Hatay RORO kendi gemisini aldı

Hatay RORO kendi gemisini aldı

Hatay RORO, İtalyan MOBY S.p.A şirketi filosunda bulunan 100 araç ve 216 yolcu kapasiteli ROPAX türündeki LUIGI P.A isimli gemiyi satın aldı. Hatay RORO geminin satış işlemlerini 19 Aralık’ta satıcı firmanın Milano ofisinde gerçekleştirilen imza töreni ile sonuçlandırdı. Geminin adı Habib Neccar olacağı bildirildi. Tersanede yapılacak son işlemlerin ardından önümüzdeki aylarda seferlerine başlayacak olan Habib Neccar gemisi ile ülkemizin başta Suudi Arabistan ve...

Hatay RORO, İtalyan MOBY S.p.A şirketi filosunda bulunan 100 araç ve 216 yolcu kapasiteli ROPAX türündeki LUIGI P.A isimli gemiyi satın aldı. Hatay RORO geminin satış işlemlerini 19 Aralık’ta satıcı firmanın Milano ofisinde gerçekleştirilen imza töreni ile sonuçlandırdı. Geminin adı Habib Neccar olacağı bildirildi. Tersanede yapılacak son işlemlerin ardından önümüzdeki aylarda seferlerine başlayacak olan Habib Neccar gemisi ile ülkemizin başta Suudi Arabistan ve Ortadoğu, Körfez bölgesine yönelik ihracat taşımalarına yönelik hizmet ve fayda artışı hedefleniyor.  

HATAY RORO YÖNETİM KURULU BAŞKANI İBRAHİM GÜLER “İNANÇ, EMEK VE BİRLİKTELİK İLE ZORU BAŞARDIK. GURURLUYUZ”

Geminin satın alınmasına ilişkin olarak Hatay RORO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Güler şunları söyledi: ”2012 yılından bu yana bölgemizdeki taşımacılarımız ve ihracatçılarımız çok büyük zorluklarla karşı karşıya kaldılar. Taşımalar neredeyse durma noktasına geldi. Ekonomi Bakanlığımız ve Ulaştırma Bakanlığımızın destekleriyle oluşturulan RORO hattı tam derdimize çare olacak derken faaliyet gösteren firmaların yaşattığı olumsuzluklar bizleri daha da zorlu koşullar içerisine düşürdü. Ama herşeye rağmen taşımaları devam ettirme inancımız ve çabamız ile Hatay RORO Kombine Taşımacılık İşletmeleri A.Ş. Hataylı 55 cesur taşımacı tarafından kuruldu. Ekim 2014 tarihinden bu yana da kesintisiz her hafta seferlerimizi düzenli devam ettirmekteyiz. Ancak, bugüne kadar karşımıza çıkan tüm zorluklara rağmen ilk hedefimiz ihracatçımız ve taşımacımıza en uygun koşulları yaratmak idi. İşte bu amaçla, uzun bir süredir kendi gemimize sahip olma arayışı içindeydik. Bu arayışın sonucunda İtalyan MOBY S.p.A şirketi filosunda bulunan gemiyi satın aldık ve Habib Neccar adı ile çok yakında hizmete sunacağız. Şu an 63 uluslararası taşımacı ortağı olan Hatay RORO 150’den fazla farklı ihracatçı ve taşımacıya hizmet vermektedir. Yaşadığımız bu gururla bundan böyle de ülkemiz ihracatçısına ve taşımacısına daha iyi hizmet edeceğimize; ülkemiz ekonomisine katkı sağlayacağımıza inanmaktayız. Bölgemize, sektörümüze ve ülkemize hayırlı olsun.”

 

Etiketler :