Fransız Lojistik Devi 4.2 Milyar Euro Ciro Açıkladı!

Fransız Lojistik Devi 4.2 Milyar Euro Ciro Açıkladı!

Endüstriyel lojistikte global bir oyuncu ve otomotiv lojistiğinde Avrupa lideri olan GEFCO Grubu, 2016 yılında 4,2 milyar euro ciro sağladı.

GEFCO Grubu’nu 172,8 milyon Euro’yu bulan Faiz, Vergi ve Amortisman Öncesi Karı (FAVÖK); 2015’e kıyasla %32,1’lik bir artış yakaladı. Kârlılıktaki bu artışın en önemli sebebi, grubun satın almaları düzenlemeye ve sabit maliyetlerini azaltmayı sürdürmeye yönelik izlediği politikalar olarak görülüyor. 

Peugeot, Citroën ve DS gibi dünyanın önemli otomobil üreticilerini bünyesinde barındıran PSA Group ile 5 yıl süreyle imzalanan 8 milyar Euro’luk anlaşma, firmaya güvenin işareti olarak görülüyor. Bu anlaşma, üretim ve montaj tesisleri için parça temininden bitmiş araçla ve yedek parça dağıtımına kadar tüm tedarik zincirinin yönetimini ve optimizasyonunu kapsıyor.

Müşterilerinin büyümesini desteklemek amacıyla özelleştirilmiş lojistik çözümleri sunan firma, 2016 yılında Hollandalı Freight Forwarding şirketi IJS Global’i bünyesine katarak 300 noktayı kapsayan uluslararası bir ağa sahip oldu. Bu satın alma GEFCO iştirak sayısını 45’e yükseltti ve endüstriyel müşterilerine beş kıtada global lojistik hizmeti sağlamasına imkan tanıdı. Ayrıca Hollandalı şirketin ilaç, yüksek teknoloji ve havacılık ürünlerinin nakliyesinde uzmanlaşmış olmasından dolayı bu satın alma, GEFCO’nun müşteri portföyünün çeşitlendirilmesini de hızlandırdı. Bu faktörler, ticari ekiplerin katılımı ve performansıyla birlikte firmanın ilk 10 Avrupa lojistik entegratöründen biri olarak konumunu ve bitmiş araç lojistiğindeki (FVL) global liderliğini de güçlendirdi.

2016 yılıın GEFCO açısından mükemmel bir yıl olduğunun altını çizen GEFCO Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Luc Nadal şunları ifade etti: “2016 sonuçları, ticari hedef ve GEFCO’nun operasyonel mükemmelliği açısından stratejik seçimlerimizin doğruluğunu teyit ediyor. Bu sonuçlar, endüstriyel müşterilerimizin tedarik zincirlerinin her bir aşamasına değer katma ve müşterilerimizin rekabet gücünü geliştirme kabiliyetimizi yansıtıyor. Ayrıca hizmet çözümlerimizi yeniden tanımlayarak endüstri sektöründeki kapsama alanımızı yeni müşterilerle genişletme ve aynı zamanda eski müşterilerle işbirliğimizi güçlendirme fırsatı yakaladık.”

Luc Nadal sözlerini şöyle tamamlandı: “2016 yılında yeni stratejik müşteriler GEFCO Grubu ile çalışmayı tercih etti ve bu da karmaşık tedarik zincirlerini global ölçekte optimize etmedeki uzmanlığımızın bir göstergesi. 2017 yılında, yeni teknolojileri test ederek ve yeni ortaklıklar kurarak Bitmiş Araç Lojistiğinin yanı sıra Kara Taşımacılığı, Depolama, Yeniden Kullanılabilir Ambalajlama, Freight Forwarding ve 4PL uzmanlığımızı daha da geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu bağlamda, GEFCO devreye giriyor ve karmaşık ürünler ve tedarik lojistiği alanında e-ticaretle ilgili faaliyetleri geliştiriyor.”

Etiketler :