Eski basketbolcu, şimdilerde Yılın Lojistik Profesyoneli

Eski basketbolcu, şimdilerde Yılın Lojistik Profesyoneli

“Lojistik hızlı, dakik ve dinamik olmanız ve bunları heyecanınızla birleştirmeniz gereken bir sektör olarak görüyorum” diyen Gök-Bora Lojistik Satış ve Pazarlama Müdürü Sefa Ezgin, “Taşıma modları arasında daha ekonomik ve hızlı servisi sağlayacak entegrasyon sisteminin oluşturulması gerekiyor. Doğru yerlerde ve büyüklüklerde lojistik merkezlerin kurulması son yıllarda ciddi yatırımlarla güçlendirilen altyapı çalışmalarının tamamlanması büyük önem taşıyor” diyor. Röportaj: ŞENEL ÖZDEMİR / senel.ozdemir@yesi

ÖZEL RÖPORTAJ- Uluslararası taşımacılık sektörünün en köklü firmalarından biri olan Gök-Bora, bugün lojistik sektörünün hemen hemen her kolunda faaliyet gösteriyor. Gök-Bora Lojistik; uluslararası karayolu taşımacılığı, depolama, dağıtım, hava-deniz kargo ve proje taşımacılığı alanlarında hizmet veriyor. Sektörün bu köklü firmasının Satış ve Pazarlama departmanını genç ve eski bir basketbolcu olan Sefa Ezgin yönetiyor. Sefa Ezgin  geçtiğimiz ay düzenlenen 2. Ekonomi ve Lojistik Zirvesi kapsamında düzenlenen “2017-Yılın Lojistikte Başarı Ödülleri” töreninde “Yılın Lojistik Profesyoneli” ödülünün sahibi oldu. www.yesillojistikciler.com olarak Gök-Bora Lojistik Satış ve Pazarlama Müdürü Sefa Ezgin’den Gök-Bora’nın çalışmaları, bugünkü konumu, geleceğe yönelik planları hakkında konuştuk. İşte Gök-Bora Lojistik Satış ve Pazarlama Müdürü Sefa Ezgin’in www.yesillojistikciler.com’a yaptığı özel açıklamalar…

“TOPLAM 110 BİN METREKARE ALANDA DEPOLAMA HİZMETİ VERİYORUZ”

Gök-Bora Lojistik olarak; uluslararası karayolu taşımacılığı, depolama, dağıtım, hava-deniz kargo ve proje taşımacılığı alanında hizmet vermekteyiz. Genel merkezimiz, İstanbul Haramidere’de. Tuzla, Çerkezköy, Bursa, İzmir, Adana, Ankara, Atatürk Havalimanı’nda şubelerimiz var. Halkalı, Erenköy, Ambarlı, Dilovası, Ankara ve Bursa gümrüklerine bağlı toplam 110 bin metrekare kapalı ve açık depolarda gümrüklü ve gümrüksüz depolama hizmeti veriyoruz. Kendi depolarımızda ihracat yükleme ve çapraz yükleme, dağıtım merkezi gibi hizmetler sunuyoruz. Ayrıca; barkotlama, kalite kontrol, yeniden paketleme, etiketleme, ürün birleştirme, ambalajlama gibi tüm katma değer hizmetlerini de sağlıyoruz.

KARAYOLU İLE ÖZELLİKLE AVRUPA ÜLKELERİNE TAŞIMACILIK YAPIYORUZ

Ağırlıklı olarak, komple ve parsiyel yükleme şeklinde Avrupa ülkelerine ithalat ve ihracat karayolu taşımacılığı yapıyoruz. Özellikle;  İtalya, Fransa, İspanya, Almanya, Romanya, Bulgaristan, Azerbaycan’da yoğun faaliyet gösteriyoruz. Belirtmiş olduğum bölgeler de Gök-bora ile başlayan ve faaliyet gösterdiğimiz öz-mal şirketlerimiz ve çalışanlarımız sayesinde,  yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da barkotlama, kalite kontrol, yeniden paketleme, etiketleme, ürün birleştirme, ambalajlama gibi tüm katma değer hizmetleri de sağlıyoruz.

