Elektrikli kamyonet araç paylaşımı için işbirliği yaptılar

Elektrikli kamyonet araç paylaşımı için işbirliği yaptılar

Bosch ve toom hırdavat mağazaları, elektrikli kamyonet araç paylaşımı konusunda işbirliği yapıyor.

Almanya’da yaklaşık iki milyon kişi mobil uygulamalar aracılığıyla hızlı bir şekilde araba kiralıyor. Bununla birlikte araç paylaşımı yapan yolcuların sayısı da her geçen gün artış gösteriyor. Bosch da bu büyüyen pazarda elektrikli kamyonetler için yeni bir paylaşım servisi sunuyor. Paylaşım servisi ilk olarak Alman perakendecilik grubu Rewe’nin bir yan kuruluşu olan toom’un ağır ve hantal ürünlerinin taşınmasında test edilecek. 330’dan fazla mağazaya sahip olan toom, Alman ev dekorasyonu sektörünün en büyük tedarikçilerinden bir tanesi.

Bosch Ağa Bağlı Mobilite Çözümleri Bölümü Başkanı Dr. Rainer Kallenbach, “Bosch, kentsel mobiliteye yönelik dijital servislerde büyümeye devam ediyor ve elektrikli kamyonetlerin paylaşımına ilişkin servis de büyüme için muazzam bir potansiyele sahip” dedi.

Aralık 2018’den itibaren belirlenen 5 mağazada müşteriler, birkaç tıklamayla rezerve ettikleri elektrikli kamyonetler ile satın aldıkları ağır ve büyük ürünleri hızlı bir şekilde taşıyabilecek. toom Finans ve Personel Genel Müdürü Wolfgang Vogt, “Kendisini sürdürülebilirliğe adamış bir şirket olarak, çevrenin korunmasına olan katkımızı sürekli olarak artırmak istiyoruz. Bu nedenle, satın aldıkları ürünleri evlerine taşımaları için artık müşterilerimize çevre dostu bir yol sağlayacak olmaktan dolayı son derece mutluyuz” dedi.

Bosch, elektrikli scooterlara ilişkin kiralama servisi olan Coup’tan da anlaşılacağı üzere paylaşım servisleri konusunda tecrübe sahibi. Coup, 2016 yılında uygulamaya girdiğinden beri sürekli büyüme gösterdi ve şu anda Berlin, Paris ve Madrid’de 3.500 scooterlık bir filoya sahip.

KİRALIK ELEKTRİKLİ FİLO

Almanya’da, paylaşıma açık her on araçtan bir tanesi elektrikli motora sahip. Bosch da Coup scooter paylaşımı ve kamyonet paylaşım servislerinde yalnızca elektrikli araçları kullanıyor. Kallenbach, “Kentsel mobilitede yani şehir merkezlerindeki taşıma trafiği ve kişisel araç trafiğinde elektrikli araç kullanımı ideal” dedi.

Kamyonet paylaşım servisi, ilk olarak Almanya’da Berlin, Frankfurt, Leipzig, Troisdorf ve Freiburg şehirlerindeki hırdavat mağazalarında hizmete sunulacak. Bu mağazalarda, StreetScooter tarafından sağlanan küçük elektrikli kamyonetler için şarj noktaları şimdiden hazır. Bosch, bu araçlar için güç aktarma mekanizması bileşenleri sağlıyor. Şirket, paylaşımlı elektrikli kamyonetlerin hırdavat mağazası sektörü dışında da uygulama potansiyeline sahip olduğuna inanıyor. Yeni paylaşım servisinin popüler hale gelmesi durumunda Bosch; diğer toom hırdavat mağazaları, mobilya, elektronik mağazaları ve süpermarketler başta olmak üzere diğer iş ortaklarını da kapsayacak şekilde servisini genişletmeyi planlıyor.

Etiketler :