Ford Trucks 2019 yılını değerlendirdi

Ford Trucks 2019 yılını değerlendirdi

Ford Trucks düzenlediği bir basın toplantısı ile 16 ton ve üstü ağır ticari araç pazarını değerlendirdi.Toplantıda  Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı SerhanTurfan dışında Ford Trucks Türkiye Direktörü Burak Hoşgören, Ford Trucks Uluslararası Pazarlar Direktörü Emrah Duman ve Türkiye & Uluslararası Pazarlama Müdürü Emine Coşkun da hazır bulundu.Düzenlenen basın toplantısında konuşan Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan şunları anlattı:...

Ford Trucks düzenlediği bir basın toplantısı ile 16 ton ve üstü ağır ticari araç pazarını değerlendirdi.

Toplantıda  Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı SerhanTurfan dışında Ford Trucks Türkiye Direktörü Burak Hoşgören, Ford Trucks Uluslararası Pazarlar Direktörü Emrah Duman ve Türkiye & Uluslararası Pazarlama Müdürü Emine Coşkun da hazır bulundu.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan şunları anlattı: “Bizim için çok yoğun bir 2019 yılı geçti. Devamlı bir büyüme halindeyiz. Çok yoğun bir tempo içindeyiz. 

7 BİN ADETLİK PAZAR

İlk 10 ay içinde Türkiye 16 ton ve üstü ağır ticari araç pazarı 5 bin 190 adete indi. Bu yılın başında yılın 6-7 bin adetlere ineceğini öngörmüştük. Çok çeşitli önlemler alındı. KDV ile ilgili. Bu önlemlerin çeyreksel bazda etkileri oldu. Bu yıl toplamda 7 bin adetlik bir pazar söz konusu. Geçtiğimiz yılı 11 bin 900 adetlerde kapatmıştık. Kamyon ve çekici pazarı Türkiye ekonomisi ile parelel giden bir pazar. 30 binlerde giden pazar vardı. Sonra 18 binlere bu yıl da 7 bin adetlere kadar iniyor.

2020 YILINDA PAZARDA YÜKSELİŞ BEKLİYORUZ 

2020 yılı itibarıyla marka olarak pazarda yükseliş bekliyoruz. Faiz oranları ve kredilerden dolayı bir hareketlenme var. Önümüzdeki yıla da umutla bakıyoruz. 

PAZAR PAYIMIZI YÜZDE 30’UN ÜSTÜNE ÇIKARTTIK

Ford Trucks olarak geçtiğimiz yıl pazar payımızı iki katına çıkartarak yüzde 28.5’a çıkartmıştık. Bu yıl ilk 10 ay itibarıyla yüzde 30’un üstüne çıktık. Bunda çıkarmış olduğumuz yeni ürünlerimizin de etkisi var.

Şu an Türkiye’de 16 ton ve üstü pazarda segment dağılımı şöyle: Yüzde 24 yol, yüzde 45 çekici, yüzde 31 inşaat. 

F-MAX GÖZBEBEĞİMİZ

F-MAX şu an bizim gözbebeğimiz. Hannovar’da yılın kamyonu ödülü almıştık. Daha sonra birçok ülkede yılın kamyonu ödülü aldık. F-MAX’ın bu başarısı nedeniyle Batı Avrupa’daki yapılanmamızı biraz daha öne aldık. Polonya pazarına girdik. Avrupa’nın 4. büyük pazarı. Litvanya pazarına girdik. 

HER PAZARDA YÜZDE 5 PAY HEDEFLİYORUZ

Batı Avrupa bu işin kalesi. Buraya girmek de bir cesaret ve güven istiyordu. İlk olarak İspanya ve Portekiz pazarına girdik. Girmiş olduğumuz her pazarda yüzde 5 pazar payı hedefliyoruz. 

Çok yakında İtalya pazarına gireceğiz. 20 bin adetlik bir pazar. Buradaki hedefimizi en az 20 noktada faaliyette bulunmak. 

160 NOKTADA SERVİS AĞIMIZ VAR

2020 yılında Belçika, Hollanda, Lüksemburg, Fransa, Almanya ve son olarak İskandinav ülkelerine girmeyi hedefliyoruz. Hedefimiz her 150-200 km’de bir servis noktamızın bulunması. Şu an 160 noktada servis ağımız bulunuyor.

2023’TE 81 ÜLKEDE FAALİYET GÖSTERMEK İSTİYORUZ2019 yılı sonunda 43 ülkede faaliyet gösterir hale geldik. 2023 yılı sonunda 81 ülkeye çıkartmak."

Etiketler :