Krone, IAA 2018'de sergileyeceği treyler sektörüne yön verecek teknolojilerini ve ürünlerini anlattı

Krone, IAA 2018'de sergileyeceği treyler sektörüne yön verecek teknolojilerini ve ürünlerini anlattı

Krone, Almanya’nın Werlte şehrindeki genel merkezinde aralarında yesillojistikciler.com’un da yer aldığı 15 farklı ülkeden 70’den fazla gazeteciye yeniliklerini anlattı. Avrupa’nın dev treyler üreticisi Krone, 20-27 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan IAA Hannover Ticari Araçlar Fuarı öncesinde sektöre yön verecek yeniliklerini tanıttı. Krone Grubu Genel Müdürü Bernard Krone’nin ev sahipliği yaptığı bu etkinlikte aynı zamanda Werlte’deki ana fabrikada devreye alınan ve 40 milyon avro yatırım bedeli bulunan

Krone, Almanya’nın Werlte şehrindeki genel merkezinde aralarında Türk gazetecilerin de olduğu 15 ülkeden 70’den fazla basın mensubunun katıldığı bir etkinlik düzenledi. Krone’nin IAA 2018’de tanıtacağı yeniliklerin anlatıldığı etkinlikte ayrıca yeni Krone Kataforez Kaplama Merkezi resmi olarak ilk kez tanıtıldı. Öte yandan açılışı geçtiğimiz aylarda yapılan Herzlake’deki Lojistik ve Yedek Parça Merkezi hakkında da bilgi verildi.

IAA TİCARİ ARAÇLAR FUARI’NDA SERGİLENECEK ARAÇLAR TANITILDI

Krone’nin IAA Ticari Araçlar fuarında tanıtacağı yeni ürün serisinin de tanıtıldığı etkinlikte, treylerlerin açık alanda gösteri sürüşleri ve tanıtım sunumları yapıldı. Krone’nin geliştirdiği teknolojilerle, daha verimli yüklemenin, daha güvenli sürüşlerin ve kârlılığın iyice artacağına vurgu yapılan tanıtım kapsamında kısa bir demeç veren Krone Grubu Pazarlama Müdürü Ingo Lübs, “Krone’nin 360 derece kullanıcı odaklı yaklaşımını hiç bırakmadığını ve kullanıcılarına her zaman en iyisini sunmak konusunda eşsiz bir deneyimi olduğunu belirtmek istiyorum. Hem buradaki etkinlikte gördüğünüz hem de IAA Ticari Araçlar fuarında tanıtacağımız yeniliklerle taşımacılık dünyasında Krone adını yine kullanıcılarımıza özel geliştirdiğimiz çözümlerle birlikte duymaya devam edeceksiniz” şeklinde konuştu.

YENİ LOJİSTİK VE YEDEK PARÇA MERKEZİNİN KAPILARI GAZETECİLERE AÇILDI

Krone, satış sonrası hizmetlerde de Avrupa’da öncü olmayı sürdürüyor. 8,5 milyon euro yatırım yapılarak geçtiğimiz aylarda devreye alınan yeni Lojistik ve Yedek Parça merkezinin kapıları da, Krone Grubu Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Ralf Faust’un ev sahipliğinde basın mensuplarına açıldı.

HER AY 23 BİNDEN FAZLA SİPARİŞİ 1 GÜN İÇERİSİNDE HAZIRLAYIP SEVK ETME BECERİSİNE SAHİP

Basın mensuplarına hem tesisi gezdirip hem de detaylı bir sunum yapan Krone Grubu Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Ralf Faust, “İstanbul, Budapeşte, Lyon, İskandinavya ve Baltık bölgesindeki önemli bölgesel Krone yedek parça merkezlerini tedarik eden bu tesisle birlikte Krone’nin tüm yedek parça dağıtım ağının kontrolü tek merkeze geçmiş oluyor. Her ay 23 binden fazla siparişi 1 gün içerisinde hazırlayıp sevk etme becerisine sahip bu tesiste sadece 40 çalışan bulunurken, Endüstri 4.0 ışığında işin büyük bölümünü robotlara teslim eden bir sistem inşa ettik” dedi.

AKILLI TREYLER KONTROLÜ

Gelinen çağda dijitalleşmenin gerekliliğinin altını çizen Faust, “Krone Telematik’in içerisinde çalışacak olan ‘Akıllı treyler kontrolü’ adını verdiğimiz yeni bir sistemi sizlere tanıtıyoruz. ‘Akıllı treyler kontrolü’, treylere monte edilen kamera ve sensörlerin yardımıyla zengileştirilmiş gerçeklik yöntemini kullanarak, gerçek görüntüleri sisteme aktarıyor ve  treylerin güncel durumu ile hedeflenen verimliliği kıyaslamaya olanak tanıyor. Böylece, henüz nakliye başlamadan önce kullanıcılarımız, treylerin verimliliğini ve yol güvenliğini arttırabilecek önlemleri görmüş oluyor. Filo yönetimi açısından da treylerin durumu her anlamda ölçülebilir kılınmış, aynı zamanda varsa bazı riskler öngörülerek hem zamansal hem de maddi tasarruf sağlanmış oluyor. ‘Akıllı treyler kontrolü’ ile ‘Treyler Yenilikleri 2019’ da ödül adaylarından birisi konumundayız” diye konuştu.

“AKILLI LASTİK BASINCI KONTROLÜ, LOJİSTİKÇİLER İÇİN DAHA DÜŞÜK YAKIT TÜKETİMİ VE DAHA DÜŞÜK İŞLETME MALİYETLERİNE ULAŞMAK İÇİN ÇOK FAYDALI OLACAK”

Krone’nin dijitalleşme anlamında yeniliklerini hız kesmeden sürdürdüğünü aktaran Faust, “Yine Krone Telematik’e bağlı çalışacak bir diğer yeniliğimiz ise 2022 yılında yasalarla zorunlu kılınacak olan ‘Akıllı lastik basıncı kontrolü’. Bu donanım, treyler üzerindeki her aksa monte edilen 2 adet sensör yardımıyla lastiklerin sıcaklığını ve hava basınçlarını ölçümlüyor. Verileri gerçek zamanlı olarak Krone Telematik üzerinden filo yöneticilerine aktaran donanım sayesinde Krone kullanıcıları lastik hava basınçlarında bir kayıp ya da lastiklerde aşırı ısınma problemlerine gerçek zamanlı olarak müdahale edebilir konuma geliyorlar. Aynı zamanda lastiklerin bu ölçümlenen değerlerinin verimli bir nakliye operasyonunu etkilediğini düşünürsek, ‘Akıllı lastik basıncı kontrolü’ lojistikçiler için daha düşük yakıt tüketimi ve daha düşük işletme maliyetlerine ulaşmak için çok faydalı olacaktır” dedi.

Etiketler :