İşte ilaç lojistiğinin geldiği son nokta!

İşte ilaç lojistiğinin geldiği son nokta!

Yusen Logistics beyin ameliyatı için kritik ilacı İrlanda’dan Türkiye’ye - 60 derecede taşıyor.

Yusen Logistics’in uzmanlığı olan hassas yük taşıma kabiliyeti, Türkiye’deki özel birimde gerçekleştirilecek beyin ameliyatında hayati önem taşıyan ilaç ihtiyacı için ortaya konmuştu. Beyin tümörü ameliyatı olmak üzere Ankara’daki hastanede bekleyen bir hastaya, bir kutu Gliadel adlı implantın acil olarak üç günlük zaman dilimi içinde İrlanda Prostrakan’dan kapıdan kapıya taşınması gerekiyordu.

Gliadel implantı güçlü bir kemoterapi ilacı olup tümör alınmış hastanın beyninde ameliyat tamamlandıktan sonra kanserle mücadele etmek için hastanın beynine yerleştiriliyor. Ameliyat sırasında tümör alındıktan sonra doktor hastalık bölgesine sekiz adet kadar implant koyuyor. Implant iki üç hafta içerisinde çözülüyor ve ihtiva eden karmustin direkt olarak beyin damarına yayılıyor.

Çok özel bu ürün tedarik zincirinde en katı şartlar altında, bozulmasının engellenmesi açısından çok düşük derecede tutulmak zorundadır. Yusen Logistics’in tasarladığı çözüm ile İrlanda’dan Türkiye olan tüm süreç boyunca başarı ile Ortalama Kinetik Sıcaklık (MKT) eksi 60 dereceyi korundu.

Etiketler :