Filosundaki araç sayısını 100 adede çıkartmayı, yüzde 50 büyümeyi hedefliyor

Filosundaki araç sayısını 100 adede çıkartmayı, yüzde 50 büyümeyi hedefliyor

ÖZEL RÖPORTAJ - BKM Lojistik, özellikle İngiltere taşımalarında uzmanlığı ve tecrübesi ile öne çıkıyor. İngiltere dışında Batı Avrupa ülkelerine ve Romanya’ya da uzun yıllardır taşımacılık hizmeti veren BKM Lojistik, 2016’da İtalya’yı da portföyüne kattı. Geçtiğimiz yıl İtalya’ya yönelik taşımacılık hizmeti için merkezi Milano’da bulunan, İtalya’nın köklü ve önde gelen lojistik şirketi Transuniverse Italia SRL ile stratejik işbirliğine...

ÖZEL RÖPORTAJ - BKM Lojistik, özellikle İngiltere taşımalarında uzmanlığı ve tecrübesi ile öne çıkıyor. İngiltere dışında Batı Avrupa ülkelerine ve Romanya’ya da uzun yıllardır taşımacılık hizmeti veren BKM Lojistik, 2016’da İtalya’yı da portföyüne kattı. Geçtiğimiz yıl İtalya’ya yönelik taşımacılık hizmeti için merkezi Milano’da bulunan, İtalya’nın köklü ve önde gelen lojistik şirketi Transuniverse Italia SRL ile stratejik işbirliğine imza atan BKM Lojistik, 2018’de önemli bir atak yapmaya hazırlanıyor.

YÜKSEK HİZMET KALİTESİYLA ÇALIŞIYORUZ

BKM Lojistik İngiltere’de ise kendi ofis, depo ve ekibiyle faaliyetlerini sürdürüyor. Öz mal araç filolarıyla Türkiye - Benelüks, Fransa, İngiltere, İrlanda hattında yüzde 100 operasyon kontrolü ve yüksek hizmet kalitesiyle çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen BKM Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Edip Bakımcı, “Bu hatta müşterilerimizle çok etkin ve yakın bir diyalog kurularak müşteri memnuniyetimiz azami düzeye ulaşmaktadır. İngiltere’de Türk ve İngiliz menşeili ya da çok uluslu müşterilerimize hizmet veriyoruz. İrili ufaklı bütün Türk müşterilerimize ithalat ve bürokratik sorunlarını çözmek için ücretsiz her çeşit danışmanlık hizmeti de veriyoruz” dedi.

TÜRKİYE-İNGİLTERE HATTINDA AKLA İLK GELEN MARKAYIZ

BKM’nin Türkiye-İngiltere hattında çalışan birçok dev ihracatçının ve forwarderların en güvenilir ve aranan çözüm ortağı olmayı başardığını ifade eden Bakımcı, “Artık İngiltere-Türkiye hattında BKM’nin gittikçe yükselen ve akla gelen ilk marka olması bizi mutlu ediyor. BKM olarak stratejimizi güçlü ve iddialı olduğumuz hatlarda geliştirmek için çalışıyoruz” diye konuştu.

SÜRÜCÜLERİMİZİ EĞİTİM PROGRAMINDA GEÇİRİYORUZ

İnsan kaynaklarına çok önem verdiklerini ve işinin ehli ve birden fazla dil bilen ekiplerle çalıştıklarını anlatan Bakımcı, “Başarımızın teminatı özverili, profesyonel ve müşteri odaklı çalışan değerli personelimizdir. Sürücülerimizi de kapsamlı eğitim programında geçiriyoruz” dedi.

