FIATA Sürdürülebilir Lojistik Çalışma Grubu Başkanı Cavit Uğur oldu

FIATA Sürdürülebilir Lojistik Çalışma Grubu Başkanı Cavit Uğur oldu

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) FIATA Merkez Toplantıları’nda ‘en iyi uygulama örneği’ sunumunun yanı sıra bir başarıya daha imza attı. UTİKAD’ın da katkılarıyla geçtiğimiz yıllarda FIATA bünyesinde kurulan Sürdürülebilir Lojistik Çalışma Grubu Başkanlığı’na UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur seçildi. Uğur, “Türk lojistik sektöründeki başarılı uygulamalarımızı uluslararası platformlara taşımak,...

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) FIATA Merkez Toplantıları’nda ‘en iyi uygulama örneği’ sunumunun yanı sıra bir başarıya daha imza attı. UTİKAD’ın da katkılarıyla geçtiğimiz yıllarda FIATA bünyesinde kurulan Sürdürülebilir Lojistik Çalışma Grubu Başkanlığı’na UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur seçildi. Uğur, “Türk lojistik sektöründeki başarılı uygulamalarımızı uluslararası platformlara taşımak, örnek olmak bizim için gurur verici. Sürdürülebilir bir dünyanın, sürdürülebilir ekonomilerin, sürdürülebilir iş yapış şekillerinin var olduğuna ve bunların hem ülkemizde hem de dünya çapında uygulanabilir olduğuna her zaman inandık ve çalışmalarımızı hep bu yönde sürdürdük, sürdüreceğiz. Çünkü yaşayabileceğimiz başka bir gezegen yok” diye konuştu.

Cavit Uğur, FIATA Sürdürülebilir Lojistik Çalışma Grubu Başkanlığı’nı 1-5 Ekim 2019 tarihlerinde Güney Afrika’nın Cape Town kentinde düzenlenecek 2019 FIATA Dünya Kongresi’nde devralacak.

UTİKAD’IN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK YOLCULUĞU FIATA’DA “İYİ UYGULAMA ÖRNEĞİ” OLDU

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, Türk lojistik sektörünü uluslararası platformda yine zirveye taşıdı. 2014 yılında İstanbul’da düzenlenen ve ana teması “Lojistikte Sürdürülebilir Büyüme” olan FIATA Dünya Kongresi kapsamında hazırlanan ve dünya çapında lojistik sektörüne sunulan “Sürdürülebilir Lojistik Sertifikası” ile sürdürülebilirlik kavramı çerçevesindeki çalışmalarını somutlaştıran UTİKAD, bu yöndeki çalışmalarının yer aldığı Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi UTİKAD Sorumluluk Bildirim Raporu 2017- 2019 ile de dikkat çekti. 

UTİKAD tarafından Türkçe ve İngilizce olarak yayınlanan raporun incelenmesinin ardından FIATA, UTİKAD’ın gerçekleştirdiği sürdürülebilirlik çalışmalarının sektörün uluslararası aktörleriyle paylaşılmasının önemli faydalar sağlayacağını değerlendirdi. Bu doğrultuda UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur, bu konudaki dernek çalışmalarını İyi Uygulama Örneği olarak sunmak üzere, 27-30 Mart 2019 tarihleri arasında Zürih’te gerçekleşen FIATA Merkez Toplantıları’na davet edildi. 

2013 yılında “Yeşil Ofis Sertifikası”nı aldıktan sonraki 6 yılda UTİKAD tarafından gerçekleştirilen tüm çalışmalar “UTIKAD’s Corporate Social Responsibility Projects: A Sustainable Journey of Sustainability” (UTİKAD Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri: Sürdürülebilirlik Yolculuğu) başlığı altında toplandı.

UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur tarafından 28 Mart Perşembe günü sunumu yapılan sürdürülebilirlik çalışmaları lojistik sektörünün uluslararası temsilcileri tarafından büyük ilgi gördü. Yeşil Ofis Sertifikası, Dünya Saati Uygulaması ve Düşük karbon Kahramanı Ödülü gibi çevresel duyarlılığı ön plana çıkaran girişimlerin yanı sıra Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi ve İşte Eşit Kadın Sertifikası gibi iş hayatı ve toplumsal hayatta eşitlik ve emeğin korunması yönündeki girişimleri ile UTİKAD, dünyanın dört bir yanından gelen paydaşlarının takdirini topladı.

Etiketler :