Küresel lojistik devi 4.2 milyar euro ciro açıkladı

Küresel lojistik devi 4.2 milyar euro ciro açıkladı

GEFCO Grup, 2015 yılını 4.2 milyar euro ciroyla kapattı. Yüzde 3’lük büyüme yakalayan grup, üç yılda toplam 173 milyon euro değerinde serbest nakit akışı sağladı.

Entegre lojistik alanında küresel bir oyuncu olan ve Avrupa’daki Bitmiş Araç Lojistiğinde birinci sırada yer alan GEFCO Grup, 2015 yılında yüzde 3 oranında büyüyerek,  4.2 milyar Euro'nun üzerinde ciro sağladı. Luc Nadal, GEFCO Grup Yönetim Kurulu Başkanı konuyla ilgili olarak, “GEFCO, global ekonomideki istikrarsızlığa rağmen 2015 yılını iyi sonuçlarla kapatarak konumunu daha da güçlendirmeyi başardı. Grup, global ağını genişletmesinin yanı sıra; Hollanda merkezli IJS Global’i de satın alarak uluslararası kargo taşımacılığı hizmetlerini ve bu alandaki müşteri portföyünü artırdı. Grubumuzun yakalamış olduğu bu başarıyı, müşterilerimizin GEFCO uzmanlığına olan güveninin somut bir kanıtı olarak görüyorum” dedi.

Maliyet esnekliğini artırmak amacıyla 2014 ortasında hayata geçirilen performans planı, geliştirilen iş modeli ile birlikte şirketin etkin maliyet yönetimine katkıda bulundu. Grup müşteri portföyünü genişletmeyi sürdüren GEFCO, uluslararası endüstriyel müşterilerle gelirini yüzde 9.5 artırdı.

Petrol fiyatlarındaki gerileme, Rusya ve Brezilya gibi ülkeleri vuran ekonomik kriz ve Latin Amerika ve Rusya'daki otomobil üreticilerinin yaşadığı zorluklar nedeniyle FAVÖK önceki yıla göre daha düşük oranda (-%18) gerçekleşti.

Otomotiv endüstrisinin lojistik sorunlarına çözüm bulmak amacıyla 1949 yılında kurulan GEFCO, karmaşık tedarik zincirlerini yönetmek ve optimize etmek amacıyla dünyadaki büyük otomobil üreticileri ve otomotiv tedarikçilerine hizmet sunuyor. DACIA ile yapılan ve 10 yılda 600 bin aracın teslim edilmesini sağlayan işbirliği ve Fransa'daki otomobil yerleşkesinin yönetimi için PSA Peugeot Citroën ile imzalanan 7 yıllık sözleşme, 2015 yılında elde edilen başarılardan bazılarını oluşturuyor.

Gelecek karlı büyümesini geliştirmek amacıyla çeşitlendirme stratejisini başarılı bir şekilde uygulayan GEFCO’nun 2015 yılında öne çıkan diğer projeleri arasında, Schneider Electric, Alstom Transport ve Eska Graphic Board için tasarladığı ve uyguladığı çok araçlı ulaştırma planları yer alıyor.

Grup ayrıca, 2012 yılında General Motors ile başlatılan sözleşmeye ek olarak, Volvo Construction Equipment'ın ağır ve büyük boyutlu makinelerinin, Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerine taşınmasına yönelik Ferronordic Machines ile gerçekleştirilen sözleşme ile 2015 yılında portföyünü de genişletti. Bir lojistik entegratörü olan GEFCO, 4PL (Dördüncü Parti Lojistik Tedarikçisi) faaliyetlerini de başarıyla gerçekleştirdi.

GEFCO;  Sırbistan, Yunanistan, Vietnam ve Güney Kore gibi Grup faaliyetleri için stratejik bölge merkezlerindeki dört yeni ortaklık ile Avrupa ve Asya'daki uluslararası faaliyet alanını güçlendirdi. GEFCO'nun kargo trafiği açısından dünyanın 10. büyük limanı olan Güney Kore Busan limanındaki varlığı, global üreticiler açısından daha hızlı ve daha rekabetçi lojistik çözümleri sağlamasına imkan tanıdı.

2015 yılının GEFCO'nun büyümesi ve globalleşmesinde yeni bir dönüm noktası olduğunu belirten Luc Nadal, “Grubumuzun misyonu müşterilerin lojistik zincirlerini şimdi ve uzun vadede değer zincirlerine dönüştürmelerine yardımcı olmak. Amacımız, giderek karmaşık hale gelen lojistik zorluklar konusunda müşterilerimize tam destek sunmak” dedi.

Ekim 2015'te, ilaç, yüksek teknoloji, uzay ve havacılık ürünlerinin taşımacılığında uzmanlaşan IJS Global'ın satın alınması, GEFCO'nun müşteri portföyünde önemli bir çeşitlendirme sağladı. 16 ülkede faaliyet gösteren ve İngiltere, Hollanda, Avustralya, Çin, Güney Doğu Asya ve ABD'de operasyon merkezlerine sahip olan şirket, GEFCO'nun taşımacılıkta Çin ve Güney Doğu Asya ve ABD olmak üzere iki büyük coğrafi alandaki varlığını ve hizmetlerini güçlendirdi. Beş kıtada endüstriyel müşterilerine hizmet sağlayan GEFCO’nun ortaklık sayısı ise 44’e yükseldi. 

Etiketler :