“E-lojistikte en büyük oyuncu olmayı hedefliyoruz”

“E-lojistikte en büyük oyuncu olmayı hedefliyoruz”

“Yeşil Lojistik, dünya ve Türk lojistik sektörü için trend olmaktan çıktı ve bir zorunluluk haline geldi. Yalnızca lojistik sektöründe değil, tüm üretim anlamında durum böyle. Özetle söylemek gerekirse Yeşil Lojistik önümüzdeki dönemde çok önemli bir yere sahip olacak. Bunun için yasal düzenlemelerin de önemli olduğunu görüşündeyim.”

ÖZEL HABER - Türkiye lojistik sektörünün yaklaşık yüzde 10 civarında büyüdüğü 2013 yılında yüzde 15 oranında büyüme başarısı gösteren Sertrans Logistics, yılı 90 milyon euro ciro ile kapattı. Yine geçtiğimiz yıl Hadımköy’deki “Yeşil Bina”sına taşınan Sertrans Logistics, 10 milyon euronun üzerinde de yatırım yaptı. 2013’ün Eylül ayında Hadımköy’deki yeni tesisine taşınan Sertrans Logistics’in yeni tesisi 50 bin metrekarelik arazi üzerine kurulu ve 42 bin 500 metrekare toplam kapalı alanı bulunuyor. Sertrans Logistics, dünyanın 200’e yakın ülkesinde, bin 800’ü aşkın noktada uluslararası parsiyel ve multimodal taşımacılık hizmeti veriyor.E-Lojistik icaret ve Yeşil Lojistik başta olmak üzere birçok önemli konuda önemli çalışmalara imza atan Sertrans Logistics, Türk lojistik sektörünün en önemli markalarından biri konumunda bulunuyor. Biz de www.yesillojistikciler.com olarak Sertrans Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Keleş’e faaliyetleri ile ilgili sorular yönelttik. İşte Hakan Keleş’in sorularımıza verdiği cevaplar…

2013’TE 90 MİLYON EURO CİRO, 10 MİLYON EURO YATIRIM YAPTI

2013 Sertrans açısından ve sektör açısından nasıl bir yıldı? 

2013’ü yaklaşık yüzde 15’lik büyüme ile 90 milyon euro ciro hedefimize ulaşarak kapatmayı başardık. Hadımköy’de 2013’te faaliyete geçen lojistik merkezimiz ile beraber 2013 yılında yaptığımız yatırımlar yaklaşık 10 milyon euroya ulaştı. 2013 yılı için en önemli yatırımımız Hadımköy’deki yeni lojistik merkezimiz oldu. Lojistik sektörü 2013’te artan ihracat rakamları sayesinde pazarın büyüdüğü bununla birlikte gerek yurtiçi, gerekse yurtdışında yapılan şirket birleşmeleri ve yeni satın almalar, nakliye filolarının büyütülmesi, daha büyük depolarda çalışmaya başlanması nedeniyle rekabetin arttığı ortamda yine zorlu bir yılı geride bıraktı. İhracat, AB pazarından CIS, Afrika ve Irak pazarlarına yöneldi. İthalat konusunda da Çin’in ve Uzakdoğu’nun payı arttı. İthalatta olan artış konteyner pazarının büyümesine yol açtı. Suriye konusunda yaşanan olumsuzluklar da bu bölgeye olan ihracatımızı durma noktasına getirdi. Büyüyen ölçeklerde yapılan ithalat ve ihracat da depolama hizmetlerinin önemini artırdı. Artılarıyla ve eksileriyle genele baktığımızda 2013 yılı sonunda lojistik sektörü yaklaşık yüzde 8-10 düzeyinde büyüme elde etti. Sektörümüz 2013 yılı için 90 milyar doların üzerinde bir lojistik potansiyele sahip olmasına rağmen; yabancı şirketlerin aldığı pay ve kendi lojistiğini kendisi yapan şirketlerin de etkisiyle yılsonu pazar büyüklüğü yaklaşık 21 milyar dolar olarak gerçekleşti.

