Intermax Logistics SQAS sertifikasını 3 yıl süreyle yeniledi

Intermax Logistics SQAS sertifikasını 3 yıl süreyle yeniledi

2013 yılında kurulan ve kısa sayılabilecek sürede kimyasal madde ve soğuk zincir taşımacılığı konusunda önemli adımlar atan Intermax Logistics, bu alanlardaki başarısını Avrupa kriterleriyle de perçinliyor. 3 yıl önce kimyasal madde taşımacılığındaki tecrübesini SQAS sertifikası ile taçlandıran şirketin bu alandaki güncel durumu yeniden değerlendirildi. Tamamlanan süreç sonunda Intermax Logistics’in sertifikası 3 yıl süreyle uzatıldı.Konuyla ilgili konuşan...

2013 yılında kurulan ve kısa sayılabilecek sürede kimyasal madde ve soğuk zincir taşımacılığı konusunda önemli adımlar atan Intermax Logistics, bu alanlardaki başarısını Avrupa kriterleriyle de perçinliyor. 3 yıl önce kimyasal madde taşımacılığındaki tecrübesini SQAS sertifikası ile taçlandıran şirketin bu alandaki güncel durumu yeniden değerlendirildi. Tamamlanan süreç sonunda Intermax Logistics’in sertifikası 3 yıl süreyle uzatıldı.

Konuyla ilgili konuşan Intermax Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Çelikel, tehlikeli ve kimyevi madde taşımacılığında yalnızca dikkatli olmanın yetmediğini, kalite, emniyet ve güvenlik gibi unsurların süreklilik arz etmesi gerektiğini ifade etti. Bu maddelerin taşınmasıyla ilgili önlemlerin dönemlik bir durum olmadığına gerektiğine dikkat çeken Çelikel, “Her türlü önlemi bir süreklilik olarak görmek gerekiyor. Anlık iyileştirmeler yetersiz kalır. Bu nedenle taşımalarımızda ve geçici depolama işlemlerimizde güvenlik, emniyet ve kalite gibi kriterleri bir bakış açısı haline getirdik.” ifadelerini kullandı. 

Tüm Süreçler Başarıyla Tamamlandı

SQAS denetimlerinde tüm süreçleri başarıyla tamamladıklarını aktaran Çelikel, “Bu sayede kalitemizi tekrar kanıtlarken, müşterilerimizin bize karşı olan güvenini de boşa çıkarmadık. Hâlihazırda Türkiye’de de Avrupa ülkelerinde de bu belgeye sahip olan firma sayısı oldukça az” değerlendirmesinde bulundu. 

Kimyevi ve yanıcı ürünlerin taşınacağı firma seçiminde güven unsurunun oldukça önemli olduğuna değinen Çelikel, müşterilerine sundukları hizmetle birçok şirket tarafından tercih edilir hale geldiklerini sözlerine ekledi.

SQAS Sertifikası Nedir?

Merkezi Belçika’da bulunan ve Avrupa Kimya Endüstrisi Konseyi tarafından verilen emniyetli ve güvenli taşıma belgesi SQAS (Safety & Quality Assessment for Sustainability), tehlikeli maddelerin taşınmaları ve depolanması gibi faaliyetleri gerçekleştiren firmalara verilen bir kalite standardı özelliği taşıyor. Firmalar SQAS denetiminde kimyasal madde depolama, kalite, emniyet, güvenlik ve çevre performansı gibi kriterlerden sorumlu tutuluyor.

Etiketler :