UBAK SIRALAMASINDA EN ÇOK SEFER YAPAN FİRMALAR ARASINDAYIZ

İntermodal taşımacılığa yönelik ise,  “swap body” ve “treyler” yatırımlarımız devam ediyor. Treylerlerimiz İstanbul, İzmir ve Mersin limanlarından gemi yoluyla Trieste’ye; daha sonra, trenle yolu ile Duisburg ve Köln terminallerine ulaşıyor. İntermodal taşımacılığı, karbon ayak izimizi minimize etmek için tercih ediyoruz. Gök-Bora Lojistik uluslararası karayolu taşıma kotalarını belirleyen UBAK sıralamasında en çok sefer yapan firmalardan biri konumunda bulunuyor. Öte yandan öz-mal araçlarımızla gitmediğimiz bölgelere ise, “asset-light” iş modeli ile hizmet vermekteyiz. Gök-Bora Lojistik olarak ayrıca hava ve deniz kargo, Uzakdoğu pazarı başta olmak üzere dünyanın bütün bölgelerine hizmet veriyor. Bununla birlikte, sahip olduğumuz IATA ve FIATA belgelerinin sayesinde tüm havayolu firmalarıyla çalışmaktayız.

GÖK-BORA’NIN PAZARLAMA STRATEJİSİ

Gök-Bora olarak bu yıl pazarlama açısından güçlü marka imajımız, marka bilinirliğimizle beraber, marka sadakati yaratmak için devamlı yeni stratejiler geliştiriyor, ticari ve teknik partnerlerimizle iletişimimizi daha sıkı tutmaya çalışıyoruz. Rolümüz, hem ithalat ve hem de ihracat müşterilerine uluslararası işlerini genişletmede yardımcı olmak. Yüksek katma değerli çözümlerimiz her şeyden önce müşterilerimizin, pazarlarında daha esnek, duyarlı ve rekabetçi olmalarını sağlıyor. Şirket olarak hem Türkiye’deki hem de dünyadaki ekonomik durumu yakından takip etmeye çalışıyoruz. Her şeyden önce ‘Ne tip firmalara hizmette ön plana çıkmak istiyoruz?’ diye kendimize soruyor ve hedef müşteri profilimizi belirliyoruz. Bu hedef müşteri profiline göre altyapımızı donatmaya ve onlar için rekabette çok ön planda olmaya çalışıyoruz. Diğer firmalardan bazı hizmet branşlarımızla da ayrışıyoruz. Bu noktada kendimize bir müşteri tipi, bazen de sektör seçiyoruz.

GÖK-BORA LOJİSTİK PAZARLAMA BİRİMİNDE DÖNÜŞÜM NASIL OLDU, BAŞARI NASIL YAKALANDI?

2014 yılında şirketimizin sahibi Şenol Çak, bana, “Seni müdür yapmayı düşünüyorum ve ne yapacağını bana anlat “dedi. Bunu anlatan detaylı bir sunum hazırladım ve kendisine anlattım. Ancak, planlarımda sistemler değişecekti. Bu büyük bir dönüşüm projesinin ipuçlarıydı. Her şey çalkalanacaktı.15 gün sonra Şenol Bey beni davet etti ve “Kabul ediyorum” dedi. Biz yürüdükçe bizi izledi, denetledi, kontrol etti. Çok büyük sancılardan geçtik. Çok büyük gerilimler, büyük hadiseler yaşadık. Destekledi ve biz de bunu uyguladık. Yani biz dönüşümü kendi vizyonumuzla gerçekleştirdik. Dünyada yapılan araştırmanın sonucuna göre iş hayatında dönüşüm/değişim projelerinin yüzde 85’i başarısızlıkla sonuçlanıyor. Başarılı olan yüzde 15’in içinde de sadece yüzde 1-2’si çok başarılı oluyor. Pazarlama biriminin dönüşümü başarılılar arasında gösterildi. Hatta satış sistemimizi daha sonra başka firmalar uyguladı. Geriye dönüp baktığımda, Gök-Bora bünyesinde 6 farkı pozisyonda çalışmam bana büyük katkı sağlamıştır. Bu sayede, farklı bölümlerin, departmanların işleyişini görüp öğrenme, o bölümün zorluklarını, beklentilerini anlayabilme ve resmin bütününü görebilmemi sağladı.

