Kapıkule’deki TIR kuyruklarının maliyeti yıllık 35 milyon eurodan fazla

Kapıkule’deki TIR kuyruklarının maliyeti yıllık 35 milyon eurodan fazla

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD)  InterContinental İstanbul Otel'de düzenlediği basın toplantısında 2018 yılını değerlendirdi ve 2019 ile ilgili öngörülerini paylaştı. Değerlendirme toplantısına UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener, Başkan Yardımcıları Turgut Erkeskin ve Cihan Yusufi, Yönetim Kurulu Üyeleri Nil Tunaşar, Ayşem Ulusoy, Ekin Tırman, Berna Akyıldız, Rıdvan Haliloğlu, Serkan Eren ve Genel Müdür...

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD)  InterContinental İstanbul Otel'de düzenlediği basın toplantısında 2018 yılını değerlendirdi ve 2019 ile ilgili öngörülerini paylaştı.

 Değerlendirme toplantısına UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener, Başkan Yardımcıları Turgut Erkeskin ve Cihan Yusufi, Yönetim Kurulu Üyeleri Nil Tunaşar, Ayşem Ulusoy, Ekin Tırman, Berna Akyıldız, Rıdvan Haliloğlu, Serkan Eren ve Genel Müdür Cavit Uğur katıldı.

LOJİSTİK SEKTÖRÜNÜN BÜYÜKLÜĞÜ 372 MİLYAR TL

UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener yaptığı konuşmada şunları söyledi: “2018 yılında ithalatta radikal bir düşüş oldu. Buradaki sevindirici taraf ihracat bu zamana kadarki en yüksek rakamı ifade ediyor. PWC’ye göre lojistik sektörünün büyüklüğü 372 milyar TL. Bu rakam GSMH’nin yaklaşık yüzde 12’sini göstermektedir.  

LOJİSTİK PERFORMANS ENDEKSİ”NDE YÜKSELMEK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

Lojistik Performans Endeksi bir anket. Biz 2007 yılında 34. sıradayken, 2012’de 27. sıraya kadar geldik. Daha sonra aşağıya doğru gitti ve 2018’de 47. sıraya kadar geriledik. Bizi aşağıya çeken önemli etkenlerden biri gümrük kriterleri. Altyapıda durumumuz iyi. Uluslararası sevkiyat kriterinde de maalesef gerilemeler var. Endekste şu an 11 yılın en kötü sırasındayız. Lojistik Performans Endeksi’nde yükselmek için UTİKAD olarak önerilerimiz şunlar: Taşıma işleri organizatörü firmalarının gümrük müşavirlerinden hizmet alarak yurtdışı ve yurtiçi müşterilerine gümrükleme hizmetini diğer hizmetlerin tamamlayıcısı olarak sunulabilmesi. Risk analizi kriterlerinin değiştirilmesi. Lojistikte dual eğitim sisteminin kurulması. Taşıma işleri organizatörünün İzinli Gönderici Belgesi alabilmesi. Gemi varış bildirimlerinin EDI Sistemi üzerinden otomatik olarak varılması.

HİZMET İHRACAÇICSI 42 UTİKAD ÜYESİ VAR

Her yıl TİM, Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı seçiliyor. Toplam hizmet ihracatı yaklaşık 23  milyar dolar. İlk 500’de bizim derneğimizin 42 üyesi var. Bu 42 firmanın toplam cirosu 4.5 milyar dolar. Bu firmaların toplam hizmet ihracatı ise 2.3 milyar dolar. Hizmet İhracatçıları Birliği’nde aktif olarak görevalıyoruz.

KAPIKULE’DEKİ TIR KUYRUKLARININ MALİYETİ YILLIK 35 MİLYON EURODAN FAZLA

Kapıkule’deki TIR kuyruklarını hep biz lojistikçiler konuşuyoruz. Aslında bu konu çözüldüğü zaman en çok rahatlayacak olan ihracatçılar. Her araç Kapıkule’de ortalama 2 gün bekliyor. Bir aracın bir günlük gecikmesi yaklaşık 150 euroya neden oluyor. İki günde 300 euroya neden oluyor. Kapıkule’den günde 2.450 araç geçiyor. Araçların beklemelerinden dolayı haftalık gider 735 bin euro. Yıllık 35 milyon eurodan daha fazla maliyete neden oluyor.

İSTANBUL HAVALİMANI’NDA KİRALAR

Yeni havalimanında ofis kiraları metrekare başına 100 euro. Bu kira ücretlerinin çok yüksek olduğun düşünüyoruz. İstanbul Havalimanı ofis kiralarının TL bazında belirlenmesi gerekiyor.

TİO YÖNETMELİĞİ ERTELENDİ

Taşıma İşleri Organizatörlüğü Yönetmeliğinin yürürlüğe girişi 6 ay süreyle ertelendi. 150 bin TL yetki belgesi ücreti nedeniyle orta halli şirketlerimiz için yönetmeliğin ertelenmesini talep ettik. 6 ay süreyle ertelendi. Biz ücretin de sembolik hale getirilmesini talep ediyoruz.

2019 YILI BEKLENTİLERİ

2019 yılıyla ilgili beklentilerimiz şunlar: Lojistik Performans Endeksi kriterlerinde ilerleme göstermek için lojistik ve gümrük süreçlerinin iyileştirilmesi. Transit ticaretin kolaylaştırılması ve ülkemizin hak ettiği payı alması. Türkiye Lojistik Master Planı çalışmalarının tamamlanmasını istiyoruz. Lojistik sektörünün teşviklerden daha kapsamlı yararlanmasını istiyoruz. E-ticaretin geliştirilmesini istiyoruz. İstanbul Havalimanı’na geçişin sorunsuz sağlanmasını istiyoruz. Endüstri 4.0 ve Blockchain teknolojisinin getirdiği olanakların sektöre adaptasyonun sağlanması. Kombine taşımacılığın teşvik edilmesini istiyoruz.”

Etiketler :