İşte Türkiye’nin ilk yerli elektrikli kamyonu

İşte Türkiye’nin ilk yerli elektrikli kamyonu

Anadolu Isuzu, tüm dünyanın yakından takip ettiği IAA Hannover 2018 Ticari Araç Fuarı’nda 5 yeni aracının ilk gösterimini yapmaya hazırlanıyor. 11. Hall ve G30 standında yer alacak olan Anadolu Isuzu; Citiport 18, Citiport 12 HyPer, Novociti Life Premium, Visigo HyPer, Turquoise ve Türkiye’nin ilk yüzde 100 elektrikli kamyonunu sergileyecek.

Tüm dünyanın merakla beklediği IAA Hannover Ticari Araç Fuarı, 20-27 Eylül 2018 tarihlerinde düzenlenecek. Bu yıl fuarda 5 yeni aracının tanıtımını yapacak olan Anadolu Isuzu, 11. Hall ve G30 standında yer alacak. Ticari araç sektörünün son teknolojileri, yeni modelleri ve ulaşım sektöründeki yenilikleri aynı çatı altında buluşturan IAA Hannover 2018’de, Anadolu Isuzu’nun başrol oyuncuları Türk mühendislerin geliştirdiği yüzde 100 elektrikli kamyon modeli, Isuzu Novociti Life Premium, Visigo ve Citiport otobüslerinin farklı versiyonları olacak.

ANADOLU ISUZU YENİ ARAÇLARIYLA FUARA DAMGA VURACAK

Anadolu Isuzu, 5 yeni modeliyle IAA Hannover 2018’e damgasını vuran Türk markası olmaya hazırlanıyor. Isuzu markasının son yıllarda ihracatta parlayan yıldızı olan Isuzu Citiport, yeni iki farklı versiyonuyla Hannover Fuarı’nda yer alacak. Citiport 18, yüksek yolcu kapasitesine sahip, özellikle yoğun hatlarda hizmet verebilecek yapısıyla başta Doğu Avrupa olmak üzere tüm yurtdışı pazarlarında ve Türkiye’de Hannover Fuarı sonrasında müşterilerin beğenisine sunulacak.

Anadolu Isuzu standında sergilenecek bir diğer önemli otobüs ise Citiport’un 9.0 lt’lik yeni HyPer versiyonu. Arazi şartları bakımından dik yokuşlara sahip olan Avrupa ülkeleri başta olmak üzere, ülkemizdeki belli başlı şehirlerde de ihtiyaçları karşılayabilecek Citiport 12 HyPer, 340 PS ve 1485 Nm performans değerlerine sahip olacak.

Dünyada ve Türkiye’de Busworld 2018 Fuarı sonrası satışa sunulan ve pazara girdiğinden itibaren Anadolu Isuzu’nun en fazla satışa sahip modellerinden biri olan Isuzu Novociti Life ise yeni Premium donanımıyla ilk kez IAA Hannover 2018’de sergilenecek. Yeni Isuzu Novociti Life Premium, daha çok tasarımsal ve konfor artırıcı bir dizi değişiklikleri kapsıyor. Avrupa’yla birlikte Türkiye’de de satışına başlanacak olan Novociti Life Premium, ısıtmalı sürücü koltuğu, ahşap görünümlü zemin, şerit uyarılı titreşimli direksiyon, yeni tasarıma sahip far ve stop lambaları, yeni torpido, yeni tavan kaplamaları, yeni yolcu koltuğu deseni, yolcu dayanma alanları ve 3’lü tutamaklar gibi eklentilerden oluşuyor.

Isuzu Visigo ise yeni HyPer versiyonuyla ziyaretçilerin karşısına çıkacak. 6.7 lt’lik Cummins motora sahip olan Visigo HyPer, 320 bg güç üretiyor.

Anadolu Isuzu’nun Midibüs segmenti amiral gemisi olan Turquoise modeli ise fuarda 2+1 koltuk dizilimi, tuvalet ve ekstra konfor donanımı içeren VIP paketi ile katılımcıların beğenisine sunulacak.

TÜRKİYE’NİN İLK YERLİ ELEKTRİKLİ KAMYONU ANADOLU ISUZU’DAN

19 Eylül saat 16:00’da IAA Hannover 2018 Fuarı’ndaki basın lansmanı gerçekleştirecek olan Anadolu Isuzu, fuarın en önemli araçlarından biri olmaya hazırlanan ve Ar-Ge’sini yerli proje ortakları ile birlikte yüzde 100 Türk mühendislerin gerçekleştirdiği elektrikli kamyonunun da tanıtımını gerçekleştirecek.

Anadolu Isuzu’nun yerli proje ortakları ile birlikte geliştirdiği, yüzde 100 elektrikli bir motora sahip, 6.6 ton taşıma kapasiteli araç, AC şarj ünitesiyle 4 saatte tam dolu hale gelebiliyor. Ayrıca DC tipi özel şarj üniteleriyle sadece yarım saat gibi çok kısa bir sürede aküleri yüzde 100 doldurulabiliyor. Şehir içi taşımacılığında 0 karbon emisyon çözümü sunacak olan Türkiye’nin ilk yerli elektrikli kamyonunun dünya prömiyeri IAA Hannover 2018 fuarında gerçekleştirilecek.

Etiketler :