Dijitalleşmeyle birlikte freight forwarların işleyişi nasıl olacak?

Dijitalleşmeyle birlikte freight forwarların işleyişi nasıl olacak?

4. Ekonomi ve Lojistik Zirvesi kapsamında düzenlenen Ekonomi ve Teknolojideki Değişimlerin Taşıma Modlarına Yansımaları ve Lojistikte Gelecek Perspektifleri başlıklı oturumda konuşan DEİK Lojistik İş Konseyi Başkanı, FIATA Kıdemli Başkan Yardımcısı ve UTİKAD Başkan Yardımcısı Turgut Erkeksin şunları söyledi: “Bugün hiçbir insanın çalışmadığı limanları, depoları, otonom araçları konuşuyoruz ve görüyoruz. Hiçbir insanın çalışmadığı yer demek...

4. Ekonomi ve Lojistik Zirvesi kapsamında düzenlenen Ekonomi ve Teknolojideki Değişimlerin Taşıma Modlarına Yansımaları ve Lojistikte Gelecek Perspektifleri başlıklı oturumda konuşan DEİK Lojistik İş Konseyi Başkanı, FIATA Kıdemli Başkan Yardımcısı ve UTİKAD Başkan Yardımcısı Turgut Erkeksin şunları söyledi:Bugün hiçbir insanın çalışmadığı limanları, depoları, otonom araçları konuşuyoruz ve görüyoruz. Hiçbir insanın çalışmadığı yer demek arkada dijital bir ortamın çalışıyor olması demek. Hal bu iken, dün sektöre gelen her türlü yenilik sektörün sonunun getirecek derken, gördük ki, her geçen gün sektörde çalışan sayısı arttı. 

Bu çalıştığımız yeni olgu yeni bir dinamiğe sahip. Gemilere, kamyonlara, uçaklara, demiryoluna ihtiyacımız var. Fakat bunların işleyiş şeklinde değişiklik var. Böyle bir yapının çoklandırıldığını düşünün. Düşünün kamyonlarda hiç şoför yok ve dijital yöntemle kullanılıyor. Dijital bir depoya siparişimizi gönderip bütün bu süreçleri birbiriyle entegre edebilir miyiz? Biz bu süreçleri dijital ortamlarla yönetebiliyoruz. 

Önümüzdeki yıllarda freight forwarların işleyişi nasıl olacak? Öyle görünüyor ki bizler gelecekte sadece ve sadece dijital ortamlarda iş yapıyor olacağız. Beyindeki bilgiyi dijital ortama geçirmemiz gerekiyor. Tüm dünya buna yöneliyor.

Etiketler :