İşte 30 ay sonra raylara inecek olan “MİLLİ TREN” hakkında bilinmesi gerekenler...

İşte 30 ay sonra raylara inecek olan “MİLLİ TREN” hakkında bilinmesi gerekenler...

Türkiye Milli Tren’in üretimi için kolları sıvadı. 30 ay sonra raylara çıkması hedeflenen ve maliyetinin 3.5 milyon lira olacağı hesaplanan Milli Tren’in hızlı trenini TÜLOMSAŞ, dizel ve elektrikli halini ise TÜVÜSAŞ üretecek. Türkiye Vagon Sanayi A.Ş. (TÜVASAŞ) Türkiye’nin ilk milli treninin üretim hazırlıklarına başladı. TÜVAŞAS demiryolu taşımacılığının millileşmesi adına yürütülen ‘Milli Tren Projesi’ kapsamında Milli Elektrikli Tren Seti...

Türkiye Milli Tren’in üretimi için kolları sıvadı. 30 ay sonra raylara çıkması hedeflenen ve maliyetinin 3.5 milyon lira olacağı hesaplanan Milli Tren’in hızlı trenini TÜLOMSAŞ, dizel ve elektrikli halini ise TÜVÜSAŞ üretecek. 

Türkiye Vagon Sanayi A.Ş. (TÜVASAŞ) Türkiye’nin ilk milli treninin üretim hazırlıklarına başladı. TÜVAŞAS demiryolu taşımacılığının millileşmesi adına yürütülen ‘Milli Tren Projesi’ kapsamında Milli Elektrikli Tren Seti (EMU) ve Dizel Tren Seti (DMU) üretimini gerçekleştirecek. Üretim hazırlıklarına 6 ay önce başlanan Türkiye’nin ilk milli elektrikli tren setinin 30 ay sonra raylara çıkması hedefleniyor.Hakları TÜVASAŞ’a ait olacak olan Milli Tren’in iç ve dış dizaynı Türk estetiğine uygun olarak yapılacak. Hafif yapıda vagonlar üretebilme kabiliyetine sahip olan TÜVASAŞ, geleceğin taleplerini dikkate alarak hem dizel hem de elektrikli olarak üretilecek. Milli Tren ile öncelikli hedef iç pazardaki talepleri karşılamak ve sonra bu setleri Arap Yarımadası, Balkanlar ve Orta Asya ülkelerine pazarlanması hedefleniyor.Projeye göre Milli Tren’in maliyeti 3.5 milyon lira olarak hesaplanıyor. TÜVASAŞ, Milli Tren’in maliyetini daha da indirmeyi hedefliyor. Milli Tren, TÜVASAŞ dışında Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii AŞ'de (TÜLOMSAŞ) da üretilecek. TÜLOMSAŞ hızlı tren, TÜVASAŞ'ta dizel ve elektrikli tren seti şeklinde üretileceğini kaydetti.

Etiketler :