YENİ MERKEZ STRATEJİK NOKTADA 

Geçtiğimiz yıl yeni yerinize taşındınız. Neden yeni bir yere ihtiyaç duydunuz? Yeni yeriniz sizin hangi tür ihtiyaçlarınıza cevap verecek niteliğe sahip? 

Hadımköy’de yeni bir lojistik merkezimizi Eylül 2013’te açtık. 50 bin metrekarelik arazi üzerine kurulu bu lojistik merkezimiz 42 bin 500 metrekare toplam kapalı alana sahip. Bunun 38 bin metrekaresi gümrüklü ve gümrüksüz depolama alanı, 2 bin metrekaresi ADR adı verilen tehlikeli madde depolama alanına ve 2 bin 500 metrekaresi de Genel Müdürlük binası olarak hizmet veriyor. ADR’miz İstanbul / Avrupa yakasının ilk müstakil ADR’si olma özelliğini de taşıyor. Son sistem teknolojilerle ve uluslararası yüksek standartlarda inşa edilmiş olan tehlikeli maddeler depomuz, bu bölgenin tüm ihtiyacını karşılamaya yetecek kapasiteye sahip. Yeni lojistik merkezimiz olarak Hadımköy’ü seçmemizin en önemli nedeni, sahip olduğu stratejik konum ve lokasyon. Hadımköy Lojistik Merkezi’miz Çatalca ve Halkalı gümrüğüne 20 kilometre, Ömerli Tren İstasyonu’na 1.5 kilometre, TCDD Lojistik Köyü’ne ve MÜSİAD Sanayi Bölgesi’ne 3 kilometre, Ambarlı Limanı’na 20 kilometre, Atatürk Havalimanı’na ise 30 kilometre mesafede yer alıyor. Yeni merkezimiz için, bu denli önemli başka bir stratejik nokta bulmamız zordu.

200’E YAKIN ÜLKEDE 800’Ü AŞKIN NOKTAYA TAŞIMACILIK YAPIYOR 

Hangi ülkelere taşımacılık yapıyorsunuz? 2013’te açtığınız yeni bir hat oldu mu? Bu yıl yeni hatlar açacak mısınız?

  Bugün Avrupa’nın en büyük grupaj network sistemi System Alliance Europa’a (SAE) üye “ilk ve tek Türk şirketi” olan Sertrans Logistics, dünyanın 200’e yakın ülkesinde, bin 800’ü aşkın noktada uluslararası parsiyel ve multimodal taşımacılık hizmeti veriyoruz. 2013 yılında, yıllardır hizmet vermekte olduğumuz başta tekstil, otomotiv, ilaç, kozmetik ve kimya sektörleri olmak üzere tüm sektörlere lojistik hizmet sunmaya devam ettik. Hizmetlerimiz ağırlıklı olarak direkt hatlarımızın da olduğu Avrupa ülkelerine oldu. Biz yıllardır İspanya, İtalya, Almanya, Fransa ve Benelüks ülkeleri başta olmak üzere Avrupa’da 14 ülkede 37 noktaya haftalık düzenli, karşılıklı parsiyel taşımacılık hizmetini maksimum hızda gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda, 2013 yılında da bu hatlarımızda hem ithalat hem ihracat yoğunluklu taşıma hizmetlerimizi gerçekleştirdik. Yeni hangi hatları açtınız diye sorarsanız,  2013 yılında Avusturya ve Polonya’yı sayabilirim. Bilhassa Polonya, zaten uzun zamandır yoğunlaştığımız bir ülke idi, 2013 yılında direkt hattımız eklenmiş oldu.