“YILIN LOJİSTİK PROFESYONELİ ÖDÜLÜ BENİM İÇİN YENİ BİR MOTİVASYON KAYNAĞI OLDU”

Başarılarınızdan dolayı 2. Ekonomi ve Lojistik Zirvesi’nde “Lojistikte Yılın Başarı Ödülleri” töreninde, 'Yılın Lojistik Profesyoneli' ödülüne layık görüldüm. Ödülün en güzel yanlarından biri de bir sonraki aşamadaki kurmak istemiş olduğunuz ekibe katılacak insanların kalitesini, sizin o insanları çekme gücünüzü artırmasıdır. Yani bir anlamda kariyerinize önemli bir itme gücü sağlıyor, enerji veriyor. Bir de kişisel açıdan size yeni bir motivasyon kazandırıyor. “32 yaşındasın, güzel bir ödül aldın bravo! Ama bundan sonra oluşan beklentiyi boşa çıkarmamalısın.” İşte bu, benim için büyük bir motivasyon kaynağı oluyor. Ekonomi ve Lojistik Zirvesi gibi prestijli bir organizasyondan aldığım bu ödüle beni layık görenlere çok teşekkür ediyorum

“LOJİSTİK SEKTÖRÜYLE İLGİLİ YAZILAR YAZIYORUM”

Tüm bunların yanında Satınalma Dergisi’nde köşe yazarlığı yapıyorum. Lojistik Yönetimi ve Ulaştırma yüksek lisans tezimi hazırlarken detaylı araştırma yapmam ve makaleleri incelemem gerekiyordu. Bu doğrultuda araştırmalarım esnasında lojistik sektörüyle ilgili çok az kaynak ve makaleye ulaştım. Lojistik gibi ticaretin lokomotifi olan bir sektör için bu sayılar gerçekten yetersiz olduğunu düşünüyorum. Beni yazmaya iten en önemli anın bu olduğunu söyleyebilirim. Yazmayı öğrenmenin bir süreç olduğunu düşünüyorum, öncelikle olan kaliteli okumalar yapabilmek büyük önem arz ediyor. Ayrıca, sürekli sahada insanlarla temas halinde olmam sayesinde hayal gücümü tetikleyecek çok fazla görsel ve işitsel enstrümanlara sahip oluyorum böylece zihin ve gözlem gücümü artırıyorum. Sonucunda da neyi, hangi açıdan yazacağıma karar veriyorum. Özellikle, İstanbul Üniversitesi’nde Lojistik Yönetimi ve Ulaştırma alanında yüksek lisans eğitimim bana sektörde derinleşmeyi ve lojistik kavramını bütünüyle ele almamı sağladı.

BASKETBOLCULUKTAN LOJİSTİĞE

20 senelik profesyonel ve yarı profesyonel basketbolcu geçmişimin bana birçok şeyi öğretti. 12 yıl İTÜ'de oynadım. Şu an NBA'da oynayan Zaza takım arkadaşımdı. Aynı zamanda Selim Pars Koleji'nde Türkiye Şampiyonluğu yaşadım. Basketbol; takım olmanın gerekleri olan paylaşmayı bilmeyi, yardımlaşma ve özeleştiri yapabilme gibi olmazsa olmaz yetilerin kazanılmasını sağladı. Ferit Şahenk’in iş hayatına dair kullandığı “Kurumsal Sporcu” kavramından yola çıkarsak, İş hayatıyla-basketbolun birbiriyle çok ilintili olduğunu düşünüyorum. İş hayatında başarıya ulaşmak ya da basketbolda şampiyon olabilmek ancak bir ekip sayesinde gerçekleşebilir. Disiplin, sistem, detaylar ve takım olabilmek iki farklı kolda da çok önemlidir. İki branşta çok detaylı ve sistematik bir çalışma gerektiriyor. Halen devam ettiğim yarı-profesyonel kariyerimde geçirdiğimiz 40 dakikalık süre içinde basketbol bana geçmişe takılı kalmamayı ve hata yapmaktan korkmamayı öğrettiğini söyleyebilirim. Geçmişe bağlı kalarak yaşayan biri hiç olmadım. Ben daha çok ileriye dönük hareket etmeyi tercih ediyorum.

“LOJİSTİKTE HIZLI, DAKİK VE DİNAMİK OLMALISINIZ!”

Lojistik hızlı, dakik ve dinamik olmanız ve bunları heyecanınızla birleştirmeniz gereken bir sektör olarak görüyorum. Zaten benim de heyecanlı bir yapım olduğu için bu anlamda herhangi zorlukla karşılaşmıyorum. Diğer taraftan birlikte çalıştığım ekibim son derece dinamik, heyecanlı, başka bir deyişle benim yapımla örtüşen bir duruşa sahipler. Hal böyle olunca işlerinizi aksatmadan ve doğru bir şekilde yürütmeniz zor olmuyor. Belli pozisyonlara gelince, işinizi yaşamınızın bir parçası kabul edip, onunla beraber yaşamanız gerekiyor.