İNGİLTERE’NİN EN ÖNEMLİ NAKLİYE KALİTE AKREDİTASYON KURUMU FORS’UN ÜYESİYİZ

BKM’nin İngiltere’nin en önemli nakliye kalite akreditasyon kurumu FORS’a üye olduğunu kaydeden Bakımcı açıklamalarına şöyle devam etti: “FORS, İngiltere’nin en önemli nakliye kalite akreditasyon kurumu. BKM olarak biz de FORS’un üyesiyiz ve FORS sertifikasına sahibiz. Sertifikamızı muhafaza edebilmek için düzenli olarak FORS denetimlerine tabi tutuluyoruz. FORS yol, sürüş, araç, yolcu, şoför, çevre, üçüncü kişilerin güvenliğini ve yüksek kaliteli operasyonel işleyişi temin eden bir sistemdir. Bir nevi nakliyenin ISO9000’i. Bu belgeyi almak zorunlu olmadığı halde, BKM bunu kendi kalite yolculuğunun sürekliliği ve rehberi olarak gördüğü için aldı.”

FİYATLA DEĞİL, KALİTELİ HİZMET ANLAYIŞI İLE REKABET EDİYORUZ

BKM’nin etkin ve hızlı karar verebilen, müşterilerine esnek çözümler üretebilen dinamik bir firma olduğunu vurgulayan Bakımcı, “Her çalışan işinde uzmandır ve kendi sorumluluk alanında inisiyatif kullanarak müşterilerine hızlı çözümler üretebilmektedir. Araç filomuz her daim yepyeni ve iyi durumdadır. Operasyonel kalitemiz her zaman yüksek standartlardadır. Bundan dolayı bazen piyasadaki yıkıcı rekabetle mücadele etmekte zorluk çeksek de, yine de asla standart operasyonel kalitesini temin edemeyeceğimiz fiyatlarla çalışmıyoruz. Pazardaki en düşük fiyatlı değil, standart kalite için makul fiyat uygulayan firma olmayı yeğliyoruz. Bizi ve hizmet kalitemizi yakından tanımış olan müşterilerimiz de artık bize fiyat odaklı yaklaşmamaktadır. BKM’nin en iyi hizmet için en makul fiyatlarla çalıştığını bilmektedirler” dedi.   

2016 ZOR BİR YILDI

BKM Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Edip Bakımcı, 2016 yılının birçok sektörlerde olduğu gibi taşımacılık sektörü ve kendileri açısından zor bir yıl olduğunu söyledi. 2017 yılının da 2016’ya benzer bir yıl olacağını öngördüklerini vurgulayan Edip Bakımcı, ancak 2018 yılının BKM Lojistik açısından farklı ve önemli bir yıl olacağını kaydetti.

“KAPALI DEPOLAMA ALANIMIZI 1000 METREKARE DAHA GENİŞLETİYORUZ”

Bu yıl şu an 1500 metrekare olan kapalı depolama alanlarını 1000 metrekare daha artırarak 2 bin 500 metrekareye çıkartacaklarını anlatan Bakımcı, bu yıl herhangi bir araç yatırımı yapmayı düşünmediklerini kaydetti.

“FİLOMUZDAKİ ARAÇ SAYISINI 100 ADEDE ÇIKARTACAĞIZ”

2018 yılında araç yenilemesi yapacaklarını ve araç parklarını yüzde 50 artıracaklarını söyleyen Bakımcı, ayrıca 2018’de yüzde 50 oranında büyümeyi hedeflediklerini belirtti. Şu an filolarındaki toplam araç sayısının 65 adet olduğunu ifade eden Bakımcı, “2018’de filomuzdaki araç sayımızı 100 adede çıkartacağız. 2018 yılı bizim için büyüme ve yatırım yılı olacak” dedi.

“İTHAL BİTKİ VE GERİ DÖNÜŞÜM MALZEMELERİNİN TAŞINMASINDA UZMANIZ”

Kur artışlarına bağlı olarak ihracat seferlerinde şu an bir sıkıntının yaşanmadığını ancak ithal taşımalarda önemli sıkıntıların olduğunun altını çizen Bakımcı, “BKM Lojistik olarak ithal taşımalarda özellikle bitki ve geri dönüşüm malzemelerinin taşımalarında uzmanlaştık. Artık Avrupa’dan bitki ithal edecek firmalar bizi arıyor” diye konuştu. 

Etiketler :