“Dünyada üretilen her 2 otomobil lastiğinden 1’ini, her 3 uçak lastiğinden 2’sini biz güçlendiriyoruz”

“Dünyada üretilen her 2 otomobil lastiğinden 1’ini, her 3 uçak lastiğinden 2’sini biz güçlendiriyoruz”

Kordsa, bir önceki yıla göre operasyonel kârlılığını yüzde 41 artırdı. Net kâr 178.1 Milyon TL oldu. Kordsa, 2016 finansal sonuçlarını açıkladı. Operasyonlarının verimli yönetimi ile brüt kar marjından net kar marjına kadar tüm göstergelerindeki olumlu sonuç; Kordsa’nın net kârını 178.1 milyon TL’ye taşıdı. Güçlendirme pazarındaki varlığını Asya Pasifik Bölgesi yatırımları, polyester kapasite arttırımları, kompozit ve inşaat güçlendirme yatırımları...

Kordsa, bir önceki yıla göre operasyonel kârlılığını yüzde 41 artırdı. Net kâr 178.1 Milyon TL oldu. Kordsa, 2016 finansal sonuçlarını açıkladı. Operasyonlarının verimli yönetimi ile brüt kar marjından net kar marjına kadar tüm göstergelerindeki olumlu sonuç; Kordsa’nın net kârını 178.1 milyon TL’ye taşıdı. Güçlendirme pazarındaki varlığını Asya Pasifik Bölgesi yatırımları, polyester kapasite arttırımları, kompozit ve inşaat güçlendirme yatırımları ile destekleyen Kordsa, 44. senesinde de dünya sektör liderliğini korudu.

MEHMET HACIKAMİLOĞLU: “KORDSA AÇIK İNOVASYON ANLAYIŞIYLA BİLGİ BİRİKİMİNİ VE TEKNOLOJİSİNİ PAYLAŞARAK HEM KENDİSİNİ HEM SEKTÖRÜ BÜYÜTÜYOR”

Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Mehmet Hacıkamiloğlu:Sabancı Holding Sanayi Grubu olarak katma değerli, yüksek teknoloji ile üretilmiş ürünler sunmayı ve inovasyon ihraç etmeyi faaliyetlerimizde odak konularımız arasında görüyoruz. Kordsa, global güçlendirme pazarında inovasyon liderliğini sürdürürken son yıllarda benimsediği açık inovasyon anlayışıyla bilgi birikimini ve teknolojisini paylaşarak hem kendisini hem sektörü büyütüyor. Kordsa’nın 2016 yılında elde ettiği başarılı sonuçlar ve uluslararası platformlarda kazandığı ödüller de doğru yolda olduğumuzun ispatıdır” şeklinde konuştu.

CENK ALPER: “2016’DA TOPLAM 32 BULUŞ VE BAŞVURUSUNU YAPTIĞIMIZ 103 PATENTİMİZ VAR”

Kordsa CEO’su Cenk Alper ise 2016 yılı ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “2016, karlılığımız, içinde bulunduğumuz pazarlardaki ihracat sonuçlarımız, yatırımlarımızdan aldığımız olumlu geri dönüş ve ödüllerimizle başarılı bir yıl oldu. Güçlendirme pazarında sektörü dönüştüren teknolojilerimiz, etkin Ar-Ge çalışmalarımız ve açık inovasyon yaklaşımımızla dünya pazarlarında liderliğimizi büyüyerek sürdürüyoruz.

Kordsa lideri olduğu lastik pazarında başarılı bir yılı geride bıraktı. Bugün, dünya genelinde üretilen her 2 otomobil lastiğinden 1’i ve her 3 uçak lastiğinden 2’si Kordsa tarafından güçlendiriliyor. 2016 yılında Türkiye ve Endonezya’da ihracat şampiyonu seçilirken Endonezya’da en hızlı büyüyen ilk 100 şirket arasına girmeyi başardık.

Büyümemizi doğru yöneten ve müşteri talebini iyi analiz eden global bir marka olarak Endonezya ve Türkiye fabrikalarımızda toplam 29,5 milyon dolarlık polyester iplik yatırımı yapma kararı aldık ve 2018'de bu yatırımlarımızı devreye almayı hedefliyoruz.

2016 yılında faaliyete geçirdiğimiz Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi’nde, Kompozit teknolojilerinde Ar-Ge ve üretim süreçleri tek çatı altında toplandı. Merkezden çıkan kompozit ürünler otomotiv, enerji, havacılık sektörlerine hizmet ediyor. Kompozit malzemelerin Ar-Ge ve üretimini yaptığımız bu merkezimizde yer alan Ar-Ge birimi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca onaylandı ve böylece Kordsa resmi onaylı ikinci Ar-Ge merkezine sahip oldu.

2016 yılında Ar-Ge yaklaşımımız birkez daha ödüllendirildi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen, 2015 Ar-Ge Merkezleri Performans Endeksi’ne göre Türkiye genelinde en iyi ilk üç Ar-Ge merkezi arasında yerimizi aldık.

Bu başarının sürekliliği için Amerika’dan Asya Pasifik’e kadar geniş bir coğrafyada buluşlarımız ile güçlendirme pazarına yeni teknolojiler sunmak için çalışıyoruz. Sadece 2016’da gerçekleştirdiğimiz toplam 32 buluş ve başvurusunu yaptığımız 103 patentimiz var. Toplamda 407 patent başvurumuz ve 128 buluşumuzla global güçlendirme pazarında inovasyon liderliğimizi sürdürüyoruz.

Aynı zamanda insana verdiğimiz değerin de çıktısı global pazarda aldığımız ödüllerimiz oldu. Brezilya’da en iyi iş yerleri (Great Place to Work) arasında gösterilirken, Endonezya’da “En İyi Çalışan” ödülünü, yaratıcı yaklaşımı, sunduğu iyileştirme alanı ve çalışana kattığı değer ile projeyi hayata geçiren Kordsa liderimiz almaya hak kazandı.

Gelecek vizyonumuz dünyada daha fazla alanı güçlendirirken, “Yaşamı Güçlendiriyoruz” vizyonumuzu tüm dünyada hayata geçirmek. Bunu yaparken de müşteri ve yatırımcılarımız için değer yaratmaya devam etmek istiyoruz.”

Etiketler :