“Lojistik ve navlun piyasasını şeffaflaştırıyoruz, müşterilerimize zaman ve maliyet avantajı sunuyoruz”

“Lojistik ve navlun piyasasını şeffaflaştırıyoruz, müşterilerimize zaman ve maliyet avantajı sunuyoruz”

“Türkiye’de bizim gibi bir lojistik platformuna ihtiyaç olduğunu biliyorduk ancak, beklentilerimizin üzerinde bir ilgiyle karşılaşmak bizi çok mutlu etti” diyen  Frachtbox Türkiye Genel Müdürü Tülin Doğan, “Lojistikçilerin son dönemdeki en büyük sıkıntılardan biri de ihracatın aksine ithalatta düşüş olması nedeniyle araçların özellikle Avrupa’dan boş dönmek zorunda kalması. Frachtbox ağına katılan firmalar, ihracat taşımalarında ‘boş dönüş’ derdinden kurtuluyor. Çünkü Frachtbox, güçlü teknolojik altyapısı i

ÖZEL RÖPORTAJ - Geçtiğimiz yılın başında İsviçre’nin Basel şehrinde kurulan Frachtbox, Ocak 2019’da İstanbul ofisini açarak Türkiye’de faaliyet göstermeye başladı. İstanbul ofisimizden Doğu Avrupa, Türki Cumhuriyetlerine de hizmet veren Frachtbox, yakın zamanda zamanda Ortadoğu pazarını da İstanbul’dan yönetecek. Yük sahibi ve nakliyeciyi online platformda buluşturan İsviçreli Frachtbox’un Türkiye Genel Müdürü Tülin Doğan, www.yesillojistikciler.com'a özel açıklamalarda bulundu. 

“LOJİSTİK VE NAVLUN PİYASASINI HEM ŞEFFAFLAŞTIRIYORUZ HEM DE ZAMAN VE MALİYET AVANTAJI SUNUYORUZ”

Frachtbox.com navlun arama motoru olarak, lojistik ve navlun piyasasını hem şeffaflaştırıyor hem de kullanıcılara zaman ve maliyet avantajı sunuyor” diyen Frachtbox Türkiye Genel Müdürü Tülin Doğan, “Portalımız sayesinde lojistik ihtiyacı olanlar tanıdığı firmalara tek tek fiyat sormak ya da internetten hiç tanımadığı bir firma bulmak zorunda kalmıyor. Müşteri zaman kaybetmeden anında istediği rota için en uygun teklifi alabiliyor. Ayrıca portalımız sayesinde üyemiz olan nakliyeci firmalara Avrupa’ya ve hizmet verdiğimiz diğer pazarlara açılma şansı sunuyoruz” dedi. 

“ÜYELERİMİZE TEK TIK İLE EN İDEAL PARTNERİ BULMA FIRSATI SUNUYORUZ”

Frachtbox Türkiye Genel Müdürü Tülin Doğan, Frachtbox Türkiye’nin müşterilerine ne gibi avantajlar sunduğunu şöyle açıklıyor: “Güçlü teknolojik altyapımız sayesinde, bugün 1.5 milyar kullanıcıya ulaşma kapasitemiz var. Bundan dolayı portal kullanıcıları için, zaman ve maliyet avantajı sağlıyoruz. Yük sahibi ve nakliyeciyi online platformda buluşturuyor ve üyelerimize ‘tek tık’la en ideal partneri bulma fırsatı sunuyoruz. Sistemimize sadece güvenilir ve sektör yetki belgelerine sahip lojistik firmalarını ve kooperatifleri dahil ederek, kullanıcılarımıza güvenli bir pazar sunuyoruz. Portalımız aracılığı ile nakliye firmaları sevkiyatlarına dönüş yükü bulabilir zaman ve maliyet kaybını ortan kaldırabilirsiniz. 7 gün 24 saat sistemimize giriş yapıp fiyatlarınızı güncelleyebilir, yeni rotalar oluşturabilir ve müşterilerin doğrudan firmanızla iletişime geçmesini sağlayabilirsiniz. Sistem üzerinden Navlun Borsası’nı takip edebilir, piyasadaki eksik rotaları belirleyip kendinize yeni rotalar belirleyebilirsiniz. Frachtbox firmaların tanıtımına da büyük katkı sağlamış oluyor. Nakliyecinin bir diğer avantajı da bizim sayemizde personel ve maliyet tasarrufu yapmış olmaları çünkü şirketlerin satış ve pazarlama elemanlarının bu kadar kısa sürede bu kadar geniş bir coğrafyaya satış yapması neredeyse imkânsız.”

“FİRMALAR İHRACAT TAŞIMALARINDA BOŞ DÖNÜŞ DERDİNDEN KURTULUYOR”

Tülin Doğan, “Türkiye’de bizim gibi bir lojistik platformuna ihtiyaç olduğunu biliyorduk ancak, beklentilerimizin üzerinde bir ilgiyle karşılaşmak bizi çok mutlu etti” dedi ve ekledi: “Lojistikçilerin son dönemdeki en büyük sıkıntılardan biri de ihracatın aksine ithalatta düşüş olması nedeniyle araçların özellikle Avrupa’dan boş dönmek zorunda kalması. Frachtbox ağına katılan firmalar, ihracat taşımalarında ‘boş dönüş’ derdinden kurtuluyor. Çünkü Frachtbox, güçlü teknolojik altyapısı ile bugün 1,5 milyar kullanıcıya ulaşma kapasitesi bulunuyor. Öte yandan ihracatçı ve ithalatçı firmalar ise yükünü en hızlı ve en uygun maliyetle taşıtma fırsatı buluyor. Güçlü teknolojik altyapımız sayesinde müşterilerimiz için en uygun seçeneği, en uygun maliyet ve en hızlı şekilde sunduğumuzdan, portalımıza üye nakliye firmalarıda dönüş yükü bulabiliyorlar.

SİSTEM NASIL İŞLİYOR?

Frachtbox’un sisteminin nasıl işlediği ve üyelik süreciyle ilgili Doğan şu bilgileri verdi: “Yıllık üyelik ücretini ödeyerek portalımıza dahil olan lojistik firmaları istediği rotayı ve fiyatı giriyor. Navlun teklifini istediği zaman güncelleyebiliyor. Müşteri, sınırsız sayıda rota ve hat için navlun teklifi verebiliyor. Sisteme sadece gerekli belgeleri olan ve referans olarak güvenli bulunan lojistik firmaları dahil edilebiliyor. Mesela A müşterisinin İstanbul’dan Hamburg’a yükü var. Frachtbox.com’a giriyor, fiyat sorgulaması yapıyor, lojistik firmalarından anında fiyat teklifi aldıktan sonra kendisi için en uygun olanını seçiyor ve direkt iletişime geçiyor.

TÜRKİYE PAZARINA ÖZEL MOBİL UYGULAMA
Frachtbox’un Türkiye pazarına özel mobil uygulama hazırlığında olduğunu söyleyen Doğan, özel mobil uygulama ile ilgili çalışmalarını tamamlamak üzere olduklarını ifade etti. Doğan, “Güçlü bir teknolojik altyapı ile çok yakında müşterilerimize mobil hizmeti de sunuyor olacağız. Türkiye’deki müşterilere özel maliyet ve rekabet avantajı sağlayacak kampanyalar da düzenleyeceğiz. Firmaların yeni pazarlara ulaşmalarını sağlayacak ve tanıtımlarını artıracak fırsatlarda yaratacağız” diye konuştu. 

Etiketler :