Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ebru Dildar Edin, Sürdürülebilir Kalkınma Derneği Başkanlığı yeniden seçildi

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ebru Dildar Edin, Sürdürülebilir Kalkınma Derneği Başkanlığı yeniden seçildi

İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği’nin 8. Olağan Genel Kurul Toplantısı 19 Mart Salı günü gerçekleştirildi. Garanti Bankası Genel Müdürlük Konferans Salonu’nda yapılan toplantıda Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ebru Dildar Edin, geçen yıl devraldığı Başkanlık görevini devam ettirmek üzere seçildi.

Dünya Sürdürülebilir Kalkınma İş Konseyi global ağının önemli bir üyesi olarak 15 yıldır sürdürülebilirlik konusunun hem iş dünyasında hem de kamu özelinde yerleşmesinde öncülük eden İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği’nin (SKD Türkiye) başkanı ikinci kez Ebru Dildar Edin oldu.

Başkan ve Yönetim Kurulu’nun belirlendiği Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda ayrıca Yekta Kopan’ın moderatörlüğünü yaptığı çeşitli paneller de gerçekleştirildi. “Gelecek Gençler için Sürdürülebilir mi?”, “Döngüsel Ekonomi”, “Sürdürülebilirlik Raporlaması”, “Kadın İstihdamı ve Fırsat Eşitliği” başlıkları altında dernek grup başkanları, üye şirketlerin ve birlikte proje yapılan paydaş kurumların üst düzey yöneticilerinin konuşmacı olarak yer aldığı paneller ile sürdürülebilirlik konusu çeşitli yönleriyle ele alındı.

Geçen yıl devraldığı başkanlık görevine yeni dönemde de devam etmek üzere seçilen Ebru Dildar Edin, bir dönem daha bu görevi sürdürmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, yaptığı konuşmada şunlara değindi:

“SKD Türkiye olarak tam 15 yıldır, iş dünyasının sürdürülebilirliği temel stratejilerinden biri haline getirmesi için çalışıyoruz.  Bununla birlikte Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ni merkeze alarak kurumlara ve pek çok farklı sektörden şirketlere sürdürülebilirlik alanında liderlik etmeye devam ediyoruz. Her yıl hızla artan üye sayımız, bu vizyonun Türkiye iş dünyasında ne kadar önemsenmeye başladığını gösteriyor. Bu yılki Genel Kurul toplantımızda farklı bir şey yapmak istedik ve ilk sözü gençlere verdik. İş dünyasını gelecekte nelerin beklediğini bizzat onların ağzından dinledik. Gördük ki, bizlerden çok daha sorumlu, bilinçli ve kararlı bir yeni nesil geliyor. Önümüzdeki yıl, dünya çapında iş gücünün yüzde 38'ini, bütün tüketicilerin ise yüzde 40’ını Z kuşağı oluşturacak. İş dünyası olarak bu neslin yüksek beklentilerini karşılayabilmek, rekabette geri kalmamak ve sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunmak için hepimizin dikkate alması gereken bazı akımlar var. Bunlar, yeni nesil aktivist liderlik, sorumlu üretim ve tüketimin şekillendireceği yeni iş modelleri, iklim değişikliği ve düşük karbon ekonomisi ve belki de en önemlisi iş birliklerinin gücü… Üyelerimize azami katkıyı sağlayabilmek amacıyla yeni dönem için çeşitliliği ve kapsayıcılığı ön planda tuttuğumuz bir yönetim kurulu kadrosu oluşturduk. Yeni Yönetim Kurulu Üyelerimiz de pek çok farklı sektörün temsilcilerinden oluşuyor. Yine ne mutlu ki bize; bu yıl yönetim kurulumuz kadın ve erkek oranı açısından da dengeli bir dağılım gösteriyor. Buradan tüm kurumsal şirketlerimize seslenerek onları SKD’ye üye olmaya davet ediyorum.”

8. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın ardından SKD Yönetim Kurulunda görevlendirmeler ise aşağıdaki şekilde gerçekleşti: 

Asil Üyeler

-Ebru Dildar Edin, Genel Müdür Yardımcısı, Türkiye Garanti Bankası A.Ş.

-R. Ediz Günsel, Ortak, PwC

-Ata Selçuk, İnsan Kaynakları Grup Başkanı, Eczacıbaşı Holding A.Ş.

-Aynur Duygu Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyesi, Sütaş Süt Ürünleri A.Ş.

-Semra Akman, Genel Müdür, Borusan Danışmanlık A.Ş.

-Fırat Çeçen, Yönetim Kurulu Başkanı, IC İçtaş İnşaat San. Ve Tic. A.Ş.

-M. Tankut Turnaoğlu, Türkiye, Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı, Procter&Gamble Tüketim Malları San. A.Ş.

-Hakan Timur, İnsan Kaynakları Grup Başkanı,  H.Ö. Sabancı Holding A.Ş.

-H. Bora Tuncer, Genel Müdür, Schneider Elektrik San.ve Tic. A.Ş.

-A. Aybala Şimşek, Genel Müdür Yardımcısı, Şekerbank T.A.Ş.

-Mustafa R. Seçkin, Türkiye, Orta Asya ve İran Yönetim Kurulu Başkanı, Unilever Sanayi Ve Ticaret Türk A.Ş.

-Hasan Süel, İcra Kurulu Başkan Yardımcısı, Vodafone Telekomünikasyon A.Ş.

 

Yedek Üyeler

-Çiğdem İçel, Genel Müdür Yardımcısı, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş.

-Damla Birol, Genel Müdür, Türk Tuborg Bira ve Malt San. A.Ş.

-Ebru Özdemir, Yönetim Kurulu Başkanı, Limak Yatırım  

-Oğuzcan Bülbül, Türkiye Kurumsal İlişkiler ve Rekabet Uyum Direktörü, Anadolu Efes, Biracılık ve Malt Sanayii A.Ş.

-Begüm Mutuş, Sürdürülebilirlik Genel Müdürü, Yıldız Holding A.Ş.

-Bekir Cem Köksal, Mali işler Grup Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi, Zorlu Holding A.Ş.