Iveco'dan Kazakistan'a 210 adet otobüs!

Iveco'dan Kazakistan'a 210 adet otobüs!

Kazakistan’ın Astana şehri toplu taşıma filosu için resmi tedarikçi olarak IVECO BUS’ı seçti ve 210 Urbanway otobüs satın almak için bir anlaşma imzaladı. IVECO BUS’ın Expo 2017 için resmi tedarikçi olduğu ve şehrin toplu taşıma sisteminde çalışan IVECO BUS Citelis otobüslerinin teslimatının yapıldığı 2014 görüşmesinin ardından bu sipariş verildi.

IVECO BUS, Kazakistan’ın başkentinin şehiriçi toplu ulaşım şirketi olan Astana LRT LLP’ye  210 adet Urbanway Euro VI ve Urbanway Hibrit 12 metrelik ve 18 metrelik otobüsler teslim etti. Teslimat, 15 Mayıs’ta Kostanay, Kazakistan’da yapılan resmi bir törenle gerçekleştirildi. Törene Kazakistan Cumhuriyeti Başbakanı Bakhytzhan Sagintayev, CNH Industrial Orta Asya için Ülke Yöneticisi; Rusya, Beyaz Rusya ve Orta Asya Hükümet ve Kurumsal İlişkilerinden Sorumlu Valfré di Bonzo; Allur Şirketler Grubu Başkanı Lavrentyev ve SaryarkaAvtoProm LLP CEO’su Semeybayev katıldı.

570 ADET OTOBÜS İLE KAZAKİSTAN PAZARINDA LİDER

210 Urbanway otobüs, şehrin filosunda zaten faaliyette olan 358 IVECO BUS Citelis otobüse katılacak ve Expo 2017 ile gelecek yıllarda verimli ve sürdürülebilir taşımacılık sağlayacak. Bu sözleşme kapsamında teslimatların tamamlanması, IVECO BUS’ı Astana’da çalışan 570 otobüsle Kazakistan pazarında kendi segmentinde lider konuma getirecek. IVECO BUS’ın küresel çalışmalarından sorumlu olan IVECO Başkan Yardımcısı Sylvain Blaise, bu yenilenen güvenden onur duyduğunu belirterek şunları söyledi: “Astana şehrinin toplu taşıma filosu için IVECO BUS araçlarının tedariki adına yapılan bu ikinci anlaşma, dünya çapındaki kamu yetkilileri için en büyük endişe haline gelen şehir hava kirliliğinin azaltmak için şehrin gerekliliklerini yerine getirebilme becerimizi gösteriyor. IVECO BUS, çevreye ve şehirde yaşayanların sağlığına saygı duyan, modern ve verimli toplu taşıma sistemi geliştirmeyi amaçlayan şehirlerin ideal ortağı olduğunu kanıtlıyor.

210 Urbanway otobüs, IVECO BUS’ın Annonay, Fransa’daki fabrikasında üretilecek; son montajı işe IVECO BUS’ın ortağı ve distribütörü olan SaryarkaAutoProm’un (SAP) Kostanay’daki fabrikasında yapılacaktır. Bu şirket aynı zamanda en verimli ve sürdürülebilir performansı garanti etmek için Astana otobüs filosuna teknik ve servis desteğini sunacak.

Etiketler :