Doğalgazla çalışan kamyonlarını Paris’te sergileyecek

Doğalgazla çalışan kamyonlarını Paris’te sergileyecek

Renault Trucks, Paris Nord Villepinte’da düzenlenen Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Haftası (SITL) boyunca doğalgaz ile çalışan araç serisini sergileyecek. Bu araçlar, neredeyse hiç partikül, duman veya koku salınımı yapmaması ile ön plana çıkıyor.

Renault Trucks, Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Haftası’nda, Fransız Araçlar İçin Doğalgaz Birliği’nin (AFGNV) standında ürünlerini sergileyecek. Etkinlik, 22-25 Mart arasında Paris Nord Villepinte Exhibiton Park’ta düzenlenecek. Renault Trucks D WIDE CNG araçlarının sergileneceği stantta (Hall 6-C091) ziyaretçiler, doğalgazlı araçlar ile ilgili bilgi alacaklar.

CO2 SALINIMINI DİZEL ARAÇLARA KIYASLA YÜZDE 70’A KADAR DÜŞÜRME POTANSİYELİNE SAHİP

Renault Trucks tarafından sunulan alternatif enerji çözümleri arasında sıkıştırılmış doğal gaz (CNG), gelişmiş, güvenilir ve çevre dostu bir enerji türü olarak tercih ediliyor. CNG motorlar, AdBlue gerektirmiyor ve neredeyse hiç partikül, duman veya koku salınımı yapmıyor. Dahası bu motorlar, şehir içi yollarda bir dizel aracın çalışma aralığına eşit olarak çalışıyor. Bu araç, doğalgazın yanı sıra biometan yakıtı (biyogaz) ile de çalışabiliyor. Biometan, organik malzemelerden üretilebilen yenilenebilir bir enerji olduğu için CO2 salınımını dizel araçlara kıyasla yüzde 70’a kadar düşürme potansiyeline sahip bulunuyor. CNG veya biometan yakıtı ile çalışan araçlar, sadece temiz yakıtlı araçların hizmet verdiği bölgelerde çalışabiliyor ve yerel işletmeler için nakliye, çevre temizliği, atık toplama ve şehir içi dağıtım gibi hizmetler için ideal bir çözüm olarak sunuluyor.

RENAULT TRUCKS D WIDE CNG ARAÇLARIN İKİ KONFİGÜRASYONU BULUNUYOR

19 tonluk 4x2 rigid ve 9L silindir hacimli Euro 6 NGT9 motorlu 320 beygir gücünde 26 tonluk 6x2 rigid. Araçlar Allison 3200 serisi tam otomatik şanzıman ile donatıldığı için atık toplama ve damperli uygulamalara mükemmel bir uyum sağlıyor. Aracın hizmet ve bakımları, Renault Trucks’ın Avrupa’nın her yerinde aktif olan hizmet ağı tarafından sunuluyor. 

Etiketler :