Global e-ticaret platformu Joom, Türkiye’de kendi lojistik şirketini kurdu

Global e-ticaret platformu Joom, Türkiye’de kendi lojistik şirketini kurdu

Sınırlar ötesi satışta uzmanlaşan global e-ticaret platformu Joom, kendi lojistik şirketi Joom Logistics’in İstanbul şubesini açtı.

Joom Logistics şirketi, Joom Marketplace şirketinin kendi lojistik şirketidir. Şirket 2018 yılında kurulmuş ve Hong Kong merkezlidir. Görevleri arasında siparişlerin toplanması (pick up), fulfillment, depolama, konsolidasyon, ihracat operasyonları ve dünya genelinde son alıcıya teslimat gibi işlemleri içeren tam paket hizmetleri yer almaktadır. Joom Logistics şirketi partnerleri arasında önde gelen lojistik ve posta şirketleri bulunmaktadır. Bugün Joom Logistics sınırlar ötesi satış servisleri arasında Asya’dan Avrupa’ya en hızlı teslimatı sağlamaktadır. Çin’den Avrupa’nın ülkelerine kadar olan güvenilir teslimat 7-15 iş günü içinde sağlanmaktadır. 

Joom Logistics’in İstanbul’da açılması Türk üreticilerin Joom ile çalışmasını büyük ölçüde kolaylaştıracak ve onların mallarının teslimat kalitesini arttıracaktır. Üreticiler için önemli değişikliklere gelince: 

-Üreticinin gönderiyi Joom Logistics’e zamanında teslim etmesi yeterlidir. Geriye kalan kabul etme işleminden alıcıya göndermeye kadar olan tüm süreci Joom Logistics kendisi yürütecektir.

-Joom Logistics Türk üreticilerin mallarının satışına olumlu etki edecek en uygun tarifeler esasında optimal bir sınıfla teslimatı sağlar.

-Joom Logistics sayesinde, Türk üreticiler KDV iadesi için gerekli tüm belgeleri alacaklar.

-Joom Logistics, ilgili şartların uygulandığı ülkelerdeki müşterilerin pasaport verilerini toplama sorununu da çözmektedir. Bu durum gönderinin teslim hızına olumlu etki yapmaktadır.

-Artık Türk üreticiler, serbest zamanlarını Joom üzerinde daha verimli çalışmak ve mallarının üretimine, alımına, satışına ve tanıtımına dikkat etmek için harcayabilirler.

-Ayrıca, yakın gelecekte Joom Logistics Türk üreticilerinin ve markalarının Türkiye’den sadece Joom’dan siparişlerinin değil, kendi internet-mağazalarından da siparişlerinin B2C-teslimat hizmetini sağlayabilecektir.

Joom Logistics'in hizmetlerini kullanmaya başlamak için satıcıdan ilave bir işlem yapması talep edilmemektedir. Yeni lojistik zaten Joom'a entegre edilmiş ve her Türk tüccarı için varsayılan olarak aktif hale getirilmiştir.

Joom Türkiye İş Geliştirme Müdürü Alexander Zaitsev, “Biz Türkiye'den Joom siparişlerinin teslimatını güvenilir, hızlı ve ucuz hale getirmeyi planlıyoruz. Bu sadece yeni üretici ve markaları çekmemize yardım etmeyecek, aynı zamanda zaten yanımızda olanlar için de niteliksel olarak yeni bir hizmet düzeyi sağlayacaktır. Türk tüccarların potansiyelinin son derece yüksek olduğuna inanıyoruz. Hedefimiz, Avrupa, Rusya ve dünyanın diğer bölgelerindeki müşterilerimizin yüksek kaliteli Türk malı ve yurtdışından alımları için en iyi hizmeti alabilmeleri adına Türk tüccarlarına dünya genelinde ticaretleri için en uygun koşulları sağlamaktır” dedi.

2019 Haziran ayında Türk pazarına giriş yapan ve Türk satıcıları aktif olarak platformuna dahil eden JOOM, Türk üreticilerini ve Türk mallarının dünyaya açılan kapısı olma hedefi ile lansmanını gerçekleştirmişti. Kurucu ortak Ilya Shirokov o dönemde Türk basını ile bir araya gelmiş ve tüm Türk üreticilerini dünyaya açılmaya davet etmişti. O günden beri Hepsiburada gibi büyük oyuncular da dahil olmak üzere onlarca üretici Joom sayesinde markalarını tüm dünyaya gönderme fırsatını elde ettiler.

Etiketler :