Lojistikten kazandığımızı lojistiğe yatırdık Avrupa’nın 6 önemli ülkesine yılda 7 bin 500 sefer düzenliyoruz

Lojistikten kazandığımızı lojistiğe yatırdık Avrupa’nın 6 önemli ülkesine yılda 7 bin 500 sefer düzenliyoruz

ÖZEL RÖPORTAJ - Türkiye-Avrupa arasında yılda 7500 sefer düzenleyen Hüner Lojistik, 850 adetlik dev bir araç filosu ile taşımacılık yapıyor. Hüner, müşterinin özel talepleri doğrultusunda filosundaki 15 adet speedy araçlarla 36 saatte Avrupa’dan Türkiye’ye yük getirebiliyor. Geçtiğimiz yılı 100 milyon euro ciro yaparak kapatan firmanın bu yılki hedefi yüzde 10 büyümek ve yılı 110 milyon euro ciro ile kapatmak.

Türkiye’nin önemli uluslararası taşımacılık firmalarından biri olan Hüner Global Lojistik, 1995 yılında İbrahim Hüner tarafından kuruldu. Bugün Hüner çatısı altında 5 farklı grup firmaları faaliyet göstermektedir. Kurucu İbrahim Hüner şirketi ikinci nesile devretmek için oldukça heyecanlı. Baba İbrahim Hüner, yönetimde olan kızı Melisa Hüner ve oğlu Arda Hüner’i şirket içinde yakından takip ediyor. 

www.yesillojistikciler.com olarak Hüner Global Lojistik Yönetim Kurulu Üyesi ve HNR Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Melisa Hüner ile söyleşi yaptık. Hüner çatısı altında 3 farklı Marka ile hizmet veren firma; Hüner Global Lojistik ve HNR Lojistik’in ayrı şirketler olduğunu ancak hizmet alanlarının aynı olduğunu belirten Melisa Hüner, Türkiye’nin uluslararası karayolu ve intermodal taşımacılık alanında önemli oyuncularından biri olduklarını ifade etti. 

‘’BİR FİLİN ÇEVİK OLMASI ÇOK ZORDUR’’

Türkiye ve Avrupa arasında karayolu taşımacılığı hizmeti verdiklerini belirten Melisa Hüner, yol haritalarında çevreye duyarlılıklarını ve yol emniyetini göz önünde bulundurarak Ro-Ro’yu tercih ettiklerini vurguladı. 850 özmal aracı ile orta Avrupa ülkelerine hizmet olarak odaklandıklarını anlatan Melisa Hüner, “Babam sayesinde benimsediğimiz ‘’bir filin çevik olması zordur’’ mantıkı ile özellikle orta Avrupa ülkelerine yönelik taşımalarda önemli bir pazara sahip olduklarını anlatan Hüner,  “Almanya, İtalya, Avusturya, Hollanda, Belçika, İsviçre’ye düzenli yoğun kapasitede seferler düzenliyoruz. 850 öz mal araç kapasitesi ile daha fazla ülkelerde varız diyebilirdim ancak bulunduğumuz ülkelerde en iyi olma gayretimizden ötürü 6 ülkeye odaklandık. Bu 6 ülke içinde hap noktalara; Almanya ve İtalya’ya depolarımızı kurduk, ofislerimizi açtık. Dinamik ve Çevik bir hizmet veriyoruz” dedi.

‘’FİLOMUZDA 850 ADET ÖZ MAL ARACIMIZ VAR’’

Yılda 7500 sefer düzenlediklerini vurgulayan Hüner, şu an filolarında 500 adet treyler, 350 adet de çekici olmak üzere 850 adet öz mal araç bulunduğunu söyledi. Yaklaşık 2 ay önce filolarına 25 adet MAN çekici kattıklarını ve bu yıl içinde 25 adet daha MAN marka çekici katmayı planladıklarını söyledi. 

“UÇAK HIZINDA KARAYOLU HİZMETİ VERİYORUZ’’

Toplamda 20 bin metrekare depolama alanına sahip olduklarını söyleyen Hüner, çalışan sayılarının ise 600 olduğunu belirtti. Bünyelerinde yer alan hızlı, küçük ve müşteriye özel taşımacılık hizmeti sunan 15 adet minivan araçlarının olduğunu ifade eden Hüner şunları anlattı: “Bu araçlarımızla 36 saatte Avrupa’dan Türkiye’ye yük getirebiliyoruz. Hava kargodaki zamanı biz karayolunda yakalıyoruz. Her gün Avrupa’dan veya Avrupa’ya çıkışımız var. Avrupa dahil tüm ofislerimizde 7/24 çalışma süresi mevcut. 

