Head&Shoulders, Dünya Çevre Günü’nü Geri Dönüştürülmüş Şampuan Şişeleri ile Destekliyor

Head&Shoulders, Dünya Çevre Günü’nü Geri Dönüştürülmüş Şampuan Şişeleri ile Destekliyor

Geçtiğimiz sene dünyanın ilk geri dönüştürülmüş şampuan şişesini üreterek #ÇöpOlmasın kampanyası ile büyük bir farkındalık yaratan Head&Shoulders,  5 Haziran Dünya Çevre Günü’ne desteğini tüm şampuan şişelerinin yüzde 25’ini geri dönüştürülmüş plastikten üreterek gösteriyor.

Kıyılarımızın kirliliğine dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak isteyen Head&Shoulders, marka yüzü Serenay Sarıkaya’nın da desteğiyle geçtiğimiz sene gerçekleştirdiği çeşitli çöp  toplama etkinlikleri ile #ÇöpOlmasın hereketini başlattı. Aynı projenin devamı niteliğinde ise Avrupa genelinde yürütülen çalışma ile 100’den fazla STK ve 1000’den fazla gönüllünün yardımlarıyla denizlerden ve okyanuslardan toplanan plastik atıklardan ‘Dünyanın İlk Geri Dönüştürülmüş Şampuan Şişesini üreten Head&Shoulders, bu projesi ile 500 milyondan fazla şişeyi geri dönüşüme kazandırmış oldu.

Head&Shoulders, bu sene de çevre bilincinin oluşturulmasını desteklemeye devam ederek, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’ne desteğini tüm şampuan şişelerinin yüzde 25’ini geri dönüştürülmüş plastikten üreterek gösterdi. Yenilenen doğa dostu şampuan şişeleri ile suların kirliliğine dikkat çekerken, plastik atıkların geri dönüşümünü desteklemeye devam ediyor. 

Procter&Gamble, arasında Head&Shoulders’ın da olduğu 20 markasında yüzde 100 geri dönüştürülebilir veya yeniden kullanılabilir ambalajlar üretmeyi ve ürünlerinin içeriklerini yüzde 100 şeffaflıkla tüketicileriyle paylaşmayı taahhüt ediyor. Her yıl yarım milyar saç bakım ürünü şişesini geri kazanılmış plastikten üretmeye başlayan P&G, hali hazırda dünyadaki üretim tesislerinin yüzde 80’inde depolama alanlarına “sıfır atık” gönderiyor. 

Etiketler :