Lojistikte dev Türk-Japon birleşmesi!

Lojistikte dev Türk-Japon birleşmesi!

İnci Holding’in iştiraki İnci Lojistik, 1955’te kurulan ve küresel pazarda zirveyi paylaşan Japon devi Yusen Logistics ile güçlerini birleştiriyor.

Dünya taşımacılık sektörünün devlerinden Yusen Lojistik, Türkiye’de İnci Lojistik ile birleşerek yola Yusen İnci Lojistik A.Ş. olarak devam edecek.  Stratejik bir hamle olarak değerlendirilen birleşme hem yerel hem uluslararası sektörde ses getirecek. Müşterilerine her zaman daha güçlü ve daha kaliteli hizmet verme misyonuyla çalışan ve hızla büyüyerek Türkiye pazarında katma değer yaratmayı hedefleyen Yusen İnci Lojistik, Yusen Lojistik’in global pazardaki konumu ve İnci Lojistik’in yerel pazardaki uzmanlığıyla sektörde fark yaratacak. 

Merkezi İstanbul’da bulunan Yusen İnci Lojistik, İzmir, Manisa, Bursa ve Ankara’da 30 bin metrekare yüksek kaliteli depolama alanına sahip ofisleriyle hem Türkiye'de hem de yurt dışında bulunan tedarik zincirleri için hizmet verecek.

Yusen Logistics Başkanı Kenji Mizushima, dev birleşmenin önemini “İnci Lojistik ile yaptığımız bu birleşme Yusen Lojistik için dünya çapında çok büyük bir adım. Türkiye’de güçlenen varlığımız küresel stratejimizdeki bir sonraki adımımızı temsil ediyor” diye anlattı.
 İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök ise, “Türkiye’de bulunan iki şirket büyümek ve güçlenmek için bir şemsiye altında birleşiyor. Bu gelişmeden dolayı oldukça gururluyuz. Bu birleşme, ortağımızın firmamıza ama daha da önemlisi Türkiye ekonomisine olan güvenini kanıtlar nitelikte” diye konuştu. İnci Lojistik Başkanı Murat YıldıranHızla değişen dünyanın ihtiyaçlarına ve gerçeklerine daha iyi uyum sağlamak için güçlerimizi birleştiriyoruz. Birlikte, küresel türbülanslara karşı daha esnek ve onları fırsatlara dönüştürme kapasitesine daha fazla sahip olacağız” dedi.

Daha önce Yusen Lojistik Türkiye’de genel müdürlük görevini üstlenen Hakan Meriç, 1 Nisan 2017’den itibaren resmen faaliyete geçecek Yusen İnci Lojistik’e liderlik edecek. Yusen İnci Lojistik Genel Müdürü Hakan Meriç, “Yusen Logistics, bölgede önemli bir oyuncu olarak konumunu güçlendirmek ve geliştirmek için Türkiye'yi merkez olarak seçti. Bu birleşme, Türkiye piyasasındaki varlığımızı güçlendiriyor ve mevcut müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmemizin yanı sıra yeni müşterilere cazip çözümler sunacağımız anlamına geliyor" şeklinde konuştu.

Türkiye’de 1 Ekim 2012’de faaliyetlerine başlayan Yusen Logistics Türkiye, 1997’de kurulan ve o tarihten bu yana yerli ve yabancı lojistik, tedarik zinciri çözümleri ve tedarik zinciri danışmanlık hizmetleri sunan İnci Lojistik ile 2014'te ilk işbirliğini şekillendirdi. Yusen Logistics Europe BV'nin yüzde 60 ve İnci Holding'in yüzde 40 hisseleriyle oluşturulan iş birliği, iki şirketin ilişkilerini daha da güçlendirmek için yol aldı.  Yusen İnci Lojistik, hızla artan iş hacmiyle, Türkiye pazarındaki varlığını güçlendirmeyi ve global ölçekte kaliteli uluslararası lojistik hizmetleri geliştirmeyi hedefliyor. 

Etiketler :