“Lojistikte artık inovasyonla ilgili ciddi çalışmalar yapılması gerekiyor”

“Lojistikte artık inovasyonla ilgili ciddi çalışmalar yapılması gerekiyor”

Pegasus Kargo’nun bu yıl 6.’sını düzenlediği “Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Konferansı” Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Çakabey Denizfeneri Konferans Salonu’nunda gerçekleştirildi. Konferansın ilk oturumunda konuşan Borusan Lojistik Genel Müdür Yardımcısı Savaş Yaşar, konuşmasının başında Borusan Lojistik hakkında bilgi verdi. Borusan Lojistik’in Borusan Grubu’nun bir şirketi olduğunu ve yaklaşık 7 bin çalışanı 11 ülkede...

Pegasus Kargo’nun bu yıl 6.’sını düzenlediği “Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Konferansı” Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Çakabey Denizfeneri Konferans Salonu’nunda gerçekleştirildi. Konferansın ilk oturumunda konuşan Borusan Lojistik Genel Müdür Yardımcısı Savaş Yaşar, konuşmasının başında Borusan Lojistik hakkında bilgi verdi. Borusan Lojistik’in Borusan Grubu’nun bir şirketi olduğunu ve yaklaşık 7 bin çalışanı 11 ülkede mevcut yapısı olduğunu söyleyen Savaş Yaşar, Borusan Lojistik’in 1973 yılından bu yana faaliyet gösterdiğini belirtti. Borusan Lojistik’in ilk başta grubun lojistik işlerini yaptığını 2000’li yıllardan sonra entegre lojistik hizmeti vermeye başladığını belirten Yaşar, “Biz kendimizi aslında bir yeşil lojistik oyuncusu olarak görüyoruz. Yeşil Lojistik ile ilgili İzmir Ödemiş’te 1 milyon ağaç dikme projelerinin olduğunu kaydetti.

Günde yurtiçinde 3 bir TIR’ının döndüğünü söyleyen Savaş, rüzgar gülü taşımacılığında çok iddialı olduklarını söyledi. Her türlü sektörü lojistik hizmeti verdiklerini anlatan Savaş, uluslararası taşımacılıkta yüzde 70 karayolu ağırlıklı çalıştıklarını kaydetti. Avrupa dışında İran ve Kazakistan’a yönelik taşımalarının ağırlıklı olduklarını ifade eden Savaş, denizyolu ve havayolunda da forwarding ağırlıklı hizmet verdiklerini vurguladı. Multimodal ve uluslararası demiryolu taşımacılığının portföylerinde şu an az olduğunu ancak gelecekte bu modelin içinde olmayı hedeflediklerini kaydeden Savaş, bütün bunları yaparken modern yönetim sistemleri uygulamaya çalıştıklarını ifade etti.

Lojistik sektöründe artık inovasyonla ilgili ciddi çalışmalar yapılması gerektiğinin altını çizen Savaş, “Biz de Borusan Grubu olarak inovasyona çok değer veriyoruz. Şu anda ETA ve Bukoli için yaklaşık 5 milyon dolar yatırım yaptık” dedi. 

Etiketler :