“Hedefimiz 4 ürün grubunda Avrupa’daki pazar payı ortalamamıza ulaşmak”

“Hedefimiz 4 ürün grubunda Avrupa’daki pazar payı ortalamamıza ulaşmak”

Schmitz Cargobull Türkiye Satış Müdürü Nihat Ö. Ayhan, “Schmitz Cargobull Avrupa’nın teknoloji ve pazar lideri. Yani biz doğarken adı konmuş bir hedeften söz ediyoruz. Tek hedefimiz ailemizin ortalamasına yakınsamak olacaktır” dedi. RÖPORTAJ: Şenel Özdemir / senel.ozdemir@yesillojistikciler.com

ÖZEL RÖPORTAJ - Avrupa’nın en büyük treyler üreticilerinden Schmitz Cargobull, uzun yıllardır distribütör vasıtasıyla yer aldığı Türkiye pazarında geçtiğimiz yıl kendisi faaliyet göstermeye başladı. İç pazar için de treyler fabrikası kurdu. Nisan ayından bu yana üretim yapan fabrikanın resmi açılışı Ekim ayı içerisinde gerçekleştirilecek. Şu an Türkiye’de perdeli ve frigo treyler üretimi yapan Schmitz Cargobull, ürün çeşitliliğine damper ve platform treylerleri de katarak 4 ana ürün grubunda üretim yapacak.

www.yesillojistikciler.com olarak uzun vadede Türkiye pazarı için büyük hedefler koyan Schmitz Cargobull’un Türkiye Satış Müdürü Nihat Ö. Ayhan ile bir araya geldik. İşte Nihat Ö. Ayhan’ın www.yesillojistikciler.com’a yaptığı önemli açıklamalar…

Schmitz Cargobull Türkiye Satış Müdürü Nihat Ö. Ayhan, yaklaşık 23 yıl Türkiye’deki faaliyetlerini ENKA distribütörlüğünde yürüttüklerini belirtti. Geçtiğimiz yılın Temmuz ayında Schmitz Cargobull’un Türkiye’deki faaliyetlerini kendisinin sürdürmeye başladığını kaydeden Schmitz Cargobull Türkiye Satış Müdürü Nihat Ö. Ayhan, ayrıca Türkiye’de treyler de üretmeye başladıklarının altını çizdi.

“TESLİMATLARIMIZ ÇOK İYİ GİDİYOR”

Schmitz Cargobull olarak Türkiye’deki üretim faaliyetimize geçtiğimiz Nisan ayında perdeli treyler üretimi ile başladık. Şu an ürettiğimiz treylerlerin teslimatlarını yapıyoruz ve sipariş girişlerimiz artarak ilerliyor” diyen Nihat Ö. Ayhan, perdeli yanında frigo treyler üretimine de başladıklarını ifade etti.

“ÜRETİM İÇİN TÜM PARÇALAR ALMANYA’DAN GELİYOR”

Nihat Ö. Ayhan, Türkiye’deki üretimlerinin tıpkı Almanya’daki büyük fabrikalarında olduğu gibi montaj şeklinde ilerlediğini, ürettikleri treylerlere ait tüm parçaların ise şimdilik Almanya’dan geldiğini vurguladı. “Neden tüm parçaların Almanya’dan geldiği” şeklindeki sorumuzu ise Ayhan şu şekilde cevaplandırdı: “Schmitz Cargobull kalitesiyle ve müşterisine sağladığı fayda ile nam salmış bir marka. Bu nedenle yeni üretime başladığınız bir noktada, öncelikle fabrikayı, süreçleri, mühendisi, işçiyi, kısaca üretimi etkileyen ne varsa aynı yetkinlik ve kalite seviyesine taşımalısınız ki, Almanya’da olduğu gibi verimli bir üretim sürecine sahip olabilesiniz. Bu süreç tam olarak oturduğunda kaliteden ödün vermeden lokal tedarik yollarına da gidebilirsiniz. Özetle şu anda bütün materyallerin Almanya’dan geldiğini söyleyebilirim. Zaman içerisinde Almanya organizasyonumuz ve Fabrika Müdürümüz sayın Turan Yıkın’ın da tasarruflarıyla muhakkak bazı gelişmeler olacaktır.”

“SCHMITZ’İN FİYATLARI GEÇMİŞE KIYASLA DAHA ULAŞILABİLİR DURUMDA”

Schmitz Cargobull’un Türkiye’deki varlığını kendisinin sürdürmeye başlamasından sonra fiyatlarının daha avantajlı hale geldiğini söyleyen Ayhan, “Schmitz fiyatları eskiye kıyasla şu an daha ulaşılabilir durumda. Yani fiyat konusunda geçmişe oranla daha iyi bir mertebedeyiz. Çünkü artık kendi adımızla, tek noktadan Türkiye’de faaliyet gösteriyoruz” dedi.

