Kayseri’deki elektrikli otobüs ihalesini Bozankaya kazandı

Kayseri’deki elektrikli otobüs ihalesini Bozankaya kazandı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği elektrikli otobüs ihalesi sonucunda Bozankaya markasıyla 10 adet 18 metre tek körüklü ve 8 adet 25 metre çift körüklü yeni nesil SILEO elektrikli otobüs için sözleşme imzaladı.

Bozankaya, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği elektrikli otobüs ihalesini kazandı. Mayıs ayında Kayseri Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve beraberindeki heyetin katılımıyla gerçekleştirilen tanıtım gününde sergilenen yeni nesil SILEO’dan 18 adet, yakın gelecekte Kayseri halkının kullanımına sunulacak.

10 adet 18 metre tek körüklü ve 8 adet 25 metre çift körüklü yeni nesil SILEO elektrikli otobüs alacak olan Kayseri Belediyesi, ulaşımda raylı sistem atılımından sonra şimdi de daha çevreci ve konforlu elektrikli otobüsleri seçmiş oldu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği elektrikli otobüs İhalesini kazanan Bozankaya’nın Yönetim Kurulu Başkanı Aytunç Günay,Elektrikli otobüsümüz SILEO’nun ilk neslini 4 yıl önce ürettik. Bu araçlarımız Türkiye’de çeşitli illerde yaklaşık 3 yıldır sorunsuz şekilde yolcu taşıyor. Yeni nesil SILEO, hem çok konforlu, hem de çok sessiz. Şehirlerde yaşam kalitesinin artmasına katkıda bulunan ve dizel araçlara kıyasla u’e yakın tasarruf sağlayan özellikleriyle ön plana çıkıyor. 4 saatlik şarjla kullanıma bağlı olarak 400 km’ye kadar mesafe kat edilebiliyor. Kayseri halkı eminiz ki raylı sistem araçlarımızdan sonra elektrikli otobüslerimizle de konforlu seyahatlerinden memnun kalacak” dedi.

Türkiye’de bugüne kadar elektrikli otobüslerle ilgili yapılan 8 ihaleyi de kazandıklarını belirten Aytunç Günay, “Kayseri Büyükşehir Belediyesi’yle 10 adet 18 metrelik tek körüklü otobüs, 8 adet de 25 metrelik çift körüklü yeni nesil SILEO elektrikli otobüs için anlaşmaya vardık. Bu ihaleyle birlikte Türkiye’de düzenlenen tüm elektrikli otobüs ihalelerini Bozankaya markası kazanmış oldu” şeklinde konuştu.

Etiketler :