“Habur’daki sınırlı geçişe anlam veremiyoruz!”

“Habur’daki sınırlı geçişe anlam veremiyoruz!”

Habur Sınır Kapısı’nda yaklaşık 10 bin aracın beklediğine söyleyen Türkiye Irak Sanayici ve İşadamları Derneği (TISİAD) Başkanı Nevaf Kılıç şunu şöyledi: “10 bin aracın olduğu bir yerde günlük 100-150 aracın geçirilmesini yeterli görmüyoruz. Orada binlerce insanımız ve4 firmalarımız mağdur durumdadır. Giriş çıkışlar eski seviyeye çekilmelidir.”

TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç, Habur Sınır Kapısı’nın tekrardan açılmasının sevindirici bir gelişme olduğunu ancak sınırlı sayıda tutulan geçişe bir anlam veremediklerini ifade etti. 14 Aralık’tan bu yana binlerce insan ve yüzlerce firmanın mağdur olduğunu hatırlatan Başkan Nevaf Kılıç, “Habur’daki konvoy, Nusaybin’e kadar uzandı. Sınırda bekleyen 10 bine yakın aracımız var. Geçtiğimiz gün 120 dün de 110 aracın girişine izin verildi. Bu sayı çok yetersiz bir rakamdır. Giriş çıkışlar eski seviyelerine çekilsin” dedi.

Irak’a ticaret yapan firmalar için ek tedbirler alınması gerektiğini vurgulayan Kılıç, “Bölgedeki Valilerimiz ve yerel yetkililerimiz taşımacı firmalarla acil surette görüşmelilerdir. Sorunlar yerinde tespit edilip, ivedi bir şekilde çözüm üretilmelidir. Başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken çok değerli Şırnak ve Mardin Valililerimizi bu sıkıntıların çözümü noktasında göreve çağırıyoruz. 14 Aralık’tan bu yana Habur Sınır Kapısında çok ciddi mağduriyetler yaşanıyor. Bizler de sivil toplum kuruluşu olarak üzerimize ne görev düşüyorsa bugüne kadar yaptık bundan sonra da aynı özveriyle yapmaya devam edeceğiz” diye açıklama yaptı.  

Etiketler :