Honda’dan Goodyear’a Sürdürülebilirlik Liderliği Ödülü

Honda’dan Goodyear’a Sürdürülebilirlik Liderliği Ödülü

Goodyear, Honda Kuzey Amerika tarafından, sosyal ve çevresel sorumluluğa gösterdiği üstün bağlılık sayesinde ‘Tedarikçi Sürdürülebilirlik Ödülü’ne layık görüldü. Nisan ayında ödülü alan Goodyear, Honda’nın 500’den fazla tedarikçisi arasında bu ödülü kazanan tek “Kuzey Amerika Orijinal Ekipman Tedarikçisi” olarak öne çıkıyor.

Goodyear; insan hakları, uyumluluk ve etik, yönetim, çeşitlilik, ticari uygunluk, sağlık ve güvenlik ile çevre olarak belirlenen Honda’nın yedi alt başlıktan oluşan sürdürülebilirlik programının bütün alanlarında mükemmelliğe ulaştı. Ödül sürecinin bir parçası olarak Honda, bu uygulamaların nasıl hayata geçirildiğini ilk elden gözlemlemek için Goodyear’ın Oklahoma, Lawton’da bulunan tesisini ziyaret etti.            

Goodyear Kuzey ve Güney Amerika Başkanı Steve McClellan, “Müşterilerimizin, toplumumuzun ve çevremizin yararı için lastik endüstrisine liderlik etmeye çalışıyoruz. Yeniliklerimiz, yuvarlanma direncini geliştiren ve sürücülerin kilometre başına daha az yakıt kullanmasına yardım eden lastik tasarımlarından, tesislerimizde su ve enerjinin işletmeye yönelik kullanımını azaltmaya ve lastiklerimizin kullanım ömürlerinin sonuna kadar kurallara uygun şekilde yönetilmesini garanti etmeye kadar, tedarik zincirinin başından sonuna bütün gelişimi yönlendirmektedir” dedi.

Uzun yıllardır Honda ile çalışan Goodyear, 30 yılı aşkın süredir ünlü otomobil üreticisine lastik tedarik ediyor. Goodyear’ın orijinal ekipman tedarikçisi olduğu en yeni modeller arasında Honda Accord, Acura RDX ve TLX araçları da yer alıyor. Goodyear, bütünleşik iş modelinin bir parçası olarak, aracın performansını ve müşteri sadakatini artıran lastik çözümleri sunarak, otomobil üreticileri ile yakın ilişkiler kuruyor.

Etiketler :