FELSEFEM: SAYGI GÖRMEK İSTİYORSAN ÖNCE SAYGI GÖSTERMELİSİN

İş hayatındaki felsefem; eğer saygı görmek istiyorsan önce saygı göstermelisin. İnsanın kendisine saygısı olmalı ki, başka insanlara da saygı gösterebilsin. Hayat çok güzel ve insan kafasını kötü şeylerle kurcalamamalı, olumlu düşünmeli. Çünkü ne kadar olumlu düşünürseniz o kadar olumlu sonuç alırsınız. Tabi ki kolay değil, sabah uyanıp mutlu olmaya çalışmak ama denemek kimseye bir şey kaybettirmez.

DİJİTALLEŞMEYLE GELEN SÜREÇ                                                                                                                   

Dijitalleşme bütün lojistik süreçlerini hem hızlandırmayı, hem de daha verimli ve etkin bir hale getirmeyi amaçlıyor. Teknolojinin yardımıyla lojistik sektöründeki firmalar işe bakışı ve iş yapış şekillerini değiştirdiğini, lojistik kavramını nakliyattan, tedarik zinciri yönetimi boyutuna getirdiğini gözlemliyoruz. Diğer taraftan, tüm dünya "dijitalleşebilen her şey dijitalleşecek!" sloganıyla başlayan dönüşüm sürecinden geçiyor. Özellikle dijitalleşen küresel ekonomik sistemde, geleceği öngören firmaların ayakta kalacağı yeni bir dünya sisteminin kalp atışları yaşanıyor. Bu noktada şirketler piyasa şartlarına göre pozisyon alarak, söz konusu ortamda iş süreçlerini doğru bir şekilde yönetiyor lojistik sektörü açısından da aynı durum geçerlidir. Mevcut tabloda her sektördeki müşterilerimiz daha az kazanıyor, bu da lojistik sektörüne yansıyor. Bizler bu süreci, hacim yükselterek, yeni ürünlerimizle yeni coğrafyalarda iş yaparak ve karlılık hadlerimizi korumaya çalışarak aşmayı hedefliyoruz.

TAŞIMA MODLARI ARASINDA DAHA EKONOMİK VE HIZLI SERVİSİ SAĞLAYACAK ENTEGRASYON SİSTEMİNİN OLUŞTURULMASI GEREKİYOR

Türkiye, Avrupa Birliği ülkeleri içindeki en büyük genç nüfusu, ihracat potansiyeli, küresel üretim merkezi olma hedefiyle çok uluslu şirketler için cazibe merkezi konumunda bulunuyor. Yabancı sermaye, yatırım yapacağı ülkeleri ürettiği ürünleri tüketim pazarlarına en düşük maliyet ve en kısa zamanda ulaştıracak lojistik altyapılarına göre belirliyor. Asya ve Avrupa arasındaki ticaretin tam ortasında yer alan ülkemizin, dünya lojistik sektörü pastasından önemli bir pay alabilmesi için gerek özel sektörün gerekse de kamunun kendisinden beklenen avantajları sağlayabilmesi adına yapması gerekenler var. Taşıma modları arasında daha ekonomik ve hızlı servisi sağlayacak entegrasyon sisteminin oluşturulması gerekiyor. Doğru yerlerde ve büyüklüklerde lojistik merkezlerin kurulması son yıllarda ciddi yatırımlarla güçlendirilen altyapı çalışmalarının tamamlanması büyük önem taşıyor. Bu saydıklarımızın yanı sıra, tüm taşımacılık sistemleri geliştirilmesine yönelik altyapı ve mevzuat düzenlemelerinin sağlanması ve hizmet kalitesini hızlandıracak mevzuat düzenlemelerinin hayata geçirilmesi yapılması gerekenlerin başında geliyor.

“LOJİSTİK SEKTÖRÜNÜN GELECEĞİNİ ÇOK İYİ GÖRÜYORUM”

Lojistik konusunda akademik çalışmalar yapmak üzere 25’ten fazla üniversite ve yüksek okulda bölümler oluşturuldu. Soğuk zincir, gıda taşıması tehlikeli madde taşımacılığı, tekstil, otomotiv gibi özel sektörlerde ihtisaslaşan lojistik şirketler faaliyet göstermesi alanda uzmanlaşmayı sağlıyor. Eğitimli iş gücü, eğitimli yöneticiler ve tüm bu projeler bir araya geldiğinde lojistik sektörünün geleceğini çok iyi görüyorum. Bazen olumsuzluk olarak gördüğünüz şeyleri avantaja çevirmeniz gerekiyor.

Etiketler :