MAN, 2017 yılı kamyon ve otobüs pazarını değerlendi

MAN, 2017 yılı kamyon ve otobüs pazarını değerlendi

MAN Kamyon ve Otobüs, 2017 yılını değerlendirdi. Değerlendirme toplantısına MAN Kamyon ve Otobüs A.Ş. Otobüs Satış Direktörü Can Cansu, Kamyon Satış Direktörü Serkan Sara, İkinci El Satış Direktörü Aydın Yumrukçal ve Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Şinasi Ekincioğlu katıldı.“KASIM 2017 SONU İTİBARIYLA 129 ADET OTOBÜS SATTIK”MAN Kamyon ve Otobüs A.Ş. Otobüs Satış Direktörü Can Cansu toplantıda şunları anlattı: “Türkiye’de seyahat otobüs...

MAN Kamyon ve Otobüs, 2017 yılını değerlendirdi. Değerlendirme toplantısına MAN Kamyon ve Otobüs A.Ş. Otobüs Satış Direktörü Can Cansu, Kamyon Satış Direktörü Serkan Sara, İkinci El Satış Direktörü Aydın Yumrukçal ve Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Şinasi Ekincioğlu katıldı.

“KASIM 2017 SONU İTİBARIYLA 129 ADET OTOBÜS SATTIK”

MAN Kamyon ve Otobüs A.Ş. Otobüs Satış Direktörü Can Cansu toplantıda şunları anlattı: “Türkiye’de seyahat otobüs pazarı geçen yıl 1.180 adetlerdeydi. Bu yıl ise pazar 600 adetlerde kapatacağını öngörüyoruz. Geçen yıl Pazar payımız yüzde 14’tü. MAN otobüs olarak pazar payımızı yüzde 22’ye çıkarttık. Kasım 2017 sonu itibarıyla 129 adet otobüs sattık. 2 aks ve 13 metre uzunluğundaki yeni nesli MAN Lion’s Coach ve yine 2 aks 13 metre versiyonu Neoplan Tourliner  ile Türkiye otobüs pazarında 2018’de fark yaratmaya devam edecek. 2018 yılında da pazar payımızı artırmayı amaçlıyoruz. Bu yıl Yeni Tourliner’i pazara sunduk. Gelecek yıl yeni nesli MAN Lion’s Coach’u pazara sunacağız.”

“KAMYON PAZARINDAKİ PAYIMIZ KASIM SONU İTİBARIYLA YÜZDE 9.7”

MAN Kamyon ve Otobüs Kamyon Satış Direktörü Serkan Sara şunları söyledi: “Bu yıl 12 ton ve üstü kamyon pazarı yılı 19 bin 500 - 20 bin adetlerde kapanacaktır. Kasım sonu itibarıyla MAN pazarda yüzde 9.7’lik paya sahibiz. Şu an MAN ithal araçta ilk sırada, toplam pazarda ise 3. sırada yer alıyor. Türkiye kamyon pazarı şekil değiştiriyor. Bu yıl kamyon pazarında inşaat araçlarının payı yüzde 60’larda. Biz çekici pazarında daha fazla pay almayı hedefliyoruz. 2018 yılında lanse edeceğimiz yeni çekicilerimizle çekicideki payımızı artırmayı amaçlıyoruz. Gelecek yıl kamyon pazarının yüzde 10 artış göstereceğini öngörüyoruz. MAN olarak bizim amacımız gelecek yıl pazar payımızı yüzde 10’un üstüne çıkartmak” dedi.

“İKİNCİ ELDE GERİ ALIM TAAHHÜTLÜ SATIŞLARI BAŞLATTIK”

MAN Kamyon ve Otobüs İkinci El Satış Direktörü Aydın Yumrukçal şunları söyledi: “Yılsonunu 630 adet ikinci el kamyon ve treyler satışı ile kapatmayı hedefliyoruz. Türkiye’de bakım paketli satışları ilk başlatan markayız. Şimdi 2. Elde de bakım paketli satışları ilk başlatan markayız. Başka hiçbir rakibimiz ikinci elde bakım paketli ve geri alımlı satışlar gerçekleştirmedi.

Otobüs pazarı önemli bir yıpranma yaşadı. Otobüslerde önemli değer kayıpları yaşandı. Geçen yıl ile bu yıl Euro bazında yüzde 50, TL bazında yüzde 30’lara varan düşüşler var.  Turizmin bunda önemli bir etkisi var. Çok ciddi bir daralma var. Burada da biz ikinci elde bakım paketli ve geri alım taahhütlü satışlar başlattık. Biz yaklaşık 200’e yakın ikinci el otobüs satışı gerçekleştireceğiz. Bunların yarısı yurtdışına gerçekleştirdiğimiz satışlardan oluşuyor.”

Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Şinasi Ekincioğlu da toplantıda MAN’ın satış sonrası hizmetleri ve müşteri memnuniyeti hakkında bilgi verdi. 

Etiketler :