Goodyear’a Ekolojik Başarı Ödülü

Goodyear’a Ekolojik Başarı Ödülü

Goodyear Tire & Rubber Şirketi, Almanya’nın Hannover şehrinde gerçekleşen 2018 Lastik Teknolojileri Fuarı’nda, “Yılın Ekolojik Başarısı” kategorisinde Uluslararası Lastik Teknolojisi İnovasyon ve Mükemmellik Ödülü’nün sahibi oldu. Ödül kazanan teknoloji, Goodyear’ın lastik sırtı bileşiminde geleneksel petrol yerine soya yağını kullanması ile büyük bir buluşu temsil ediyor.

Goodyear, Birleşmiş Soya Yağı Kurulu ile lastik performansını artırmaya yönelik soya bazlı teknolojiler geliştirebilmek amacıyla son birkaç yıldır çalışmalar yürütüyor. Goodyear’ın yeni teknolojisi, kapsamlı analizlerin ve yol testlerinin sonrasında iki yeni lastiğinde – Assurance WeatherReady ve Eagle Enforcer All Weather - kullanıldı.

Goodyear’ın Teknolojiden Sorumlu Başkanı Chris Helsel,Birleşmiş Soya Yağı Kurulu ile yürüttüğümüz çalışmalar, soya yağının daha iyi performans gösteren lastiklerin geliştirilmesinde kullanılması amacıyla malzeme bilimcilerimiz ve lastik mühendislerimiz için eşssiz bir fırsat sunmuştur. Bu çalışmanın, ticari olarak da başarılı ürünler ile neticelenmesi son derece heyecan verici olmuştur. Ayrıca, sağladığı ekolojik başarının sektör tarafından da tanınmasından ötürü büyük gurur duyuyoruz” dedi.

Goodyear, soya yağının, kauçuğun soğuk havalarda yumuşak kalmasını sağlayarak düşük hava sıcaklıklarında lastiğin esnekliğini iyileştirdiğini, yağmurlu ve karlı zeminlerde çekiş gücünü artırdığını keşfetti. Bunlara ek olarak Goodyear, soya yağının kauçuk hamuru ile daha kolayca karıştığını ve yakıt tüketimini azalttığını; böylece lastik üretim verimliliğini artırdığını da ortaya çıkardı.

Ödülü veren Tire Technology International (Uluslararası Lastik Teknolojisi) dergisi editörü ve Değerlendirme Kurulu Başkanı Graham Heeps,Goodyear’ın yenilikçi soya yağı teknolojisi, sürdürülebilir malzemelere ilişkin araştırma ve geliştirme çalışmalarının sadece çevreye değil, lastik performansına da katkılarının olduğunu ispatlamıştır. Bu tip her açıdan kazançlı yeniliklerin, geleceğin lastik endüstrisi için istisna değil, giderek artan bir şekilde standart haline geleceğine inanıyorum” dedi.

Uluslararası Lastik Teknolojileri Inovasyon ve Mükemmellik Ödülleri, Tire Technology International  dergisinin okuyucularının ve derginin yayın ekibinin gösterdiği adaylar arasından seçiliyor. Kazananlar ise uluslararası lastik sektörünün uzmanlarından oluşan bağımsız bir heyet tarafından belirleniyor.

Ödül töreni, lastik endüstrisinin önde gelen teknoloji etkinliği olan Lastik Teknolojileri Fuarı sırasında gerçekleşti. Fuar, lastik ve sektörle ilgili diğer şirketler, araştırma kuruluşları ile yenilikleri, ürün ve hizmetleri sunmak isteyen dünyanın çeşitli yerlerinden kuruluşlar için önemli bir etkinlik.

Etiketler :