KARSAN’DAN 22 ADET JEST MİNİBÜS ALDI

KARSAN’DAN 22 ADET JEST MİNİBÜS ALDI

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Muğla’da başlattığı toplu ulaşımda dönüşüm projesi çerçevesinde, 22 adet JEST Dalyan Kooperatifi’ne teslim edildi

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Muğla’da başlattığı toplu ulaşımda dönüşüm projesi çerçevesinde, 22 adet JEST Dalyan Kooperatifi’ne teslim edildi.

Karsan’ın 2013’te “Ulaşımda Kentsel Dönüşüm” yaklaşımıyla pazara sunduğu JEST minibüsleri Türkiye çapında ulaşımda dönüşüm yapmak isteyen belediyelerin tercihi olmaya devam ediyor. Son olarak Muğla Büyükşehir Belediyesi, ulaşımda vatandaşların daha güvenli, daha konforlu seyahat etmeleri ve bütün araçların Büyükşehir ulaşım sistemine entegre edilmesi amacıyla başlattığı dönüşüm çalışmalarının ilk uygulama yeri olan Dalyan’da Karsan’ı seçti. Proje kapsamında Dalyan Kooperatifi’nde hizmet veren 44 araç, 22 adet JEST minibüsü ile değiştirildi. 19 Ekim'de Dalyan’da gerçekleştirilen törenle birlikte 22 adet Karsan JEST minibüsü Dalyan Kooperatifi’ne teslim edildi. Törene Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı ve MUTTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Ünsal, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa, pek çok belediye yetkilisi ve görevlisinin yanısıra kooperatif üyeleri ve Dalyan halkı katıldı. Törene Karsan Otomotiv adına Satış Müdürü Kaan Erkırtay, Satış Bölge Müdürü Celal Yalnız ve Karsan Antalya Yetkili Satıcısı Mitat Yıldırım katılım gösterdi. Törende yaptığı konuşmada; modern araçlarla hizmet verecek olmanın gururunu yaşadıklarını belirten Dalyan Kooperatif Başkanı Adnan Aydın; “Araçlarımız engelli vatandaşlarımızın rahatça seyahat edebilmelerini sağlıyor. Tüm araçlarımızda kent kart ve kamera sistemi mevcut” dedi. Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik de bu hizmet ile Dalyan’ın çağdaş kimliği ile öne çıkacağını söyledi. Bu dönüşümün esnafın yararına olduğunu vurgulayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ise; Dalyan Kooperatifi’nin diğer kooperatiflere doğru yolu göstermiş olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından Karsan Otomotiv adına Satış Müdürü Kaan Erkırtay, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün'e plaket takdim etti. Tören Belediye Başkanı ve diğer yetkililerin JEST minibüslerini incelemelerinin ardından son buldu.[/caption] Dalyan’a teslim edilen 22 adet JEST Muğla Büyükşehir Belediyesi Özel Denetimli Halk Otobüsü olarak Dalyan Minibüs Kooperatifi seferlerini gerçekleştirecek. Gaziler, şehit yakınları, engelliler, 65 yaş üzeri ve kanunla belirtilen kişiler seferlerden ücretsiz olarak yararlanabilecek. Kentkart sistemi ile çalışacak olan JEST’lerde Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin talebi üzerine dijital hat levhası ve araç içi bilgilendirme ekranı da bulunuyor. Karsan JEST, herkese modern toplu ulaşım sağlarken; sahip olduğu alçak taban ve engelli rampası ile hareket kısıtlı ve yaşlı bireylerin de hayatın içinde diğer tüm bireylerle eşit şartlarda yer almasını amaçlıyor. Yüksek tavanı ve geniş iç alanı sayesinde hem oturan hem de ayaktaki yolcular için en küçük ebatlı otobüs olma özelliği taşıyor. JEST’in oturma yerleşimi, ayakta duran yolcuların rahatlıkla seyahat etmelerine imkan tanırken, sunduğu düşük yakıt ve bakım giderleri ise şehiriçi taşımacılığında minibüs segmenti kullanıcıları tarafından en çok tercih edilen model olmasını sağlıyor.

Etiketler :