GEFCO’da çok önemli atama!

GEFCO’da çok önemli atama!

GEFCO Grup, Pavel İlichev’i Strateji ve Finans’tan sorumlu İdari Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu üyesi olarak atadı. İlichev, yeni görevi kapsamında, grup performansı ve finansal konulara ilişkin stratejik karar yönetiminden sorumlu olacak.Daha önce Rusya Demiryolları’nda (RZD) Kurumsal Finans Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Pavel İlichev, GEFCO’ya finans, nakliye ve lojistik sektörlerindeki uzmanlığını getirecek. GEFCO’nun stratejik büyüme alanlarından...

GEFCO Grup, Pavel İlichev’i Strateji ve Finans’tan sorumlu İdari Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu üyesi olarak atadı. İlichev, yeni görevi kapsamında, grup performansı ve finansal konulara ilişkin stratejik karar yönetiminden sorumlu olacak.

Daha önce Rusya Demiryolları’nda (RZD) Kurumsal Finans Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Pavel İlichev, GEFCO’ya finans, nakliye ve lojistik sektörlerindeki uzmanlığını getirecek. GEFCO’nun stratejik büyüme alanlarından biri olan Rusya pazarına yönelik de önemli deneyimleri bulunan Pavel İlichev’in görevi, grup performansını yönetmek, birleşme ve satın almalar gibi finansal konulara ilişkin stratejik kararlara yön vermek olacak.  İlichev yeni görevini, on beş yılın ardından emekliye ayrılan Philippe Cossé’den devralacak.

GEFCO Grup Strateji ve Finans’tan Sorumlu İdari Başkan Yardımcısı Pavel Ilichev, “Lojistik alanında küresel bir oyuncu, otomotiv lojistiğinde ise Avrupa lideri olan GEFCO Grup’a katılmaktan memnuniyet duyuyorum. Güçlü bir finansal konuma sahip olan GEFCO, sektörün zorluğuna rağmen yüksek büyüme hedefini karşılamak için iyi bir pozisyonda bulunuyor.” şeklinde konuştu.

Pavel İlichev, finans sektöründeki kariyerine 1997 yılında InkomBank’ın Hazine Departmanı’nda başladı, 1999 yılında BaltUnexim Bank’ta görev aldı. 2002 yılından 2003’e kadar kâğıt hamuru ve kâğıt üreticisi Ilim Pulp Enterprise’ın Varlık Yönetimi Başkanı olarak görev yaptı. 2003 yılında demiryolu taşımacılığı ve lojistik şirketi Eurosib’in Hazine Başkanı, 2006 ile 2009 yılları arasında ise taşımalık terminalleri ağının geliştirilmesi dahil olmak üzere grup faaliyetlerinin stratejik yönetimi ve çeşitlendirmesinden sorumlu Finans Direktörü olarak çalıştı.

2009’dan 2015’e kadar RZD’nin Kurumsal Finans Başkan Yardımcısı pozisyonunda, kamu kuruluşu ile Rusya ve uluslararası sermaye piyasaları ve derecelendirme kuruluşları arasındaki işbirliğinden ve yatırımcı ilişkilerinden sorumlu olarak çalıştı. Ayrıca, hazine, risk yönetimi, birleşme ve satın almalar (M&A) finansmanı ve uygulamasından da sorumluydu. Pavel İlichev, Rusya finans pazarına yönelik yenilikçi çözümler sunarak RZD’nin sermaye yapısının iyileştirilmesinde önemli bir değer oluşturdu.

2012 ile 2015 yılları arasında Pavel İlichev, 3 yıl üst üste “Rusya’daki En İyi İlk 50 Bağımsız Direktör” ödüllerine aday gösterildi. Rusya Bağımsız Direktörler Ulusal Derneği tarafından verilen bu unvan, kamu kuruluşlarına kurumsal yönetim, finans ve en iyi uygulamalar açısından güçlü uzmanlığa sahip üst düzey yöneticilerin ödüllendirilmesini amaçlıyor. Pavel Ilichev, Saint Petersburg Üniversitesi Uzay ve Havacılık Araçları Üretimi Devlet Akademisi’nden ve Saint Petersburg Ekonomi ve Finans Devlet Üniversitesi Ekonomi Yüksek Okulu’ndan mezun oldu.

Etiketler :