“UÇAK HIZIYLA VE SÜRE GARANTİLİ” TAŞIMACILIK 

Ancak bu hizmetlerimize ilave olarak, Türkiye’de bir ilk olan, hatta uluslararası lojistik sektöründe de bir ilk olduğunu rahatlıkla söyleyebileceğim yepyeni bir ürünümüzü geçtiğimiz Ekim ayında hayata geçirdik. 2013 Ekim ayında başlattığımız Shuttle hizmetimiz IQ+ (International Quick Service) ile aldığımız yükleri Avrupa’daki 6 şehre son derece iddialı servis süreleriyle teslim etmekteyiz. Barselona’ya 68, Münih’e 60, Milano’ya 58, Amsterdam’a 84 ve Brüksel ile Paris’e de 85 saatte ulaşmak, bugün lojistik sektöründeki en inovatif hizmetlerden birisidir. Bizim Sertrans Logistics olarak parsiyel taşımacılıkta fark yaratan bu iddialı sürelerimiz, hiçbir TIR (transport international routier) kural ihlali yapılmadan, uluslararası/yerel yasa ve mevzuatlara bağlı kalınarak, yıllardır sunduğumuz yüksek kaliteli “Ultra Express” hizmetimiz kullanılarak hesaplanmış varış saatlerinden oluşuyor. Bu inovatif hizmetimiz özellikle ürünlerinin Avrupa-Türkiye arasında “uçak hızıyla ve süre garantili” taşınmasını isteyen müşterilerimiz tarafından tercih ediliyor.

SATIN ALMA YÖNTEMİ İLE BÜYÜME… 

Günümüzde birçok sektörde şirket satın almalar ve birleşmeler oluyor. Bu trendle ilgili sizin de satın alma (yurtiçi ve yurtdışı) girişimleriniz oldu mu, olacak mı? 

Şirketimizi daha da ileriye götürebilecek, sektördeki lider pozisyonunu koruyacak ve geliştirecek, gelişen lojistik pazarından daha fazla pay almasına fırsat verecek işbirliklerine kapalı değiliz. Yıllardır çok farklı tekliflerle karşılaşıyoruz, ancak açık söylemek gerekirse şu ana kadar, sektöre, bölgeye ve geleceğe bakış açımızla tam uyuşan ve bizi heyecanlandıran bir öneri karşımıza çıkmadı. Şunu da belirtmeliyim ki; biz birleşmeden ziyade, satın almalarla büyüme veya uluslararası işbirlikleri gibi alternatifleri dinlemeye ve değerlendirmeye daha önem veriyoruz. 

MULTIMODAL TAŞIMACILIĞA AĞIRLIK VERİYOR 

Sürüdürülebilirik ve Yeşil Lojistik konusunda ne tür çalışmalar yapıyorsunuz? Başka neler yapmayı planlıyorsunuz? 

Bizim yeşil lojistik yaklaşımımız, öncelikle yaptığımız tüm faaliyetleri ölçümlemekle başlıyor. Karbon ayak izimizi ölçüyor ve küresel ısınmaya sebep olan en temel seragazı karbon dioksitin çevreye salınımının azaltması için projeler üretip uyguluyoruz. Bunların başında, karayolu kullanımı yerine çoklu taşıma modellerine, yani multimodal taşımacılığa ağırlık vermek geliyor. Örneğin 2012 yılında, bir önceki yıla oranla karayolu kullanımını yüzde 38 oranında azaltarak ve Ro-Ro kullanımına ağırlık vererek, hem yakıt tasarrufu sağladık hem de karbondioksit salınımını azaltmış olduk. Böylece sadece 2012 yılında yaklaşık 10 bin ağaçlık bir ormanın yok olmasını önlemiş olduk.

