Dev gıda firması filosuna 45 adet Renault Trucks kattı

Dev gıda firması filosuna 45 adet Renault Trucks kattı

Renault Trucks, Çekok Gıda’ya 45 adet T460 çekici teslim etti. Çekok Gıda’nın Tuzla’daki merkezinde düzenlenen teslimat törenine Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Sebastien Delepine, Çekok Gıda Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Çekok, Renault Trucks Türkiye Satış Direktörü Ömer Bursalıoğlu, Renault Trucks Türkiye Pazarlama Direktörü Şebnem Uygurtürk, Renault Trucks Türkiye Satış Müdürü Coşkun Saraç, Koçaslanlar Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Koçaslan ve Koçaslanlar Otomotiv Şube Müdürü Erdoğan Seymen kat

“BİZİM EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİMİZ MÜŞTERİLERİMİZE TOPYEKUN VE KATMA DEĞERLİ ÇÖZÜM SUNMAK”

Teslimat töreninde konuşan Renault Trucks Türkiye Genel Müdürü Sebastien Delepine şunların altını çizdi: “Öncelikle Renault Trucks’ın Çekok gibi bir marka ile birlikte anılmasından gurur duyduğumuz söylemek isterim. Çekok’a yaptığımız işbirliği süreci verilere dayanarak gerçekleşti. Sunduğumuz toplam çözüm paketinin kendilerine katma değer yaratması gerekiyordu. Bu katma değerin yaratılmış olmasından çok mutluyuz. Bizim en önemli özelliğimiz müşterilerimize topyekun ve katma değerli çözüm sunmak. Bu teslimatta Koçaslanlar Otomotiv’in önemli rolü bulunuyor.”

“2017 RENAULT TRUCKS AÇISINDAN İYİ VE HEYECAN VERİCİ BİR YILDI, 2018 YILI DAHA İYİ OLACAKTIR”

2018 yılına Çekok gibi bir firmaya teslimatla başlamanın kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Sebastien Delepine, “2017 yılı Renault Trucks için gerçekten iyi bir yıl ve heyecan verici bir yıl oldu. Toplam pazar büyüklüğü hiçbir markayı mutlu etmiyor. Ancak biz hem çekici de hem de inşaatta önemli satış oranları elde ettik. 2018 yılı daha iyi olacaktır” diye konuştu.

“AVRUPA’NIN EN ÖNEMLİ ÇİFTÇİSİYİZ”

Çekok Gıda Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Çekok ise yaptığı konuşmada firmaları hakkında şu bilgileri verdi: “1953 yılında narenciye üretimine başlayan firmamız, yaklaşık 30 yıl boyunca üretimini ve ürün kalitesini artırarak ‘'üretim kooperatifi’ çatısı altında faaliyetlerini sürdürüyor. 1980'li yıllarda kooperatiften ayrılarak, ikinci neslin de katılımıyla kendi üretim ve pazarlama yapımızı oluşturmak için ilk adımı attık. 1984'de gelişen ve değişen pazar şartlarına uyum sağlamanın gereği olarak, ürettimiz ürünleri işleyebileceğimiz ilk paketleme fabrikasının temellerini attık. 1990’lı yıllara gelindiğinde, iç piyasada yakaladığımız başarıyı ihracata da taşımak için Ukrayna ve Bulgaristan'da kendi dağıtım depolarımızı kurduk. Bugün Türkiye’nin 6 bölgesinde kurduğumuz toplam 13 bin 500 hektarda 45 çeşit sebze ve meyve üretiyoruz. Yetiştirdiğimiz ürünleri iç ve dış pazarlardaki tüketim merkezlerine dağıtımını yapıyoruz. 1650 çiftçi ile sertifikalı üretim yapıyoruz. Türkiye tarımının gelişmesine ve büyümesine destek oluyoruz. . Bunu da kendi araçlarınızla daha iyi yapıyorsunuz. 6 tesisimizde 140 bin metrekare depomuz var. Avrupa’nın en önemli çiftçisiyiz.”  

“YAPTIĞIMIZ TESTLERDE RENAULT TRUCKS ÖNE ÇIKTI”

İlhan Çekok, 45 adet Renault Trucks yatırımı ile ilgili ise şöyle konuştu: “Neden Renault Trucks’a karar verdik? Bu yatırımı yapmadan önce araçları 6 ay test ettik. Bu 6 ayda 5 önemli markayı işletme verimliliği anlamında yarıştırdık. Renault Trucks bu yaptığımız testte daha az yakıt tüketerek ön plana çıktı. Renault Trucks ile 10 yıl önce bir çalışmamız olmuştu. O zaman aldığımız araçları hala kullanıyoruz. Aralarında 1 milyon 200 bin kilometreyi bulan araçlarımız var.”

“YAKIT TÜKETİMİ ÖNEMLİ”

Yakıt, şoför giderleri, araçların servis ve bakım masraflarının toplam giderlerinin yüzde 72”sini oluşturduğunu söyleyen İlhan Çekok, yaptıkları testlerde özellikle yakıt tüketiminde öne çıkan Renault Trucks’ın öne çıkmasının tercihlerinde etkili olduğunu kaydetti.

“FİLOMUZDA ÖZ MAL 140 ADET ARACIMIZ VAR”

45 adetlik alımla birlikte filolarındaki öz mal araçların sayısının 140 adedi geçtiğini söyleyen Çekok, “Filomuz için 140 adet araç yeterli mi? Hayır. Daha fazla araca ihtiyacımız var. Dönem dönem değişse de yıl ortalamasında 500 araca ihtiyacımız oluyor. Yeni araç yatırımlarımız devam edecek. Kendi araçlarımızla 600 bin ton işletme hacmi gerçekleştirdik. 2018 yılında biraz daha ihracatı artıracağız” dedi.

“BU YATIRIMLARI YAPTIĞIMIZ İŞE DEĞER KATMAK İÇİN YAPIYORUZ”

Çekok, neden kendi filolarını kurmayı tercih ettiklerini ise şu sözlerle açıkladı: “Kendi araçlarımızla hizmet vermeyi önemsiyoruz. Çünkü müşterilerimiz bizim öz mal araçlarımızı gördüklerinde bize daha çok güveniyor. Bu yatırımları yaptığımız işe değer katmak için yapıyoruz. Bitki ile müşteri arasındaki mesafeyi ne kadar daraltırsanız o kadar başarılı oluyorsunuz.”

Etiketler :