Konteyner Tartımı Yönergesinde Önemli Değişiklikler Yapıldı

Konteyner Tartımı Yönergesinde Önemli Değişiklikler Yapıldı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından 1 Haziran 2016 tarihinde yayınlanan Denizyoluyla Taşınacak Dolu Konteynerlerin Brüt Ağırlıklarının Tespiti ve Bildirimi Hakkında Yönerge'de önemli değişikler yapıldı.Yönerge, 9 Eylül 2016 tarihinde Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinde yayınlandı. Yönergedeki değişikliklerde;...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından 1 Haziran 2016 tarihinde yayınlanan Denizyoluyla Taşınacak Dolu Konteynerlerin Brüt Ağırlıklarının Tespiti ve Bildirimi Hakkında Yönerge'de önemli değişikler yapıldı.

Yönerge, 9 Eylül 2016 tarihinde Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinde yayınlandı. Yönergedeki değişikliklerde; kantarların akreditasyonlu firmalar tarafından 6 ayda bir kalibrasyon yapılması zorunluluğu ortadan kaldırıldı ve konteyner tartımlarında uygulanacak Yöntem-2 hakkı, yetkilendirilmiş yükümlü statüsüne sahip firmaların yanında onaylanmış kişi statüsüne sahip firmalara da tanındı.

Konteynerlerin tartılması zorunluluğunun 1 Temmuz tarihi itibariyle tüm dünyada aynı anda yürürlüğe girdiği günden sonra ülkemizde ortaya çıkan ve ihracatçımızın maliyetlerini arttıran unsurlardan "DBA bilgisi iletme ücreti"nin yenilenen bu yönerge ile ortadan kaldırılması hem taşıma işleri organizatörleri hem de ihracatçı maliyetlerinin artmasının önüne geçilmesi açısından önemli bir karar olarak dikkat çekti.

Yönergedeki değişiklikleri değerlendiren UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur, "Bu değişiklikler konteyner tartımı uygulaması sürecini daha net ve anlaşılır hale getirmiştir" diye konuştu.

Etiketler :