DFDS’den 50 milyon euroluk çevreci yatırım

DFDS’den 50 milyon euroluk çevreci yatırım

237 metre uzunluğundaki “Troy Seaways” Ro-Ro gemisinin DFDS Pendik Limanı’ndan düzenlenen isim verme töreni sonrasında DFDS Denizcilik Bölüm Başkanı Peder Gellert Pedersen ve DFDS Akdeniz İş Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Selçuk Boztepe gazetecilere açıklamalarda bulundu. “GEMİLERE UNESCO KÜLTÜR MİRASLARININ İSMİNİ VERMEYE BAŞLADIK”DFDS Denizcilik Bölüm Başkanı Peder Gellert Pedersen, Türkiye’de hizmet veren gemilerine Türkiye’deki UNESCO kültür...

237 metre uzunluğundaki “Troy Seaways” Ro-Ro gemisinin DFDS Pendik Limanı’ndan düzenlenen isim verme töreni sonrasında DFDS Denizcilik Bölüm Başkanı Peder Gellert Pedersen ve DFDS Akdeniz İş Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Selçuk Boztepe gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

“GEMİLERE UNESCO KÜLTÜR MİRASLARININ İSMİNİ VERMEYE BAŞLADIK”

DFDS Denizcilik Bölüm Başkanı Peder Gellert Pedersen, Türkiye’de hizmet veren gemilerine Türkiye’deki UNESCO kültür miraslarının ismini vermeye başladıklarını söyledi. 

U.N. RO-RO, DFDS OLACAK

Bu geleneği Troy Seaways’de sürdürmekten gurur duyduklarını belirten Peder Gellert Pedersen, öte yandan U.N. Ro-Ro’nun artık DFDS olacağını kaydetti. Marka dönüşümünü 12 ay içinde tamamlamayı arzu ettiklerini anlatan Pedersen, “Yeniden markalaşma süreci de Haziran ayında da devam edecek. Bu aslında bizim Türkiye’de uzun süreli bağlılığımızın bir sembolü diyebilirim. Biz burada sadece öylesine bir yatırım yapmıyoruz. Kalıcı olarak ve geliştirmeler yaparak satış yapacağız” dedi. 

EKOL İLE İŞBİRLİĞİ İLE DOLULUK ORANINI YÜZDE 30’LARA VARAN ORANDA ARTIRDI

DFDS Akdeniz İş Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Selçuk Boztepe, DFDS Akdeniz açısından yılın ilk altı ayını ise şu sözlerle değerlendirdi: “Bildiğiniz gibi yılın başında Ekol Lojistik ile bir işbirliği yaptık. Bu işbirliği sayesinde yük hacmimizi ciddi oranda artırdık. Yüzde 30’lara varan oranda artırdık. Ancak ithalatta da ciddi bir etkilenme yaşıyoruz. Gemilerimizin ihracattaki doluluk oranı iyi ama ithalatta doluluk oranları düşük. İthalatın toparlanıp toparlanmayacağını ve nasıl toparlanacağını hep birlikte göreceğiz. Ama bir hareketlenme var.

50 MİLYON EUROLUM ÇEVRECİ YATIRIM

DFDS’nin yatırımlarına devam ettiğini söyleyen Boztepe, tüm gemilere toplam 50 milyon euroluk ‘scrubber’ yatırımı yapacaklarını söyledi. Gemi bacalarına takılacak scrubber sayeside 2020 itibariyle DFDS Akdeniz İş Birimine bağlı tüm gemilerin sülfür emisyonunu kısıtlamaya yönelik yeni küresel mevzuata uyumlu hale geleceğini söyleyen Boztepe, mevzuata göre, gemilerde sülfür içeriği yüzde 0,50'den az olan yakıtlar veya sülfür emisyonları üzerinde en azından benzer bir etkisi olan gaz yalıtım sistemi gibi diğer araçlar kullanılmak zorunda olduğunu kaydetti. Boztepe, “Bu sistemi Türk tersanelerine yaptıracağız. Sistemi bize GEMAK yapacak. Bildiğiniz gibi gemilerimizin uzatılmasını da GEMAK yapmıştı. Scrubber yatırımına Haziran ayı sonunda başlıyor. Ocak ayına kadar bitirilmesi hedefleniyor” diye konuştu. 

KÖSTENCE HATTI MASADA

Karadeniz’de Köstence hattının açma planlarının masada durduğunu ayrıca Kuzey Afrika ve Mısır hattı ile ilgili planlarının da olduğunu belirten Boztepe, Patras seferlerini de artırmak istediklerini kaydetti.

A’DAN Z’YE HERŞEY DFDS OLACAK

Markalaşma süreci ile ilgili de bilgi veren Boztepe bundan sonra A’dan Z’ye herşeyin DFDS olacağın belirterek şöyle devam etti: “Gemi adları da değişecek. Bütün bunlara UNESCO kültürel miraslarının adı verilecek. Tüm gemilerin ismi değişecek” dedi.  

İNDİRİM

Boztepe son olarak, “Gemilerimizi eğer doldurmayı başarabilirsek gerekli indirimleri yapacağız” dedi.

Etiketler :