Ford Trucks F-Max çekicinin satış fiyatı belli oldu

Ford Trucks F-Max çekicinin satış fiyatı belli oldu

Ford Trucks’ın yeni çekicisi F-Max’in Türkiye tanıtımı Antalya’da gerçekleştirildi. Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan, F-Max’in yılın kamyonu seçilmesinden dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Bugün 33 ülkede faaliyet gösterdiklerini ve yılsonuna kadar bu sayıyı 41 ülkeye çıkartacaklarını kaydeden Turfan, 142 noktada da servis hizmeti sunduklarını sözlerine ekledi. Batı Avrupa’da 27 noktada servis hizmeti verdikleri kaydeden Turfan, F-Max...

Ford Trucks’ın yeni çekicisi F-Max’in Türkiye tanıtımı Antalya’da gerçekleştirildi. Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan, F-Max’in yılın kamyonu seçilmesinden dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Bugün 33 ülkede faaliyet gösterdiklerini ve yılsonuna kadar bu sayıyı 41 ülkeye çıkartacaklarını kaydeden Turfan, 142 noktada da servis hizmeti sunduklarını sözlerine ekledi. Batı Avrupa’da 27 noktada servis hizmeti verdikleri kaydeden Turfan, F-Max ile birlikte bu sayıyı 80’e çıkarmayı planladıklarını kaydetti.

Türkiye kamyon pazarının geçtiğimiz yılı 18 bin 726 adetlerde kapattığını söyleyen Turfan, 16 ton ve üstü pazarın bu yılın ilk 4 ayında yüzde 36 büyüdüğünü, sonraki 3 ayda yüzde 27 küçüldüğünü ve Ağustos Eylül ayında ise yüzde 72 düşüş gösterdiğini ifade etti. Şu an geçen yılın aynı dönemine göre 16 ton ve üstü pazarın yüzde 17 düştüğünü belirten Turfan, bu yıl sonu öngörülerinin çekici pazarının 11 bin adetlerde kapanması yönünde olduğunu vurguladı. Ford Trucks olarak kendilerinin ise Pazar paylarını yüzde 29.5’e yükselttiğini anlatan Turfan, Ford Trucks’ın yol kamyonunda yüzde 48, inşaat kamyonunda yüzde 40, çekici de ise yüzde 16 Pazar payına sahip olduklarını anlattı.

F-Max ile birlikte uluslararası taşımacılıkta Pazar paylarını daha da artıracaklarını vurgulayan Turfan, yurtdışında da F-Max’in satışlarını artıracaklarını kaydetti. Turfan, F-Max ile yurtdışında gelecek yıl en az 1000 adet, 2020 yılında ise 2 bin adet satış hedeflediklerini kaydetti.

Turfan son olarak F-Max’in fiyatını  açıkladı. Turfan, F-Max’in 661 bin 500 TL’den satışının yapılacağını söyledi.

Etiketler :