12 BİN 280 KİLOGRAMLIK LASTİĞİ GERİ KAZANIMA VERDİ 

Diğer yandan, zorunlu karayolu faaliyetlerimiz için öz mal araç filomuzun tamamının, Avrupa Birliği’nin (AB) karbondioksit emisyon standartlarına uygun olarak Euro 5 ve Euro 6 normlarında olmasına büyük önem vermekteyiz. Filomuz, uluslararası standartlar gereği kabul görmüş, çevreye en az zararı veren motorlara sahiptir. Öte yandan, tüm araçlarımızın, üretici firmalarının yetkili temsilcileri tarafından düzenli olarak ses ve egzoz emisyon testlerine tabi tutularak kontrolleri yapılıyor. Ayrıca araçlarımızda, nitrojen oksit gibi zararlı egzoz gazlarını su buharı ve zararsız nitrojene dönüştüren sentetik üre solüsyon kullanılıyor. Araçların iç ve dış temizliğinde kullanılan malzemelerin dahi çevre dostu olmasına büyük özen göstermekteyiz. Yine araçlarımızın dış temizliğinde kullanılan suları ise, hiçbir şekilde toprağa karıştırmadan ayrı bir depoda muhafaza etmekte ve bunları Belediye ve İSKİ yetkililerince belirlenmiş atık su tanklarına boşaltmaktayız. LAS-DER’le olan işbirliğimiz çerçevesinde de, araçlarımızda kullanılmış ve ömrü tamamlanmış lastikleri geri dönüşüme vererek, doğaya karışmadan yeniden geri kazanılmasını sağlamaktayız. Bu kapsamda 2011 – 2013 yılları arasında LASDER’e geri kazanım için verilmiş toplam lastiğimiz 12 bin 280 kilogramı buldu. YEŞİL OFİS  “Yeşil Lojistik” konusundaki hassasiyetimizi, “Yeşil Ofis” alanında da sürdürmekteyiz. Tüm tesislerimizde ve genel merkezimizde, başta su ve elektrik gibi enerji kaynaklarının tasarruflu kullanılması, zorunlu haller dışında kağıt kullanımının tamamen durdurulması, kağıt ve pil atıklarını toplamak üzere ayrı oluşturulmuş geri dönüşüm ünitelerinin bulundurulması ve bunların periyodik olarak ilgili geri dönüşüm merkezlerine gönderilmesi, ofis temizliğinde kullanılan malzemelerin çevre dostu olması, gün ışığından daha fazla yararlanmak üzere mesai saatlerinin yaz saati ve kış saati olarak yılda 2 kez yeniden düzenlenmesi gibi uygulamalarımız vardır.

YEŞİL BİNA YATIRIMI 

Son olarak, sektörde bir ilk olan “yeşil bina” uygulamamızdan da bahsetmek isterim. “Yeşil Bina” yatırımımızı, sadece çevreci yaklaşımımızın bir göstergesi olarak değil, aynı zamanda içinde bulunduğumuz topluma, insana, gelecek nesillerimize ve yaşadığımız dünyaya karşı kurumsal bir sorumluluğumuz olarak görmekteyiz. Yeşil Bina projemizi kısaca özetlemek gerekirse; bugün dünyadaki binaların ve yerleşimlerin küresel ısınmaya sebep olan başlıca seragazı salınımının yüzde 40’ından sorumlu olduğu verilerle ortaya konmuş durumda. Bina ve yerleşimlerin çevreye olan olumsuz etkileri bununla da sınırlı değil, aynı zamanda su kullanımının yaklaşık yüzde 12’si, atıkların yüzde 65’i ve elektrik tüketiminin de yüzde 71’inden sorumlular. Oysa arazi seçiminden başlayarak tüm bir yaşam döngüsü çerçevesinde değerlendirilmiş, sosyal ve çevresel sorumluluk anlayışıyla tasarlanmış, iklim verilerine ve o yere özgü koşullara uygun planlanmış, sadece kendi ihtiyacı kadar tüketen, yenilenebilir enerji kaynaklarıyla donatılmış, tamamen doğal ve atık üretmeyen malzemelerin kullanıldığı, kısaca ekosisteme duyarlı yapılar inşa etmek de mümkün. Bu şekilde tasarlanmış ve inşa edilmiş Yeşil Bina’ların enerji tüketiminde yüzde 24-50, karbon salınımında yüzde 33-39, su tüketiminde yüzde 40 ve atıklarda yüzde 70’e varan bir düşüş sağladığı ise, geçtiğimiz yıllarda Amerika’da yapılan araştırmalar sonucu tüm dünyayla paylaşılmış durumda. 

