Iveco, karbondioksit salınımı stratejisin anlattı

Iveco, karbondioksit salınımı stratejisin anlattı

Iveco, Avrupa Otomobil Üreticileri Derneği (ACEA) tarafından düzenlenen etkinlikte, ulaşımda karbondioksit salınımını azaltmaya yönelik stratejilerini anlattı. Iveco, Brüksel’de ACEA tarafından düzenlenen “Ulaşımda karbondioksiti birlikte düşürmek” etkinliğin anahtar katılımcılarından biri oldu. Etkinlikte bir açıklama yapan Iveco Marka Başkanı Pierre Lahutte, CNH Endüstriyel’in salınımları azaltma konusundaki yaklaşımından, doğalgaz ile hibrid araçların...

Iveco, Avrupa Otomobil Üreticileri Derneği (ACEA) tarafından düzenlenen etkinlikte, ulaşımda karbondioksit salınımını azaltmaya yönelik stratejilerini anlattı. Iveco, Brüksel’de ACEA tarafından düzenlenen “Ulaşımda karbondioksiti birlikte düşürmek” etkinliğin anahtar katılımcılarından biri oldu. Etkinlikte bir açıklama yapan Iveco Marka Başkanı Pierre Lahutte, CNH Endüstriyel’in salınımları azaltma konusundaki yaklaşımından, doğalgaz ile hibrid araçların faydalarından, alternatif güç aktarım sistemlerinin öneminden ve salınımları azaltırken bunu maliyet olarak verimli bir biçimde yapmanın önemini anlattı.

Iveco, Iveco Bus ve Heuliez Bus markaları FPT Endüstriyel tarafından geliştirilen alternatif güç aktarım sistemi sayesinde Avrupa’da doğalgazla çalışan araçlar alanında lider konumda yer alıyor. Bugün alternatif yakıtları düşündüğümüzde doğal gaz, karşımıza; salınım, işletme maliyeti ve performans bağlamında en ideal yakıt olarak karşımıza çıkıyor.  

LNG’Lİ ÇÖZÜM SUNUYOR

Etkinlikte uzun mesafede LNG’li bir çözüm sunan Iveco Stralis Natural Power sergilendi. Bu araçlardan yaklaşık 500’ü, şu anda başta doğalgaz altyapısının oturduğu Hollanda, Fransa, İspanya ve İtalya olmak üzere Avrupa’da dolaşıyor. Toplu taşıma konusunda CNH Endüstriyel, hibridin ideal çözüm olduğunu düşünüyor. Heuliez Bus bu alanda özellikle kendi ülkesi olan Fransa’da lider konumda bulunuyor. 2010’dan bugüne 400’den fazla hibrid otobüs teslim eden şirket, Fransa dışında da operasyonlarını geliştiriyor.

Iveco da Project Diciotto (Proje 18) ile standart 16.5 metrelik mafsallı araçları 18 metreye çıkararak verimliliği arttırmak konusundaki çalışmalarını sürdürüyor. Bugüne kadar elde edilen veriler sıvılaştırılmış doğalgazın da katkısıyla karbondioksit salınımında yüzde 15’e kadar düşüşü ortaya koydu.

1965’TEN BU YANA KAMYON ÜRETİCİLERİ YAKITTA YÜZDE 60 DÜŞÜŞ SAĞLADI

Kamyon üreticileri yakıt tüketiminde 1965’ten günümüze yüzde 60’lık bir düşüş kaydetti. Bugün ağır araçlar sera gazlarının yüzde 5’ini meydana getiriyor. 2020’ye kadar bu araçlardaki karbondioksit salınımının 2014’teki miktarlara göre yüzde 20 oranında azalacağı tahmin ediliyor. Bu da yıllık yüzde 3.5’luk bir düşüşe denk geliyor.

Etiketler :