Krone Türkiye, 32 servis noktasında görev yapan teknisyenlerine eğitim verdi

Krone Türkiye, 32 servis noktasında görev yapan teknisyenlerine eğitim verdi

Krone Türkiye, satış sonrası hizmet kalitesini de artırmak amacıyla bir servis eğitim programı oluşturdu. Ülke genelinde faaliyet gösteren 32 adet Krone servis noktasının teknisyenleri, önce Tire’de, ardından Almanya’da, son olarak Krone Center Gebze’de eğitim gördüler.

Krone Türkiye, 2016 yılının ilk aylarından itibaren şekillendirdiği servis ağı ile birlikte satış sonrası hizmet kalitesini artırmak amacıyla bir servis eğitim programı oluşturdu. Birkaç aşamadan oluşan servis eğitimlerinin ilk aşaması 2016 yılı içinde tamamlandı.

Servis eğitimlerinin ilk aşamasında, Krone’nin İzmir/Tire’deki fabrikasında 32 yetkili servis teknisyenlerinin katılımıyla 1 haftalık eğitim düzenlendi. Eğitimin ilk gününde tüm teknisyenlere Krone Tire üretim tesisi gezdirilerek öncelikle treyler üretim süreçleri anlatıldı. Daha sonra treyler üst yapı, kaynak, boya, aks ve fren sistemi eğitimi verildi. Yine 2016 yılında frigorifik araçlara hizmet veren yetkili servis teknisyenlerine, Krone’nin Almanya/Lübtheen’deki frigorifik treyler üretim tesislerinde 2 günlük bir eğitim düzenledi.

ALMAN UZMANLARDAN FRİGO VE AKS EĞİTİMİ

Geçtiğimiz yıl toplam satışlarını yüzde 60 oranında artıran Krone Türkiye, 2017 yılının başında da eğitimlerinin ikinci aşamasına start verdi. 2017 yılı Ocak ve Şubat aylarında Krone Center çatısı altında ilk 2 eğitimini tamamladı. Ocak ayı içerisinde Almanya’dan gelen Uzman Eğitimci Iulian Gloaba ile 3 hafta boyunca uygulamalı frigorifik treyler tamir eğitimi verildi. Şubat ayı içerisinde ise, yine Uzman Eğitimci Paul Klostermann tarafından Krone Center çatısı altında yetkili servislerin katılımıyla 2 günlük uygulamalı aks eğitimi tamamlandı.

Bundan sonraki tüm uygulamalı eğitimlerin Krone Center çatısı altında verilmesini hedeflediklerini belirten Krone Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Mehmet Dinçer, “Krone Türkiye bünyesinde geçtiğimiz yıl Gebze’de açılan Krone Center, yani Krone Merkez Servis, faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. Satış Sonrası Hizmetlerimiz Krone Merkez Servisi’nin devreye alınmasıyla birlikte artık çok daha güçlü. Buradan tüm yetkili servislerimize hızlı bir şekilde yedek parça tedariği de sağlamaktayız” dedi.

KRONE AKADEMİ

Servis eğitimlerinin 2017 yılı boyunca da aralıksız devam edeceğini vurgulayan Krone Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Mehmet Dinçer, “Her zaman olduğu gibi hedefimiz yüzde 100 müşteri memnuniyeti. Bu hedefi gerçekleştirmek için yetkili servis sayımızı ve mevcut yetkili servislerimizin kalitesini artırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu. Dinçer, Krone Center’ı bir akademiye dönüştüreceklerini, tüm yetkili servis ve teknisyen eğitimlerini bu akademi çatısı altında uygulamalı olarak gerçekleştireceklerini bildirdi.

2017 yılı içinde tüm yetkili servislerin eğitim programlarını tamamlayacaklarını da ifade eden Dinçer, “Mevcut yetkili servisimizin olmadığı illerde yetkili servis görüşmesi devam eden adaylardan uygun olanları da yetkili servis ağımıza dahil edeceğiz” açıklamasında bulundu. 

Etiketler :