“İhracatın Yıldızları” ödülleri sahiplerini buldu

“İhracatın Yıldızları” ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) önderliğinde, Dünya Gazetesi ve DHL Express iş birliği ile Akbank ana sponsorluğunda ve Turkcell’in iletişim sponsorluğunda düzenlenen “İhracatın Yıldızları” yarışmasında kazananlar belirlendi.

“İhracatın Yıldızları” organizasyonu bu yıl Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur ve Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere’nin de katılımıyla 17’nci kez düzenlendi. Ekonomik büyümeye sağladıkları katkıyla takdir toplayan ihracat şampiyonlarının belirlendiği yarışmada 298 firma arasından 11 kategoride 22 firma ödüle layık görüldü.

Ödül töreninde “İhracat Performans” ödülüne nominal olarak ihracatını geçen yıla göre en fazla artıran firmalar olan Çolakoğlu Metalurji, Tosçelik Profil ve Kaptan Metal layık görülürken, Türkiye’den ilk kez ihraç edilen ürünlere imza atan E-Berk, Mogul Tekstil ve Dermokil “Özgün Ürün Şampiyonları” olarak belirlendi.

“Sınır Tanımayan Şampiyonlar” Fatinoğlu Holding, Morton Medikal ve Mutlu Makarnacılık, en fazla ülkeye ihracat yaparak ve ihraç ürünlerine çeşitlilik katarak ödül kazanırken, “e-İhracat” kategorisinde Kaft Tasarım ödüllendirildi. “Hizmet Şampiyonu” kategorisinin kazananı ise VLMEDIA Yazılım oldu.

Turquality desteğinden faydalanarak yurtdışında Türk Malı imajını güçlendiren çalışmalarıyla Bantboru “Turquality Şampiyonu” seçildi. “Girişimcilik Şampiyonu” Vezirköprü Orman Ürünleri, “Üniversite-Sanayi İşbirliği Şampiyonu” Yüksel Tohum olarak belirlenirken, “En Çevreci Şampiyon” Netpak Ambalaj, “Ar-Ge Merkezi İnovasyon Şampiyonu” Tunay Gıda oldu.

“En Uzun Süreli İhracat Performansı Ödülü”nü Tirsan Kardan kazandı. Ak Değirmen Makine, Akuakare Su Ürünleri, Akbaşlar Tekstil ve Eko Food Gıda ise “Özel Ödül”e layık görüldü. “Jüri Büyük Ödülü”nü ise MİLGEM kazandı.

Etiketler :