gördük. Ağımızın içinde e-ticaret lojistiğinde uzmanlaşmış lojistik işletmelerinin depoları bulunuyor. Bu hizmeti platformumuzu kullanan tüm e-ticaret şirketlerinin kullanımına açarak kendilerine ekonomik, verimli ve esnek yapılar kurabilmelerini sağlayacağız. Platformumuza kayıtlı depoları, ürünlerin stoklama yapıldığı yerlerden çok, ürünlerin dağıtıma çıkarılmak için geçici olarak bekletildiği ve siparişin niteliğine göre katma değerli hizmetlerin verildiği, bilgi sistemlerinin yoğun ve entegre olarak kullanıldığı sipariş işleme merkezleri haline getirmeyi hedefliyoruz. Özellikle küçük işletmelerin çok kullanıcılı depolarımızı kullanmaları, buralarda diğer firmaların ürünlerinin de olması nedeniyle müşterilerimize ürünlerin taşıma maliyeti ve dağıtım sıklıkları açısından fayda sağlayacak. Bu da işletmelerin nakliye giderlerinde düşüş, müşteri memnuniyetinde artış ve genel olarak dinamik bir lojistik ağ yapısına sahip olmak anlamına geliyor.”

DEPO SAHİPLERİNE EK GELİR SAĞLIYORUZ

Şirketlerin lojistik maliyetlerini azalttıklarını vurgulayan Demircioğlu, açıklamalarını şu sözlerle bitirdi: “Perakende, hızlı tüketim ve e-ticaret gibi sektörlerde sık yaşanan stok dalgalanmalarının verimli yönetilememesi durumunda kurumsal şirketlerin lojistik maliyetleri artıyor. Depo alanına ihtiyacı olan şirketlere öncelikle sabit kira ve işletim maliyeti yerine, ürünün ölçeği ve kaldığı süre üzerinden ödeme yapabilme imkanı sağlıyoruz. Mevsimsel ya da ani stok artışları için ihtiyaç duyulan depo alanı, ihtiyaç duyulan süre için kiralanabildiğinden, ihtiyaç olan bölgede, en düşük maliyetle ve en uygun nitelikteki depo işletmecisi ile çalışılabilmek mümkün. Ayrıca Standart ParkPalet Sözleşmesi ile çok sayıda profesyonel depo işletmecisi ile anında çalışma imkanı tanıyor. Şirketlere tüketim veya üretime yakın depolar sağlayabiliyor, farklı noktalarda çok sayıda dağıtım noktası oluşturarak, dinamik bir lojistik stratejisi geliştirilebilmesine destek oluyoruz. Tam kapasiteyle kullanılamayan depo alanlarının palet bazında satışa sunulmasını sağlayarak depo sahiplerine de ek gelir yaratıyoruz. Bu durumun özellikle düşük mevsimlerde yeni müşteri edinimi sağlayarak, iş gücü ve ekipman verimliliklerinde kayıp yaşanmasının da önüne geçeceğini düşünüyoruz.”

Etiketler :