Lojistiğin geleceği inovasyona önem vermekten geçiyor

Lojistiğin geleceği inovasyona önem vermekten geçiyor

Pegasus Kargo”nun bu yıl 6.’sını düzenlediği “Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Konferansı” Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Çakabey Denizfeneri Konferans Salonu’nunda gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Doç. Dr. Gül Denktaş Şakar’ın konferansın 2. Oturumanda Qatar Havayolları Kargo Müdürü ve ACC Başkanı Serkan Demirkan, Yeditepe Taşımacılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Alp Tuğhan, Reibel Taşımacılık Genel Müdürü Arif Badur,...

Pegasus Kargo”nun bu yıl 6.’sını düzenlediği “Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Konferansı” Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Çakabey Denizfeneri Konferans Salonu’nunda gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Doç. Dr. Gül Denktaş Şakar’ın konferansın 2. Oturumanda Qatar Havayolları Kargo Müdürü ve ACC Başkanı Serkan Demirkan, Yeditepe Taşımacılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Alp Tuğhan, Reibel Taşımacılık Genel Müdürü Arif Badur, Pegasus Havayolları Operasyon Kontrol Merkezi (OCC) Müdürü Ümit Kula ve İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Kargo Operasyon ve Pazarlama Müdürü Harun Ay birer sunum yaptı.

SERKAN DEMİRKAN: “QATAR HAVAYOLLARI EN HIZLI HAVAYOLLARINDAN BİR…”

Oturumda ilk konuşmayı Qatar Havayolları Kargo Müdürü ve ACC Başkanı Serkan Demirkan yaptı. Qatar Havayolları dünyanın en hızlı büyüyen havayollarından biri olduğunu söyleyen Serkan Demirkan, konuşmasında ACC hakkında da bilgi verdi.

ALP TUĞHAN: “ŞİRKET OLARAK İNOVASYONA ÇOK ÖNEM VERİYORUZ”

Yeditepe Taşımacılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Alp Tuğhan, Yeditepe Taşımacılık hakkında bilgi verdi. Gençlere hitap eden genç bir firma olduklarını belirten Alp Tuğhan, 2005 yılında iki kişiyle kurulduklarını söyledi. Öncelikle gençlerle çalışma özen gösterdiklerini ifade eden Alp Tuğhan, şirket olarak inovasyona çok önem verdiklerini vurguladı. Yeditepe Taşımacılığının özellikle bozulabilir kargo taşımacılığı ve savunma sanayi taşımacılığında uzman olduklarını anlatan Tuğhan, Yeditepe Taşımacılık’ın iş hacminin yüzde 90’ının hava taşımacılığından oluştuğunu söyledi. Havayolu taşımacılığının ana iş kollarını oluşturduğunu belirten Tuğhan, son üç yılda birçok önemli ödül aldıklarını kaydetti.

ARİF BADUR: “KAMYONLAR OLMASA NE OLURDU?”

Reibel Taşımacılık Genel Müdürü Arif Badur da yaptığı konuşmada, “Kamyonlar olmasaydı ne olurdu. Bir araştırmaya göre; birinci gün süt ve ekmek tükeniyor. Hastanelerde temiz çamaşır kalmıyor. İkinci gün eczaneler kapanma tehlikesi yaşıyor, raflarda teze ürün kalmıyor. Üçüncü gün, raflarda süt yumurta kalmayacak, okullarda gıda bitecek, yakıt sıkıntısı çekilecek. Dördüncü gün, gıda sıkıntısı başlayacak, sokaklarda çöp yığınları oluşacak. Beşinci gün, okullarda yemek verilmeyecek, endüstriyel üretim tamamen duracak. Oteller ve restoranlar kapanacak, içme suyu bitecek.

Lojistik eğitimi alanlar okulunuzu bitirmeden önce yapmak istediğiniz iş kolları için gerekli sertifikalara sahip olmanız gerekiyor. Sektörün hazır çalışana çok büyük ihtiyacı var” dedi.

ÜMİT KULA: “. GÜNDE YAKLAŞIK 500 TANE UÇUŞUN OPERASYONUNU PLANLIYORUZ”

Pegasus Havayolları Operasyon Kontrol Merkezi (OCC) Müdürü Ümit Kula da konuşmasında şunları anlattı: “Kargo bizim mesleğimizde çok ciddi bir oyuncu. Şu an 77 uçağımız var. 100’ün üstünde destinasyonumuz var. Günde yaklaşık 500 tane uçuşun operasyonunu planlıyoruz. Bizim görevimiz Pegasus Havayolları’nın tüm filosu ve planlanmış tarifesinin operasyonunu planlıyoruz ve bütün bu uçuşların takibini yapıyoruz. Uçuş planlaması, her bir uçuşun Türkiye ve ilgili yabancı ülke otoritelerinin kurallarına uygun ve emniyet kurallarına uygun bir şekilde planlamasını yapmaktır. Günde 500 uçuşu planlarken çok ciddi yazılımlar kullanıyoruz. Bu kontrollerin hepsi şu anda dijital olarak yapılıyor.”

HARUN AY:2006 YILINDA 3-3.5 MİLYON YOLCUYA HİTAP EDERKEN ŞU AN 30 MİLYONA YAKIN YOLCUYA HİZMET VERİYORUZ”

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Kargo Operasyon ve Pazarlama Müdürü Harun Ay da oturumda yaptığı sunumda İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı hakkında bilgi verdi. 2008 yılından bu yana hem yolcu hem de kargo da çok önemli gelişmeler kaydettiğini söyleyen Harun Ay, bu gelişimde Pegasus Havayolları’nın önemli katkı sağladığını vurguladı. 2016 yılı hedefinin 29 milyon civarında yolcu taşımayı hedeflediklerini anlatan Harun Ay, daha iyi hizmet vermek adına ikinci pistin ihalesinin yapıldığını ve inşaatının devam ettiğini ifade etti. Kendilerinin İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nı İstanbul’un 2. Havalimanı olarak değil, Anadolu yakasının birinci havalimanı olarak nitelendirdiklerini söyleyen Ay, havalimanlarının 12 milyonluk nüfusa hitap ettiğini vurguladı. Ay, “Üçüncü havalimanının faaliyete geçmesini biz dört gözle bekliyoruz. Yaklaşık 500 sanayi devi bizim bulunduğumuz bölgede faaliyet gösteriyor. Büyük üretim merkezleri Anadolu yakasında. Bunlar bizim geleceğe daha umutla bakmamıza neden oluyor. Eylül başı itibarıyla sektörümüz yine eski hızlılığını yaşıyor. Havalimanımızda 66 havayoluna hizmet veriyoruz. Yurtdışında 131 noktaya uçuşlar, yurtiçinde ise 38 şehre uçuş sağlanıyor. 2006 yılında 3-3.5 milyon yolcuya hitap ederken şu an 30 milyona yakın yolcuya hizmet veriyoruz.”

 

Etiketler :