Iveco Dakar’da başarıya koşuyor

Iveco Dakar’da başarıya koşuyor

Dakar Rallisi nihayet Villa Carlos Paz-Termas de Río Hondo bölümüyle hızlı bir başlangıç yaptı. Iveco araçları başarılı bir performans sergileyerek ilk 10 içinde 4 araçla bu etabı tamamladı.

Dakar 2016 kötü hava koşullarından kaynaklı sıkıntılı geçen iki günün ardından güzergâhtan 90 kilometrelik kısmın çıkarılmasıyla başladı. Zorlu zemin koşullarına rağmen PETRONAS De Rooy Iveco takımı ilk 10’a 3 araç ile girmeyi başarırken ilk kez Dakar’da yer alan La Gloriosa De Rooy takımının pilotu Federico Villagra da 5. olarak bu etabı tamamladı.

Gerard De Rooy, Iveco Powerstar ile takımın en iyi performansını sergileyerek 1. olan Hans Stacey’nin 1 dakika 51 saniye gerisinde 3. olarak etabı bitirdi.

Federico Villagra ise yarışın yarısına dek yarışı domine ederek herkesi şaşırttı. Team La Gloriosa De Rooy takımında Iveco Powerstar’ı kullanan Arjantinli pilot yarışı 2 dakika 44 saniye ile 5. Olarak bitirdi. Villagra’nın ardından da Aleš Loprais ve Ton van Genugten 6. ve 7. sıraları paylaştılar. İspanyol pilot Pep Vila ise Iveco Trakker’la yarışı 12. olarak tamamladı.

Iveco’nun takımları ve araçları hakkında daha fazla bilgi edinmek ve yarışı takip etmek için iveco.com/dakar adresini ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler :