Lojistik öğrencilerine eğitim vererek, SGS TransitNet’te çalışabilecek yetkinliğe kavuşturacağız

Lojistik öğrencilerine eğitim vererek, SGS TransitNet’te çalışabilecek yetkinliğe kavuşturacağız

ÖZEL RÖPORTAJ - Müşteri odaklı çalışmalara devam eden SGS TransitNet, geçtiğimiz yıl hacmini yüzde 12 oranında artırdı. Bu yıl da aynı oranda büyümeyi amaçlayan SGS TransitNet, kendi bünyesinde birçok önemli proje geliştiriyor. Bu projelerden biri de üniversite öğrencilerini sertifikalı bir eğitimden geçirerek SGS ve diğer firmalarda çalışabilecek kalifiye çalışan haline getirmek. Öte yandan SGS TransitNet, müşterilerine 24 saat hizmet verecek. 

"2019’DA YÜZDE 12 BÜYÜDÜK, 2020 HEDEFİMİZ DE AYNI ORANDA BÜYÜMEK"

SGS TransitNet Genel Müdürü Mine Kaya, yesillojistikciler.com'a yaptığı açıklamada, 2019’un kendileri açısından iyi geçtiğini 2018’e göre yüzde 12 oranında hacim artışı sağladıklarını söyledi. Bu yıl da geçen yılki gibi bir büyüme oranı yakalamayı hedeflediklerini ifade eden Mine Kaya, “Geçen yıl hem beyan hem de müşteri sayısında ciddi artışlar sağladık. Bu yıl da yüzde 10-15 aralığında bir büyüme hedefliyoruz. Sektörde henüz ulaşamadığımız firmalar var. Bu firmalara ulaşarak hedefimizi yakalamak istiyoruz” dedi. 

"ARAYÜZÜMÜZÜ YENİLEYECEĞİZ"

Müşteri odaklı çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Kaya, bu amaçla arayüzlerinde değişiklik yapacaklarını kaydetti. Yeni arayüzlerinin kullanımının daha kolay ve hızlı bir yapıya sahip olacağını anlatan Kaya, şu anki arayüzlerinin de kullanıcı dostu ve hızlı olduğunu ama müşterilerinin yeni arayüzlerinden çok daha memnun kalacaklarını sözlerine ekledi. Kaya, bu yeni arayüzü gelecek yıl içinde devreye alacaklarını belirtti.

Birçok önemli proje geliştirdiklerini ve geliştirmeye devam ettiklerini anlatan Kaya, müşterilerinin menfaatine olan yeni projelere imza atmaya devam edeceklerini söyledi. 

"ÖĞRENCİLERE ÖZEL SERTİFİKA PROGRAMI DÜZENLEYECEĞİZ"

Bu projelerden birinin de hem kendi şirketlerine hem de rakiplerine sertifikalı çalışan yetiştirmek istediklerini anlatan Kaya, bu amaçla birçok üniversite ile görüştüklerini ancak istedikleri noktaya gelemediklerini vurguladı. Kaya, üniversitelerle işbirliği konusunda her iki tarafında istediği noktaya gelemeyince SGS TransitNet olarak projeyi askıya almadıklarını ve kendi bünyelerinde bu sertifika programını hayata geçirmeye karar verdiklerini belirtti. Kaya şöyle devam etti: “Sertifika programını kendi bünyemizde yapacağız. Bu eğitimler için gerekli dersliğimiz ve altyapımız mevcut. Üniversitelerin lojistik kulüpleri ile temas halindeyim. Onlarla irtibata geçerek bu sertifika programını yapmayı planlıyoruz. Bu eğitim onlara çok önemli fayda sağlayacaktır. Gelecekte bu sektörde çalışmaya başladıklarında beyan açma, T1, T2 işlemlerini yapma, gümrük mevzuatı, taşımacılık mevzuatı ve diğer çalışmaların nasıl yapıldığını öğrenme konusunda eğitim vereceğiz. Bu bahsettiğim bilgilerin birçoğu üniversitelerde verilmiyor. Pratiğe de ağırlık vereceğimiz bu program hafta sonları olacak şekilde yapıldığında en fazla 1 ay sürecek. Eğitimi alan öğrencilerin SGS TransitNet’te çalışabilmesi için de bir temel oluşturmuş olacak."

TÜRKİYE İÇİNDE 3 MİLYAR TL TEMİNATA SAHİBİZ

Teminat hesaplama sisteminde değişiklik yaşandığını ve özellikle ihracat teminatlarında yüzde 100 ve otomatik hesaplama sisteminin devreye alındığını hatırlatan Kaya, “Bu uygulama ile birlikte ek teminat sağlanması gerekiyordu. Biz bunu da sağladık ve şu an Türkiye için 3 milyar TL teminata sahibiz. SGS’nin hem yurtiçinde hem de yurtdışında teminatları bulunuyor” dedi.

7/24 HİZMET VERECEĞİZ

Muratbey Gümrüğü’nün 7/24 çalışmaya başlaması ile birlikte SGS TransitNet olarak kendilerinin de 7/24 hizmet vermeye başlayacağını vurgulayan Kaya, “Muratbey Gümrüğü’ndeki bu uygulama ile birlikte bizdeki vardiya durumu da değişti. Biz de artık 7/24 hizmet verecek şekilde düzenleme yapıyoruz. Çok yakın zamanda 7/24 hizmet vermeye başlayacağız” diye bilgi verdi.  

SGS’DEN MÜŞTERİLERİNE YENİ BİR HİZMET 

SGS TransitNet’in içinde bulunduğu SGS Türkiye ile bazı konularda işbirliğine gideceklerini belirten Kaya, bu işbirliği ile ilgili şu bilgileri verdi: “SGS çatısı altındaki diğer bölümlerle birlikte bir işbirliği yapıp müşterilerimizin ihtiyacı olan hizmetleri SGS TransitNet müşterisi olmak kaydı ile çok daha uygun koşullarda sunmayı planlıyoruz. Bununla ilgili bir çalışmamız var. Yani bir firma SGS TransitNet müşterisi ise kalite belgesi alma ve denetleme gibi kendisininin ihtiyacı olan bu tür faaliyetleri çok daha uygun koşullarda alabilecek.”

“GENEL YAŞAMI ETKİLEYEN KORONAVİRÜS, TAŞIMALARI DA ETKİLEMEYE BAŞLADI”

Son olarak Mine Kaya, Çin’de başlayıp tüm dünyayı ve ülkemizi de etki altına alan koronavirüsü ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “Çin’de başlayıp bugün ülkemizi de etkileyen koronavirüsü genel yaşamı etkilediği gibi taşımaları da etkilemeye başlamıştır. Yurtdışından gelen sürücülerin 14 gün evde kalma zorunluluğu sebebiyle sefer sayılarında doğal olarak düşüşler ortaya çıkacaktır. Çünkü sektörde bu açığı kapatacak yeterlilikte yetişmiş sürücü de mevcut değil. Umarız bu virüse ilişkin ilaç ve tedavi yöntemi en kısa sürede bulunur. Çünkü hem sağlık hem de ekonomik koşulları çok ciddi boyutlarda etkiler hale gelecektir.”

Etiketler :