Müşterilerimiz ve çalışma arkadaşlarımızla 25 yıldır var olduğumuz sektörde sürekli olabilmek istiyoruz bu sebeple bulunduğumuz sektöre yatırım yapıyoruz. Hiç bu sektörden kopmadık. Örneğin; x bir sektör bize rant sağlar, kazandığımızı buraya aktaralım diye düşüncelerden hep uzak olduk. Biz kazandığımız yeri bilir, orada oluruz. Bence başarımızın temel kaynağı da budur.’’

“EN SEVDİĞİM İNSANLARLA BİR ARADA ÇALIŞIYORUM’’

Sabancı Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu olan Melisa Hüner, 2012 yılında HNR Lojistik kurulduğunda daha öğrenciyken şirket sahibi oluyor. Melisa Hüner’in anlattıklarına göre baba İbrahim Hüner kızı ve oğlunu sektöre alıştırmak ve adapte etmek için HNR Lojistik firmasını kuruyor. Melisa Hüner’in Endüstri Mühendisliği okuma tercihinde de babasının önemli rolü oluyor. Mezun olduktan sonra bir süre farklı deneyim kazanmak için aile şirketi dışında iş arayışına giren Melisa Hüner, kısa bir süren bu arayıştan vazgeçiyor ve Hüner Lojistik’te çalışmaya başlamasının kendisi ve ailesi açısından en doğrusu olduğuna karar veriyor. Melisa Hüner, “Dışarıdaki iş arayışı sürecimde işe gidip geliyordum. Bu sebeple sorumluluk almaya başlamıştım. Zaten çocukken yaz tatillerinde hep şirketteydim. Evimizde de düzenli olarak iş konuşulduğu için daha çocukken lojistik terimlerine ve vakalarına aşinaydım. İnsan bildiği ve kendini verimli hissettiği işi yapmak ister sanırım. Bende bu yüzden aile şirketimde kalmaya karar verdim.”  Pişman mısınız diye sorduğumuzda; “farklı şirketlerde tecrübelenmenin kıymeti çok büyüktür ancak aile şirketleriyle kıyaslandığında kısıtlı gelişim gösterebileceğimi düşündüm. Aile şirketinde olmanın büyük avantajları var; ne öğrenmek, nereden beslenmek istersen orada olabilirsin. Bütün kapılar sana sonuna kadar açık. Ayrıca en sevdiğin insanlarla yani ailenle bir arada çalışıyorsun.’’ diye açıklama yaptı.

“İSTANBUL’UN MERKEZİNDE SATIŞ NOKTASI KURACAĞIZ’’

Babasının şirket üzerindeki etkisini yavaş yavaş bilinçli bir şekilde çektiğini anlatan Hüner, ağabeyinin ve kendisinin daha etkin olmaya başladığını kaydetti. Babasının operasyon kalitesine çok önem veren biri olduğunu söyleyen Hüner, “Babamdan farklı olarak satış ve pazarlamaya odaklanmak istiyorum. Şu anki merkezimiz olan Hadımköy’de satış ekibimiz yok. Operasyona hâkim ithalat ve ihracat uzmanlarımız zaman zaman satış yapmaktadır. Müstakbel müşterilerimizin gözünde bu bir avantaj olsa dahi ben sadece satış tecrübesi olan birileriyle birlikte ekip olup sahaya çıkmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu nedenle de şirketimizin satış ve pazarlama noktasını İstanbul’un daha merkezi bir yerinde kuracağız. Yakın zamanda Vadi İstanbul’da bir merkezimiz olacak” dedi. 

“GEÇTİĞİMİZ YIL 100 MİLYON EURO CİRO ELDE ETTİK’’

Geçen yıl Hüner’in cirosunun 100 milyon euro olduğunu belirten Melisa Hüner, bu yıl da yüzde 10 büyüyerek 2019’u 110 milyon euro ciro ile kapatmayı hedeflediklerini kaydetti. Gelecek 5 yıl içinde teknolojiyi takip ederek büyümek istediklerini anlatan Hüner, birçok teknolojik konuda sektöre örnek bir öncü olmak istediklerini vurguladı. Son olarak Vodafone ile araç takibi konusunda işbirliği yaptıklarını hatırlatan Hüner, Vodafone ile yaptıkları işbirliği sayesinde araçlara araçlara yönelik ceza irsikini de minimuma indirdiklerini sözlerine ekledi.

“AĞIR VASITA EHLİYETİ ALACAĞIM’’

Hüner olarak sloganlarının ‘gelenekten geleceğe güveninizle…’ olduğunu belirten Hüner, çok güçlü firmalarla çalıştıklarını ve onlara güçlü filoları ile butik hizmet verdiklerini söyledi. Melisa Hüner son olarak şirketlerinde çok önemli sayıda şoför istihdam ettiklerini ve onların yaptıkları işi daha iyi anlayabilmek için yakın zamanda ağır vasıta ehliyeti almak istediğini söyledi.

İbrahim Hüner - Melisa Hüner - Arda Hüner

Etiketler :