YEŞİL BİNA, LEED SERTİFİKASYONU ALDI 

Biz Sertrans Logistics olarak, 2013 Ekim ayında hizmete giren Hadımköy’deki 42 bin 500 metrekare arazi üzerine kurulu yeni lojistik merkezimizin Yeşil Bina olarak tasarlanması ve inşa edilmesi yönünde bir karar aldık. Hadımköy’deki yeni merkezimiz, inşaat planlarından başlayarak enerji modellemesinden, günışığı simülasyonuna varıncaya dek tamamen ekosisteme uyumlu hale getirilerek tamamlandı. Dünyada LEED sertifikasyonu olarak bilinen “Yeşil Bina” sertifikamız için de, merkezi Amerika’da bulunan US Green Building Council’a gerekli müracaatlarımızı yapmış bulunuyoruz. Binamızın LEED sertifikasını almasıyla, hem lojistik sektöründe bir ilke daha imza atacağız. Böylece az önce belirttiğim gibi, bulunduğumuz topluma, insana, bizden sonraki nesillere ve yaşadığımız dünyaya karşı sorumluluklarımızı bir nebze olsun yerine getirmenin mutluluğunu ve huzurunu yaşayacağız.

LOJİSTİĞİN GELECEĞİ YEŞİLDE 

Yeşil Lojistik faaliyetleri sizce Türk lojistik sektörünün geleceğinde nasıl bir yere sahip olacak? 

Sizin de yayınlarınızda ifade ettiğiniz gibi lojistiğin geleceği yeşilde. Yeşil Lojistik, dünya ve Türk lojistik sektörü için trend olmaktan çıktı ve bir zorunluluk haline geldi. Modern yaşam ve daha çok üretimin etkisiyle çevresel anlamda tükenen bir dünyadan söz ediyoruz. Yalnızca lojistik sektöründe değil, tüm üretim anlamında durum böyle. Özetle söylemek gerekirse Yeşil Lojistik önümüzdeki dönemde çok önemli bir yere sahip olacak. Bunun için yasal düzenlemelerin de önemli olduğunu görüşündeyim.

“YILLIK TOPLAM 45 MİLYON ADET ONLİNE ÜRÜN KAPASİTESİNE SAHİBİZ” 

Bu yıl yatırımlarınız olacak mı? Depo, istihdam, araç ve benzeri alanlarda… 

2014’te e-lojistikte en büyük oyuncu olmayı hedefliyoruz. Hadımköy’de yeni açtığımız lojistik merkezimizde e-lojistik hizmetlerimiz için ayrılmış toplam 18 bin metrekarede ve Samandıra tesislerimizde yine e-lojistik hizmetleri için kullanılan 10 binmetrekarelik alanda yıllık toplam 45 milyon adet online ürün kapasitesine sahibiz. Tecrübeli uzman kadromuz ile e-ticaret yapan firmaların ihtiyaç duyduğu ürün birleştirme ve promosyonel dönem hazırlıkları gibi katma değerli hizmetleri de veriyoruz. Gururla ifade etmeliyim ki, e- ticaret lojistiğinin her aşamasını başarıyla yöneten Sertrans’ın e-lojistik hizmetlerindeki hasarsızlık oranı yüzde 99.9’dur. Sertrans Logistics’in hatasız, hasarsız ve zamanında gerçekleşen hızlı teslimat hizmetleri sayesinde müşterilerimiz, e-ticaret gibi hızla gelişen bir alanda iş hacimlerini büyütüyor ve böylelikle yüksek kazanç hedeflerini gerçekleştirebiliyor. E-ticaret alanında bizimle çalışan müşterilerimiz, verdiğimiz yüksek kalitedeki e-lojistik hizmetlerimiz sayesinde işlerinin kesintisiz ve hızlı bir şekilde devamını sağlıyor.

