Iveco fabrikasına Mükemmellik Ödülü!

Iveco fabrikasına Mükemmellik Ödülü!

Dünyaca ünlü yönetim danışmanlığı firması Kaizen Enstitüsü, Iveco’nun on-road ve off-road ağır araç üretimi gerçekleştirilen Madrid fabrikasına, “Sürekli İyileştirme Sisteminde Mükemmellik” kategorisinde ödüle verdi.

CNH Endüstriyel’in ticarî araç markası Iveco’nun Madrid Fabrikası, Kaizen Enstitüsü tarafından Sürekli İyileştirme Sisteminde Mükemmellik kategorisinde ödüle layık görüldü. Ödül, CNH Endüstriyel’in tüm fabrikalarında uygulanan Dünya Klasmanında Üretim (WCM) metodolojisinin uygulanması ve sonuçlarını tanıyor. Dünya Klasmanında Üretim, üretim tesislerinin ve işlemlerinin entegre yönetimi konusunda küresel üretim endüstrisinin en yüksek standartlarından biri. Sürekli iyileştirme üzerine kurulu olan sistem, sıfır kaza, sıfır kusur, sıfır arıza ve sıfır atık ilkeleri çerçevesinde atık ve kayıpları elimine etmek için tasarlanmış.

KAZASIZ İKİ YIL

Fabrikanın bu ödülü almasında; kazasız geçen iki yıl, teslimatların tamamının zamanında yapılması etkili oldu. Öte yandan fabrikadaki tüm çalışanların aktif biçimde yapıcı geribildirim sağlaması ve işletme maliyetlerinde yüzde 7 tasarruf edilmesi etkili oldu.

2 BİN 500 ÇALIŞANIN YÜZDE 21’İ KADINLARDAN OLUŞUYOR

Madrid Fabrikası, kendini, dizel ve alternatif yakıtlarla çalışan yeni nesil Iveco Stralis ile özellikle maden ve inşaat sahaları için kullanılan Iveco Trakker’ın üretimi yapılıyor. 2 bin 500’den fazla kişinin çalıştığı tesiste çalışanların yüzde 21’i kadınlardan oluşuyor. Bu, İspanya otomotiv sektöründeki en yüksek kadın çalışan oranı olarak öne çıkıyor. Fabrikada üretilen araçlar Avrupa, Afrika, Asya ve Güney Amerika ülkelerine ihraç ediliyor.

1985’te Masaaki Imai tarafından kurulan Kaizen Enstitüsü, kendi metodolojisini dünyanın her yerinde, her işkolunda problemlere dikkat çekmek ve eğitimlerle bu problemleri çözmek için uyguluyor.

Etiketler :