“Dökme Yük Taşımacılığında Türkiye'nin 1 Numarası Olacağız

“Dökme Yük Taşımacılığında Türkiye'nin 1 Numarası Olacağız

Açık kasa (dökme yük) taşımacılığının Türkiye’deki en etkin organizasyona sahip olduklarını söyleyen Site Lojistik Genel Müdürü Oğuzhan Karaca, dökme yükte kurumsal firma eksikliğinin bulunduğunu hedeflerinin bu eksikliği doldurmak olduğunu belirtti. Bu yıl 5 milyon ton dökme yük taşımayı amaçladıklarını söyleyen Oğuzhan Karaca, “2016 sonunda 50 milyon TL ciro hedefliyoruz. Site Lojistik olarak önceliğimiz 4PL’de (Dördüncü Parti Lojistik) ‘Lojistik Organizatör’ olarak konumlanmak ve doğru alt yüklenicileri

ÖZEL RÖPORTAJ- Geçtiğimiz yıl ‘lojistik organizatörlük’ faaliyetlerinde fark yaratmak hedefiyle faaliyete başlayan Site Lojistik, özellikle dökme yük (açık kasa) taşımacılığı konusunda Türkiye’nin en etkin organizasyonuna sahip firması konumunda yer alıyor. Sektörde henüz çok genç bir şirket olmasına rağmen kısa zaman içinde müşterilerine sağladığı kaliteli hizmetle ve onlara sağladığı katma değer ile dökme yük taşımacılığında farkını ortaya koyan Site Lojistik, sunduğu yenilikçi yaklaşımlarıyla öne çıkıyor. www.yesillojistikciler.com olarak Site Lojistik Genel Müdürü Oğuzhan Karaca ile firmanın hedeflerini ve projelerini konuştuk. 

OĞUZHAN KARACA: “AÇIK KASA (DÖKME YÜK) TAŞIMACILIĞININ EN ETKİN ORGANİZAYONUNA SAHİBİZ”

Site Lojistik’in alanındaki en uzman çalışanlara sahip olduğunu söyleyen Oğuzhan Karaca, Türkiye’nin dökme yük yani açık kasa taşımacılığında en etkin organizasyonunu kurduklarını kaydetti. Türkiye’nin bir maden ülkesi olduğunu ve bu nedenle Site Lojistik olarak müşterilerine yüksek hacimli maden ve benzeri dökme yüklerin taşınmasında ciddi alternatifler sunduklarını vurgulayan Oğuzhan Karaca, “Müşterilerimize en iyi hizmeti sunmak için büyük ve çok iyi bir organizasyon oluşturduk. Bireysel kamyoncularla oluşturduğumuz bu organizasyon ile müşterilerimize çok ciddi maliyet avantajları sağlıyoruz. Ayrıca yine bu organizasyon sayesinde müşterilerimize daha yüksek hacimli taşıma imkanı sunuyoruz” dedi.

“DÖKME YÜKTEKİ KURUMSAL FİRMA EKSİKLİĞİNİ DOLDURACAĞIZ”

Türkiye’de dökme yük alanında kurumsal firma eksikliği bulunduğunu ve Site Lojistik’in bu boşluğu dolduracağını söyleyen Karaca,  “Dökme yük taşımacılığında daha fazla katma değer yaratmayı amaçlıyoruz. Bu nedenle limanlarda gemi tahmil, tahliye ve nakliye konularında uzmanlığımızı daha da geliştirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

“TARIM LOJİSTİĞİNDE ÖNEMLİ PROJELERİMİZ VAR”

Site Lojistik’in dökme yük konusundaki faaliyetleri dışında tarım lojistiğinde de önemli çalışmalara imza atmayı amaçladığını ifade eden Karaca, tarım lojistiğinde dökme sebze ve meyvenin tarladan alınıp, fabrikaya teslimiyle ilgili önemli çalışmaları olduğunu ve bu alandaki projelerinin devam ettiğini kaydetti.

“5 KONUDA ÇALIŞMALARIMIZA HIZ VERECEĞİZ”

Site Lojistik’in 5 ana başlıkta çalışmalarına hız verdiğini belirten Oğuzhan Karaca, bu başlıkları şöyle sıraladı: “Dökme yükte bu yıl 5 milyon ton taşıma yapmayı hedefliyoruz. Bu hedefe ulaşmak için iş geliştirme faaliyetlerine yoğunlaştık. Liman entegre hizmetlerinde dökme yük ihraç ve ithal eden firmalar ile proje ön görüşmelerimiz devam ediyor. Tarım lojistiği konusunda ön hasat deneme taşımalarına başladık ve sezona hazırlanıyoruz. Katma değerli depolama hizmetleri için bir depo arayışı içindeyiz. Mevcut müşterilerimizin ürünlerine katma değer yaratacak yani paketleme, tartma, etiketleme, paletleme gibi hizmetler sunmak istiyoruz. Fabrika çıkışlı kendi içinde bir ekosistemi olan tam dolu yük (FTL) projelerine de ihaleler üzerinden teklif vermeye hazırlanıyoruz.”

“TARIM LOJİSTİĞİNDE ÖNEMLİ İŞLERE İMZA ATACAĞIZ”

Site Lojistik olarak şu an Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi’nin Dilovası ve İskenderun limanlarındaki odun yongası, üre ve benzeri dökme yüklerin tahmil ve tahliyesi, liman ve fabrika nakliyesi firmamız tarafından başarıyla gerçekleştiriliyor. Ayrıca Gözde Yatırım’ın iştiraki olan KÜMAŞ Manyezit Sanayi’nin tüm hammadde taşımasını ve yurt içi nakliyesini yapıyoruz” diyen Karaca, öte yandan tarım lojistiğinde proje çalışmalarının devam ettiğini kısa sürede tarım lojistiğinde de önemli işlere imza atacaklarını vurguladı. Tarım lojistiğinde müşterilerine yönelik deneme taşımaları yaptıklarının altını çizen Karaca, ön hasat deneme taşımalarında müşterilerini memnun edip sezonda yüksek tonajlı taşımalar gerçekleştirmeyi amaçladıklarını anlattı.

“DÖNÜŞ YÜKLERİNİ BİRLEŞTİRİP PROJE KARLILIĞIMIZ ARTIRMAK İSTİYORUZ”

Tüm bunların dışında Site Lojistik’in Türkiye’de maden ihraç ve ithal eden firmalar ile proje çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Karaca, hedeflerinin bu alanda iş sürekliliği sağlayarak diğer projeleriyle entegre dönüş yüklerini birleştirerek ‘proje karlılık’larını artırmak olduğunu ifade etti.

“ÖNCELİĞİMİZ DÖRDÜNCÜ PARTİ LOJİSTİKTE LOJİSTİK ORGANİZATÖR OLARAK KONUMLANMAK”

2016 yılında 50 milyon TL ciro hedeflediklerini vurgulayan Karaca, şu an araç filosu kurma gibi bir hedeflerinin olmadığını belirterek, “Site Lojistik olarak önceliğimiz 4PL’de (Dördüncü Parti Lojistik) ‘Lojistik Organizatör’ olarak konumlanmak ve doğru alt yüklenicileri seçerek uzun soluklu altyüklenici ilişkileri kurmak. Amacımız etkin bir alt yüklenici ve bireysel nakliyeci ağı ile müşterilerimize daha makul fiyatlarda yüksek kaliteli hizmet sunmak. Öte yandan katma değerli lojistik hizmetler konusuna ilgi duyuyoruz. Eğer müşterilerimiz ile sinerji oluşturacak bir proje geliştirebilirsek uzun dönemli bir depo kiralama alternatifi konusu masamızda duruyor” diye konuştu.

Etiketler :