KARADENİZ BÖLGESİ’NE YÖNELİK PROJETRANS HİZMETİ” 

2014 yılında ayrıca, oluşturduğumuz IQ+ ürünlerimizi hem hız hem ülke adedi olarak genişletmeyi düşünüyoruz çünkü çok anlamlı bir ihtiyaca cevap veriyorlar. Ayrıca Orta Asya ve Karadeniz Bölgesi’ne yönelik ProjeTrans hizmetlerimizle ilgili ürün geliştirme çalışmalarımıza da bu yıl ağırlık vereceğimiz konuların başında yer alıyor. Bunların yanı sıra, ticaret fırsatlarının önümüze çıkardığı, bambaşka bir projeyle karşılaşırsak bu alanları da değerlendirebiliriz.

BU YIL 150 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK 

Geçtiğimiz yıl kaç kişi istihdam ettiniz? Bu yılki hedefiniz nedir? Yani kaç kişi daha istihdam etmeyi planlıyorsunuz? 

Çalışan sayımız şu anda 400’den fazla.  Çalışanlarımızın yüzde 56 beyaz, yüzde 44 mavi yaka çalışanlardır. Beyaz yaka çalışanlarımızda kadın ve erkek oranımızın neredeyse eşit olması, lisans üstü ve lisans düzeyindeki eğitim oranlarımızın yüksekliği ve birden çok aktif yabancı dil bilen personel sayımız, personel profilimiz açısından sektörden ayrışan önemli farklarımızı oluşturmaktadır. 2014 yılı sonuna kadar 150 kişi daha istihdam etmeyi planlıyoruz. 

LİDER ÇALIŞAN 

Sertrans’ta işe başlamak isteyen yeni bir lojistik okulu mezununda aradığınız nitelikler genelde nedir? 

Sertrans Logistics olarak, “insanı” önemli bir değer olarak merkezine alan bir İK politikası izlemekteyiz. Ana hedefimizi ise, nitelikli insan kaynağının çalışmak istediği şirketler arasında en ön sırada yer almak şeklinde özetleyebiliriz. İnsana verdiğimiz değeri ise, yetkinlik yaklaşımımızla ortaya koymaktayız. Sertrans’ta yetkinlik yaklaşımımız Liderlik üzerine kurulu. “Her çalışan liderdir” yaklaşımı ile kişinin “İşinin Lideri” olması, “Takımının Lideri” olması ve “Kendisinin Lideri” olması konularını temel alan yetkinlikler üzerine analizler yapmaktayız.

“İYİ EĞİTİMLİ, DENEYİMLİ VE UZMAN PERSONEL…” 

Genel olarak baktığınızda Türk lojistik sektöründe hangi alanlarda daha çok insan kaynağı ihtiyacı oluyor? 

Sektörün her konuda yetişmiş insan gücü kaynağına ihtiyacı var. Bugün bir tedarik zinciri yönetiminden bahsediyoruz. Bu sürecin kesintisiz devamını sağlamak ve her seferinde sıfır hata ile en hızlı ve en rasyonel sonuçları elde etmek istiyorsanız hem beyaz yaka hem mavi yaka olarak her kademe personelinizin konusunda uzman ve deneyimli olması, kendini ve işini çağın gereklerine paralel olarak güncellemesi ve yenilemesi gerekiyor. Hem dünyada, hem de ülkemizde sektörümüz giderek büyüyor, rekabet artıyor, müşteri ihtiyaçları çeşitleniyor, sektörün kabiliyetleri giderek gelişiyor, bu da ar-ge çalışmalarıyla sürekli inovatif ürünler geliştirmenize, yenilikler yapmanıza hem olanak sağlıyor, hem de bunları yapmanızı varlığınızı sürdürmek için bir zorunluluk olarak önünüze koyuyor. Böylesi bir gelişim içinde olan sektörde, lojistik sürecin her aşamasında görev alacak yetişmiş, iyi eğitimli, deneyimli ve uzman personele olan ihtiyacı beraberinde getiriyor. 

Etiketler :