“125 YILDIR SADECE TREYLER ÜRETİYOR VE SATIYORUZ”

Schmitz’i farklı kılan ne?” yönündeki sorumuza Ayhan’ın verdiği cevap şöyle: “Bir ürün, bir aile, bir firma düşünün, 125 yıldır terzilik yapıyor ve başka bir iş yapmıyor. Kendi ürettiği elbiseyi de doğrudan kendi satıyor. Biz de 125 yıldır sadece treyler üretiyor ve satıyoruz. O kadar uzun süredir müşterilerimizin ürün ve satın almadaki ihtiyaçlarını dinliyoruz ki, bu bilgi birikimimiz aynı zamanda sahip olduğumuz en büyük hazine oluveriyor. Düşünün dingili, soğutucu üniteyi ve daha birçok bileşeni kendi markamızla üretiyoruz. Öyle ki Schmitz Cargobull, Avrupa’nın en büyük dingil üreticileri arasında. Neden dingil üretme ihtiyacı doğdu? Çünkü müşterilerimizle çok uzun yıllardan beri süregelen bir ilişkimiz var ve bu ihtiyaçlarını en yüksek seviyede anlama olanağı sunuyor. Temel olarak bu uzun süreli ilişki ve getirdiği bilgi birikimine karşı Schmitz Cargobull’un üretim teknolojisini geliştirme gayreti, yıllar içinde bizi farklı ve güçlü kılıyor.”

Üretime Nisan ayında başladıklarını ve henüz Türkiye’de bir yılı doldurmadıklarını kaydeden Ayhan, şu ana kadar yaptıkları teslimatların ve aldıkları siparişlerin hızla arttığını ancak Nisan ayında üretime başladıkları için Schmitz’in 2017 tam yıl performansı ile ilgili tam bir bilgi veremeyeceğini söyledi. Ayhan, “Bir yılı tamamladıktan sonra ortaya çıkacak rakamlar bizim pazardaki gerçek performansımızla ilgili bilgi verecektir” diye konuştu.

“4 ANA GRUPTA ÜRETİM YAPACAĞIZ, GELECEK YIL SERVİS SAYIMIZI 25’E YÜKSELTECEĞİZ”

Türkiye’de şu an 9 noktada yetkili servislerinin bulunduğunu belirten Ayhan, bir yıl içinde bu sayının 25’e yükseleceğini kaydetti. Büyümelerinin hızla devam ettiğini söyleyen Ayhan, “Türkiye’de 4 ana grupta ürünlerimiz olacak. Bunlar; perdeli, frigo, damper ve platform. Bu 4 ana grupta üretim yapacağız. Öte yandan Almanya’daki fabrikamızdan da ürün getirmeye devam edeceğiz. Ancak ürün tedarikinde lokomotif Türkiye olacak” dedi.

“TÜRKİYE’DEKİ FABRİKAMIZ İÇ PAZAR İÇİN KURULDU”

Fabrika sahalarının toplam 18 bin 800 metrekareden oluştuğunu, bunun 5 bin 500 metrekarelik alanında üretim yaptıklarını ifade eden Ayhan, resmi açılışını Ekim ayı içerisinde yapacakları fabrika sahasında merkezi servis, 2. el treyler satışı, yedek parça ve açık stok sahalarının olduğunu kaydetti. Ayhan, üretim yaptıkları 5 bin 500 metrekarelik alanda Avrupa’daki pazar payına ulaşacak kadar treyler üretebileceklerini söyledi. Ayhan, “Kapasite ve hedefimiz sıkça soruluyor. Şöyle ki; Schmitz Cargobull Avrupa’nın teknoloji ve pazar lideri. Yatırım yaptığı her ülkede, hele ki üretimin de sağladığı avantajla başarılı olmuş bir marka. Yani biz doğarken adı konmuş bir hedeften söz ediyoruz. Tek hedefimiz ailemizin ortalamasına yakınsamak olacaktır. Başarımızı gösterecek şey ise bu seviyeye kaç yıl içinde ulaşacağımızdır. Türkiye’deki fabrikamız iç pazar için kuruldu. Ancak komşu ülkelerden uygun bir talep gelirse hayır demeyiz ama önceliğimiz net bir şekilde Türkiye iç pazarı.”

“4 AYLIK YENİ SİPARİŞ ADEDİMİZ 400”

Üretime başladıkları Nisan ayından bu yana, yani 4 ayda yeni sipariş sayısının 400’e ulaştığını belirten Ayhan, “Sınırlı bir ürün grubuyla ve distribütör aracılığıyla yürütülen satış faaliyetlerinin ardından, kendi bilek gücümüz ve üretimin sağladığı avantajlarla hedefimiz en kısa sürede çift haneli pazar payına ulaşmak” dedi.

“ÇOK KISA SÜRE İÇERİSİNDE TÜM ÇÖZÜMLERİ TÜRKİYE’DE DE SUNACAĞIZ ”

Türkiye’de Schmitz Cargobull’a yönelik çok büyük talep olduğunu vurgulayan Ayhan, nasıl büyüyeceklerini ise şöyle anlattı: “Ağır ticari araçta büyümenin yolları belli. Çok iyi bir ürüne sahip olacaksınız. İyi bir satış organizasyonu kuracaksınız ve tüm müşteri ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayacaksınız. Çok kaliteli bir ürüne sahibiz. Deneyimli, yetenekli ve her geçen gün büyüyen bir satış ekibimiz var. 2. el ticaretinde takas yapmaya başlamak üzereyiz. Finansman konusunda tüm müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak modelimiz tamamlanmak üzere. Serviste 25 noktaya ulaşacağız. Yedek parça bulunurluk oranımız her geçen gün artıyor ve satış adetlerini izleyerek daha da artacak. Özetle bu pazarı tanıyoruz ve daha fazla müşteriye hizmet vermek için gereken tüm adımları atmaya devam edeceğiz.” 

Etiketler :