“HEDEFİMİZ BÖLGESEL BAZDA MARKALAŞMAK”

“HEDEFİMİZ BÖLGESEL BAZDA MARKALAŞMAK”

“2015’te Arabistan işlerimizi büyütmek istiyoruz, İstanbul lojistik merkezimizi de büyütüyoruz

ÖZEL HABER - Yaklaşık 20 yıl önce kurulan Kıta Logistics, entegre lojistik hizmeti veriyor. Yani müşterilerinin global hava kargo, LCL/FCL konteyner, yurtiçi dağıtım, gümrükleme, parsiyel ve komple kara nakliye hizmetlerinin yanında proje ve fuar lojistiği ihtiyaçlarını karşılıyor. İstanbul başta olmak üzere Kıta Logistics’in İzmir, Bursa ve Erbil’de 300’e yakın çalışanı bulunuyor.

“2014 YAVAŞ BAŞLADI, YILIN İKİNCİ YARISINDA HAREKETLENDİ”

www.yesillojistikciler.com’un sorularını cevaplandıran Kıta Logistics Genel Müdürü Emre Eldener, hava ve denizde bu yıl büyüme yaşadıklarını söylüyor ve ekliyor: “2014 yılı yavaş başladı.  Ancak ikinci yarıda bir hareketlenme yaşadık. Genel olarak tüm sektörler 2014’ün yavaş bir yıl olduğunu belirtiyor.  Türkiye’deki lojistik sektöründe komşu ülkelerdeki sıkıntılar nedeniyle kısmen de olsa problemler var. Ancak özellikle Afrika ve Uzakdoğu’nun hareketli olması genel anlamda sektörün kötü bir yıl geçirmemesini sağladı.”

“2015’TE KÜÇÜLME BEKLEMİYORUM”

“2015’te Arabistan işlerimizi büyütmek istiyoruz, İstanbul lojistik merkezimizi de büyütüyoruz.  Daha fazla entegre lojistik hizmet verebilmek için bunlar şart.  Kara nakliye hizmetlerinde büyük bir TIR filosu yönetiminden kara nakliye forwarding hizmetleri veren bir firmaya doğru dönüşüm yaşıyoruz. Ancak TIR filomuz kısmen de olsa operasyonlarına devam edecek” diyen Emre Eldener, 2015’in lojistik sektörü açısından pozitif geçeceğini belirtiyor. Eldener, “Ben genel olarak pozitif bir bakış açısına sahibim. Her ne kadar küçülme bekleniyorsa da ben böyle olmayacağını düşünüyorum” diyor.

“KİRALIK ARAÇ KULLANIMINA AĞIRLIK VERDİK”

Filodaki araç sayılarını azaltmaya gittiklerini kaydeden Eldener, şu an filolarında 40 civarında araç bulunduğunu ifade ediyor. Kiralık araç kullanımına ağırlık verdiklerini vurgulayan Eldener, “Depolama alanımız gümrüklü ve gümrüksüz olarak toplam 12 bin metrekare civarında. Bu alan yılsonu itibarıyla 18 bin 500 metrekareye çıkacak. Depolama alanlarının büyüklüğünü potansiyel projeler belirliyor.  2015’te 20 bin metrekareye çıkarız düşüncesindeyim” diye bilgi veriyor.

“BİZİM İŞİMİZDE İNSAN HER ŞEY”

“Personel alımlarımız sürekli oluyor, ağırlıklı ofis ve operasyon personeli istihdamımız oldu, İngilizce bilen, üniversite mezunu kişileri bünyemize kattık” diyen Eldener, 2015’te de ağırlıklı olarak yurdışı ofislerde istihdam yapacaklarını belirtiyor. Eldener, “Bizim işimizde insan her şey. Bu nedenle Kıta bünyesindeki iç eğitimler çok önem taşıyor.  Birçok personel bizde başlayıp müdürlük noktasına kadar geldi” diye konuşuyor.

“GLOBAL BAZDA DEĞİL, BÖLGESEL BAZDA MARKALAŞMA HEDEFLİYORUZ”

Lojistik sektöründe markalaşmanın büyüklükle doğru orantılı olduğunu kaydeden Eldener, “Bizim markalaşma hedefimiz global bazda değil ancak bölgesel bazda” diyor.

“TÜRKİYE’DE SATIN ALACAK FİRMA ARAYANLARIN SAYISI ARTTI”

Son yıllarda Türk lojistik sektörüne yabancı sermayeli firmalarının ilgisinin artmasına yönelik sorumuza ise Eldener şu cevabı veriyor: “Global lojistik firmalarının üst yöneticilerine çok yüksek büyüme hedefleri veriliyor. Bu nedenle onlar da sıfırdan bir şube açmak yerine şirket alarak mevcut bir portföyle hızlı bir şekilde büyümeyi daha avantajlı buluyorlar.  Bu nedenle Türkiye gibi hareketli bir pazarda satın alacak firma arayanların sayısı hayli arttı.”

“TÜRKİYE BÖLGESİNİN LOJİSTİK ÜSSÜ OLMA HEDEFİNİ GERÇEKLEŞTİRECEK”

Türkiye’nin bölgesinin lojistik üssü olma hedefinin gerçekleşeceğini belirten Eldener, Ulaştırma, Gümrük ve Dış Ticaret bakanlıklarının koordineli bir çalışmayla bu hedefi gerçekleştirebileceğini belirtiyor ve ekliyor: “Sektör zaten bunu istiyor ve her zaman işbirlikçi yaklaşımını koruyor.”

Etiketler :