DIŞYÖNDER, Dış Ticarette Gelişmeler ve Geleceğe Dair Beklentiler konferansı düzenledi

DIŞYÖNDER, Dış Ticarette Gelişmeler ve Geleceğe Dair Beklentiler konferansı düzenledi

Dış Ticarete Yön Verenler Derneği tarafından Türkiye İhracatçılar Derneği Dış Ticaret Kompleksi’nde “Dış Ticarette Gelişmeler ve Geleceğe Dair Beklentiler” konferansı düzenlendi.Konferansın açılışında Dünya Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve CFO’su Burcu Kösem ve TİM Genel Sekreteri Prof. Dr. Kerem Alkin birer konuşma yaptılar. Açılış konuşlalarının ardından DIŞYÖNDER Başkanı ve Mentor Grup Ortağı Dr. Hakan Çınar, DIŞYÖNDER’in kuruluş aşaması...

Dış Ticarete Yön Verenler Derneği tarafından Türkiye İhracatçılar Derneği Dış Ticaret Kompleksi’nde “Dış Ticarette Gelişmeler ve Geleceğe Dair Beklentiler” konferansı düzenlendi.

Konferansın açılışında Dünya Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve CFO’su Burcu Kösem ve TİM Genel Sekreteri Prof. Dr. Kerem Alkin birer konuşma yaptılar. 

Açılış konuşlalarının ardından DIŞYÖNDER Başkanı ve Mentor Grup Ortağı Dr. Hakan Çınar, DIŞYÖNDER’in kuruluş aşaması ve hedefleri ile ilgili bilgi verdi. Şu an derneğe üyesi sayısının 60 kişiye ulaştığını söyleyen Dr. Hakan Çınar, daha da artacağını ifade etti. Dış ticaretle uğraşan herkes dış ticaretin daha iyi olması gerektiğini söylediklerini vurgulayan Çınar, dış ticareti geliştirmek için neler yapmamız gerektiğine odaklanılması gerektiğini söyledi. Bunu da ancak işin mutfağından olanların yapabileceğini vurgulayan Çınar, “Hedefimiz üye sayısını 1000’lere ulaştırmak değil nitelikli çalışmalar yapmak. Nisan ayında ilk çalıştayımızı yapacağız. Çalıştayda çıkan sonuçları kamunun ilgili birimleri ile paylaşacağız” dedi. 

DIŞYÖNDER Başkanı ve Mentor Grup Ortağı Dr. Hakan Çınar’ın moderatörlüğünde düzenlenen “Dış Ticaret Kolaylaştırılması ile Hedeflenenler ve Gelecek Vizyonu” konulu panelde konuşan Dr. Beyhan İncekara, koronavirüsü, dünyadaki korumacı ekonomi, petrol ve altın fiyatları gibi güncel konular hakkında konuştu. 

Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı, 1992 yılından bu yana Asya Pasifik ve Çin ile iletiş halinde olduğunu ve iş yaptığını söyledi. Çin benzer ürünleri yaptığını ama ona mutlaka teknoloji kattığını ifade eden Murat Kolbaşı, Çin uzun yıllar herkesi takip ederek geldiğini ama son yıllarda çok bastırdığını ve herkese rakip olduğunu ifade etti. Kolbaşı, Çin’de nüfusu 1 milyondan fazla 160 tane şehir olduğunu söyledi. Kolbaşı, koronovirüsün dünya ticaretini olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Türkiye buradan alternatif çıkartabileceğini söyleyen Kolbaşı, bizim artık markalaşmamız gerektiğini kaydetti. 

Ekol Lojistik Dış Ticaret Müdürü ve UND eski Başkanı Tamer Dinçşahin şunları anlattı: “Siz ne üretirseniz üretin o malı yerine götüremiyorsanız o malın hiçbir önemi kalmıyor. Koronavirüsü bizim için tehdit mi, fırsat mı? Koronavirüsünden dolayı Türkiye’nin seferlerinin yarısının gittiği yerde dolayı sorunlar yaşanıyor. Bildiğiniz gibi İtalya’da koronovirüsten dolayı önemli sıkıntılar yaşanmaya başlandı. Bu da beraberinde batıya yönelik seferlerde de sıkıntılar getirebilir”

Etiketler :