Elektrikli kamyon üreticileri Allison tam otomatik şanzımanı tercih ediyor

Elektrikli kamyon üreticileri Allison tam otomatik şanzımanı tercih ediyor

 Avrupalı araç üreticileri, tork artırımı sayesinde daha ağır yükler taşımak, dik yokuşlarda üstün çekiş gücü sağlamak ve batarya ömrünü uzatmak amacıyla Allison kullanıyor.

Avrupa’daki emisyon ve gürültü yönetmeliklerini yerine getirme yükümlülüğü ile EMOSS Mobile Systems, 480 kilometreyi aşan yol menzilli sunan Allison şanzıman donanımına sahip elektrikli kamyonu geliştirdi.

Daha uzun menzil sunan EMOSS E.V.E.R. Elektrikli Kamyon, aküyü tekrar şarj etmek ve maksimum menzili sağlamak için 120 kilovat-saat (kWh) akü gruplarından ve sıvılaştırılmış petrol gazlı elektrik jeneratöründen faydalanıyor. Ayrıca Allison 4500 tam otomatik şanzıman donanımı ve 50 metrik tona kadar brüt toplam ağırlık ile sunuluyor. 

EMOSS Teknoloji Başkanı Martijn Noordam, konu ile ilgili açıklamasında, “Allison tam otomatik şanzıman, bizim için doğru performansı elde etmemizi sağlayan tek seçenek oldu.  Allison donanımlı EMOSS kamyonları kullanan müşterilerimiz, bu araçlardan yüzde 100 memnun.  Müşterilerimiz, kamyon mükemmel bir biçimde çalışana kadar, yüzde 30 seviyesinde dur-kalk döngüsünün gerçekçi olduğunu düşünmemişlerdi bile“ diye belirtti.

Tam yüklü olduğunda altı ileri vites kullanımı için kalibre edilen Allison Transmission, dağlık arazi ve dik yokuşların çok olduğu güzergahlarda daha ağır yükleri taşımak ve zorlu yol koşullarında yüksek performans sağlamak adına kritik bir çözüm sunuyor.

Allison Ürün Mühendisliği Başkanı Randy Kirk ise, “Allison, aktarma organları ve her türlü ticari araç tahrik sisteminin en etkin şekilde çalışmasını sağlıyor. Allison tam otomatik şanzımanlar, ticari uygulamaların geniş bir yelpazede elektrikli hale getirilmesinin yolunu açan, kanıtlanmış, hızlı ve en ideal şekilde entegre edilmiş çözümler sunuyor” dedi.

Allison tam otomatik şanzıman, aktarma organlarının kilit noktası olarak ön plana çıkıyor. Şanzıman, elektrikli motor ve batarya grubu üzerindeki yükü azaltmak için tork artırımı sağlıyor. Ayrıca enerji tüketimini düşürerek, menzili arttırarak ve daha az maliyetli, daha hafif, daha küçük bileşenlerin kullanımını kolaylaştırarak elektrikli motorun, uzun kullanım ömrü ve optimum verimlilik ile çalışmasını mümkün kılıyor.

EMOSS, DAF şasisi kullanan Allison donanımlı E.V.E.R. kamyonunu Almanya Münih’te düzenlenen eCarTec Fuarı’nda ilk kez sergiledi .Bu sene de pilot müşterilerle test sürüşlerini yapmayı planlıyor. EMOSS, E.V.E.R. kamyonlarına ek olarak inşaat, dağıtım ve atık toplama uygulamalarında kullanılmak üzere Allison şanzıman donanımlı elektrikli kamyonlar da geliştiriyor. Bu uygulamalar; damperli kamyonları, orta ağırlıkta hizmetler için üretilen kamyonları, atık toplama araçları ve diğer elektrikli kamyon segmentlerini kapsıyor.

Elektrikli araçlar konusunda on yılı aşkın tecrübesi, tam elektrikli güç aktarma organları geliştirmesi ve entegrasyon uzmanlığı ile EMOSS, otobüs ve kamyon üreticilerinin çözüm ortağı olarak çalışmalarına devam ediyor. Kendi markası altında EMOSS elektrikli kamyon, otobüsl ve çekici üretiminin yanı sıra yedek/akü sistemleri  de sunuyor.

Etiketler :